Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh444

analiza finansowa przedsiębiorstwa

Polecane posty

Gość ehhh444

robil ktos to z Was ????? gdzie najwiecej info na ten temat w necie ???

Gość megisssss
najwiecej informacji to znajdziesz w ksiazkach dotyczace analizy ja o analizie finansowej danego przedsiebiorstwa pisałam prace licencjacka a o analizie ekonomicznej pisze teraz magisterska

Gość ehhh444
no ale dane to chyba nie z ksiazek?

Gość hainka z Makiem
ja też pisałam pracę licencjacką a potem magisterską z analizy, jak coś chcesz to daj znać może będę mogła pomóc.

Gość megisssss
dane to wziełam z Monitora Polski B tam znalazłam przedsiebiorstwo i wziełam ich dane do obliczen wskazników struktury czy dynamiki

Gość ehhh444
ja cale szczescie robie tylko jakis projekt z tego zeby zaliczyc ten przedmiot , wiec wszelkie info mile widziane :))) między innymi gdzie znaleź -ile jest w tej firmie pracowników zatrudnionych ??;/

Gość ehhh444
Oki megisssss ,poszukam , dzieki :))

Gość megisssss
takich informacji ile pracowników jest zatrudnionych to firma baaardzo rzadko podaje.

Ja tez pisze prace mgr z analizy finansowej. Jeśli chodzi o materiały to książki a jeśli o dane to każda spółka publikuje swoje sprawozdania z reguły na stronie interetowej. Listę społek możesz znaleźć na stonie Gieldy Papierów Wartościowych

A tak swoja droga interesuje mnie czy ktoś kto pisał zna jakieś ciekawe internetowe źródła na ten temat?

Gość ehhh444
narazie mam zrobic wstepna charakterystyke tego przedsiebiorstwa , czy w otoczeniu makro duzo pisalyscie??? sorkaaa ze Was tak mecze ale cos czuje ze ciezkooo bedzie z tym ... ;/

Gość megissss
kiedys znalazlam przypadkiem stronke goscia ktory pisała o analizie finansowej i zawierał tam rozne cycaty z ksiazek ekonomicznych. ja w swojej pracy pisałam czym to przedsiebiorstwo sie zajmuje jaka jest jego pozycja na rynku i jaka ma konkurencje jakich ma odbiorców. Tyle mi wystarczyło do pracy. najlepsze jest to ze w pracy licencjackiej mialam poswiecony cały jeden podrozdział na opis firmy, natomiast w mgr pracy mam napisac o firmie we wstepie ehhh najlepiej znalezc danego przedsiebiorstwa strone i oni tam juz wiele rzeczy pisza o histori firmy, produktach itp. mozna duzo skorzystac z tego do pracy

Gość ehh4444
dziekuje slicznie jak bede miala jeszcze jakies pytanka to w tyg Was pomecze :P

Gość megissss
oczywiscie pytaj jak bedziesz miala jakies watpliwosci :)

ja swego czasu robilam analize finansowa Lubelli. teorie wzielam z ksiazek, wzory na wskazniki z internetu a dane z bilansu Lubelli. pod gorke jest wtedy gdy wskazniki odbiegaja od ksiazkowych i trzeba je samemu interpretowac :P poszperaj jeszcze w necie powodzenia

Gość łączenie
JAK OBLICZYC ZYSK PRZEDSIĘBIORSTWA? 22:50 POMOCYEKONOMIA

Gość megissss
jak obliczyc zysk przedsiebiorstwa-> poprzez rachunek zysków i strat, zalezy jakie masz dane dostepne i jakie koszty bo wtedy RZiS robisz albko metoda kalkulacyjna albo metoda porównawcza

Gość zenekt
Eksperckie porady dotyczące szeroko pojętej gospodarki, handlu, czy podatków są na stronie mBrokers.pl dostępne. Ja tutaj też skorzystałem przy okazji z porównywarki finansowej. Jest darmowa i bardzo wszechstronna,. Czyli można sobie sprawdzić oferty dotyczące kredytów hipotecznych, ale też dostawców prądu ;) Fajne, przejrzyste zestawienia.

Gość MarekM8
Mojej firmie analize zrobilo biuro Gabafi. Dzieki nim wprowadzilem inna strategie finansowa firmy- bardziej ekonomiczna, dzieki temu moglem uzyskac dofinansowanie na sprzet. Swietna sprawa, bardzo dokladnie wyjasniono jak dobrze prowadzic firme i widze rezulaty.

Gość rufyy67676
systematyczne prowadzenie analiz jest na pewno ważnym punktem prowadzenia przedsiębiorstwa, sam od czasu kiedy prowadzę handel z pomocą analityków i doradców finansowych zauważyłem sporą poprawę! Może warto z takiej profesjonalnej pomocy skorzystać? Myślę, że taka inwestycja zaprocentuje na przyszłość. Tu podsyłam namiary na świetną platformę - https://teletrade-dj.pl/