Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepełnosprawny

Czy niepełnosprawny facet ma szanse na miłość

Polecane posty

Gość mlodaaaaa
ja rozumiem , ze kazdy w zyciu chialby byc piekny, mlody i zdrowy, ale niestety tak nie jest. A gadanie takich glupot, ze wazne jest zeby facet wanienke podal czy ziemniaki przyniosl no ludzie, najwazniejsze to jest zeby facet cie szanowal i kochal, a z reszta kazdy sobie poradzi. Nie no niech poda wanienke, a pozniej z kolegami na piwo pojdzie, no bo chcialam takiego meza, bo silny ;) haha no bzdury. Ja zycze tym dziewczynom, ktore tak sie glupio wypowiadaly zeby ich nigdy tragedia nie spotkala !!!!

Gość Aśka 21 lat
Jestem w szczęśliwym związku:)

Gość mlodaaaaa
wow szczesliwy zwiazek z silnym facetem, ktory ci ziemniaki przynosi????

Gość Aśka 21 lat
Jestem w szczęśliwym związku:)

Nawet jak ma się sprawnego partnera, to nie ma pewnosci, ze on tej sprawności nie wykorzysta np. latając na kurwy:O Przeciez człowiek na wózku też wam może pomóc nieśc zakupy. I to jeszcze lepiej, bo ma wózek:P Położy sobie siatke i jedzie dalej. Wiele zwsa młodych osób na wózku jest w 100% sprawnych, jeżlei chodzi o poruszanie się na tym wózku, potrafią sobie sami poradzić, sami korzystają z kibelka, myją się, jeżdżą po schodach. Jest róznica między np. zanikimem mieśni a oosbą po wypadku, kiedy sprawna część ciała jest bardzo sprawna. Cewe, co by było, gdyby partner osoby, która nie chce się wiązać z niepełnosprawnym, zachrował...:( Np. rak jelita. Wyszłybyście z dom,u poszukac nowego?:O Bo co z tego, ze niby kogos :kochacie\", ze żyjecie razem, kiedy nie po to ma się partnera, zeby zmieniac mu worek na odchody, nie? Tyle, ze ten sam partner, z takiej samej wielkiej miłości do waszej sprawnosci w óżku i na zakupach, może was zostawić, kiedy np. dla ratowania życia poddacie się mastektomii. No po co mu taka baba z blizną zamiast cyca? Tyle kobiet na świecie, bez problemu znajdzie inną. I lepiej mu obciągnie i szybciej zakupy przyniesie:o

Gość jareczka25
czy Twó facet wie że gdyby mu się coś przytrafiło to go zostawisz?

Sory za literówki, ale mi się skończyły baterie w klawiaturce:P Myślę, ze mimo wszystko rozumiecie, co mam na myśli. I nie zapominajcie o tym, ze do wózka czasami brakuje nam jednej choroby, jednego wypadku. Co będzie, kiedy na jakims skrzyżowaniu ktoś wjedzie wam w bok i potem okaże się, ze do końca życia tez bedziecie już tylko siedzieć? No przeciez wtedy będziecie nieprzydatne jako matki, żony, kochanki. Zero figlów w łóżku, nawet obiadu nie ugotujecie, jak zajmiecie się dzieckiem????

Gość jareczka25
takiemu facetowi odcięlabym jego przyrodzenie bo chyba tylko tym myśli a żadna inna kobieta nie powinna się z nim związać bo na pewno dowie się dlaczego odszedł od żony poprostu śmieć

Gość jareczka25
dlaczego piszesz jestem deską przegrałam życie?

Gość do aski 21
jestes tak glupia i pusta ze zycze ci aby to Twoje szczescie nie trwalo za dlugo i uwazaj bo moje zyczenia czesto sie spelniaja

Gość jareczka25
dajcie już jej spokój po prostu jest szczera większości z nas tego brakuje.jeżeli ma takie podejście do życie to bardzo proszę choć wcale nie popieram

Gość do aski 21
mozna nie chciec zwiazac sie z niepelnosprawnym, ale teks ze gdyby jej facet nagle zostal inwalida to by go zostawila mnie rozwalil, to nie szczerosc to glupota

Ja ją też bardzo proszę...:) Tyle, ze jeszcze się może na takim podejściu przejechać. Znam osobiście dwie osoby po usunięciu piersi. nam też kobietę, która poszła na jakiś mały zabieg gonekologiczny, ale lekarzowi się \"omskła reka\" i ma poprzecinane jelita, nosi ze sobą rzeczoną torbę na odchody i ma przerąbane... Takie rzeczy się zdarzają. Ale jak ktoś ma kochającą rodzinę, to nie jest koniec świata. Natomiast jak ktos zadaje się z pustakami, wtedy zdecydowanie jest to koniec świata.

Gość Aśka 21 lat
targam ustami zdrowe i wysportowane kozie knagi:classic_cool:

Gość nie przeszkadza mi to.
:(

Gość Ania 1000 500 100 900
Kurwa ale niektórzy igrają z losem ja pierdole :) OPamietam jak byłam wolontariuszką przyszedł do nas chłopak co się brzydził niepełnosprawnymi i wprost im to mówił, że np laski nikogo nie będą miały ze facetów nikt nie zechce, w rok później stracił nogo w wypadku i wyszło z niego takie nieporadne coś co to marudzi \"nikt mnie nie kocha, nikt nie szanuje, nikt nie rozumie\" :))))))))))))) pękam ze śmiechu nad tym żałosnym człowieczkiem. Powiem ci tak na bank jestem fajniejsza dupa od ciebie, w facetach mogłabym przebierać jak chcę, a jakoś wolałam faceta po porażeniu mózgowym, przez takich ludzi jak Ty nic nam nie wyszło bo wielka egzotyka \"modelka z kaleką, zobaczcie kurwa o ja pierdole, jakaś fetyszystka\" itp, Polacy są w tym względzie tak zacofani, ze ja nie mogę.... gdybyśmy oboje żyli w Holandii np, był by dziś facet moim mężem, a tak wpędzili go ludzie w poczucie winy i niższości, NIE POZWOLIł MI BYć ZE SOBą... :( także ja ci życzę, żebyś urodziła kalekie dziecko, wtedy zobaczymy czy ci rura aby nie zmięknie, ciekawe czy będzie ci miło jak o Twoim synu powie jakaś pusta laska jak Ty dziś za 20 lat \"fajny ale kaleka, po co sobie życie marnować\" Naprawdę łamiąc politpoprawność z całego serca życzę ci niepełnosprawnego syna.

Gość _niekochana
Witam! Gdzieś założyłam podobny temat bo sama jestem na wózku.Nie wiem czy wiecie,ale w Polsce jest ponad 5 milionów osób niepełnosprawnych i jakoś mi sie nie wydaje,że one wszystkie są same.Wystarczy spojrzeć na profile na naszej-klasie i zobaczyć ile dziewczyn jest mężatkami i ilu facetów ma żony.Naprawdę sporo.W życiu akurat jest tak,że niezależnie od stanu zdrowia można być szczęsliwym lub nie....

Gość sileska
a ja rozumiem "podnosze bo wazne"..sama mam siostre po porazeniu mozgowym i wiem jak jest ciezko, zycie jest ciezkie i bez tego, wiec jak sie ma wybor zdrowego meza czy meza na wozku wybiera sie zdrowego i nikt tutaj nie bawi sie w matke Terese, oczywiscie inaczej wyglada jak w gre wchodzi milosc i istnieje wiele takich zwiazkow kalekich i zdrowych Ogladnijcie sobie "moja lewa stopa" http://www.imdb.com/title/tt0097937/ historia Christy Browna po porazeniu mozgowym...on znalazl szczescie w zwiazku ze zdrowa kobieta:) wiec oczywiscie,ze kazdy ma szanse:) trzeba tylko wierzyc w siebie...

Gość sileska
jeszcze jedno..ci co tak bardzo napadaja na "podnosze bo wazne"..Ciekawa jestem ilu z was mialo kiedykolwiek do czynienia w zyciu z osoba niepelnosprawna, ze tak wrzeszczycie???Najlepiej to ganic kogos za cos o czym nie ma sie zielonego pojecia..

Gość Niepełnosprawny
ma szanse na miłość. Przecież wielu niepełnosprawnych w Polsce ma stałych partnerów.

Gość ja jestem gruba
i kazdy facet mnie opuszca albo chce tylko sexu wiec ja odchodze chyba sama bede do konca zycia ,nawet dziecka nie bede miala:-(

Mój Drogi niepełnosprawny :) Masz wielką szansę na miłość, tylko musisz znaleść partnerkę sobie taką której niebędzie to przeszkadzało. Ja mam chłopaka, więc i Tobie życzę szczęścia i powodzenia w miłości. Niepatrzę na to czy ktoś jest na pełnosprawny czy niepełnosprawny, dla mnie jest to taki sam człowiek. Poprostu moi rodzice nauczyli mnie tolerancji i szacunku dla ludzi. Napisze coś z życia mojej rodziny, moja ciocia jest po chorobie Hainego Medina i urodziła się z jedną nogą krótszą a jak była starsza jeździła na rehabilitacje i nogę jej przedłużyli. Moja ciocia jeździła na rehabilitacje do różnych ośrodków min. do Wągrowca i poznała tam swojego przyszłego męża. Tylko że, on jeździł na wózku inwalickim i nadal jeździ. A koleżanka ich wyswatała, Na początku pisali sobie listy później po jakimś czasie wiedzieli że, są sobie przeznaczeni i się ożenili. Dziś są szczęśliwym małżeńswtem z 16 letnim stażem. Życzę Ci powodzenia w życiu prywatnym i zawodowym.

Gość laikowa24
sądze,ze może miec szanse na miłość moja mama wyszła za maż za tate i2 dni po urodzeniu mnie miał wypadek samochodowy, do dzis jest na wózku,a mama sie nim opiekuje, nie spotyka sie z nimmmymi itd, choc jest bardzo atrakcyjna . niestety tata czesto jest bardzo niesamodzielny .ale obie mu pomagamy,bo nie jest chory umysłowo lecz nie moze chodzic

Gość paska
Oczywiscie ze ma szanse! Nie poddawaj się w zyciu. Zycze ci duzo szczescia i siły. Pozdrawiam!

Gość Niepełnosprytny
Wiesz co... Christy Brown gdyby nazywał się Krystian Nowak i mieszkał nad Wisłą, byłby sam jak palec, o dobre wino mogę się załozyć...

Gość sileska
moze rzeczywsicie wejdz sobie na jakies forum niepelnosprawynych...np: http://devilish.ipon.pl/forum/viewtopic.php?pid=104030 albo zagraniczne-jest ich pelno i mysle,ze masz wieeeelka szanse kogos poznac.. albo kup super psa i wychodz do parku na spacerki:))) nie martw sie, nie jestes sam, widze zreszta,ze jestes inteligentnym facetem:) powodzenia!!!

Gość widzę że temat umarł ale...
...każdy ma szanse na miłość - ja kocham faceta na wózku (po wypadku) - nie kocha się ludzi za to, że potrafią chodzić, to żadna zasługa...

Gość gość
obyś nigdy nie byla chora