Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owsik

owsiki -zarazilam sie!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość owsik

jak mozna domowymi sposobami sie pozbyc tego paskuctwa??nie wiem od czego sie zarazilam ,moze droga pluciowa jakie leki pomagaja?

Gość pikpok.
do apteki marsz wyprac wyprasowac posciel reczniki bo na domownikow sie przeniosa

Gość tylko leki
są skuteczne pyrantelum. Muszą je zażyć wszyscy domownicy. Jaja mogą unosić się z cząsteczkami kurzu po całym mieszkaniu. Jeśli w domu są zwierzęta im też należy ten lek podać.

Gość owsik
mam psa wlasnie tez ,ale czy bol glowy i goraczka to moze objaw tego ?

Gość niekoniecznie
może głowa cię rozbolała, bo się dowiedziałaś o owsikach.Wszyscy domownicy muszą zażyć leki. Ja pracuję w przychodni i jak jeden członek rodziny ma owsiki to pozostałym członkom rodziny lekarz przepisuje też, bez robienia badań. Głowa do góry. Po lekach przejdzie.

Gość owsik
ja sie wstydze powiedziec to rodzinie pomysla sobie ze nie dbam o higiene osobista ,a jeszcze czy musze koniecznie udac sie do lekarza po przepisanie lekow czy kupie bez recepty?

Gość ten lek
jest tylko na receptę. Jak chcesz się pozbyć tych owsików musisz schować wstyd do kieszeni. Owsiki nie są z braku higieny. Jaja jak już pisałam mogą się w powietrzu unosić. Powiedz rodzicom, że zaraziłaś się od psa - to nawet całkiem możliwe. Lepiej powiedzieć niż, żeby wszyscy byli chorzy. Domowymi sposobami nie wytępisz tego.

Gość owsik
rozumiem,wiec bez recepty nic nie ma ,a sok marchwiowy swiezy podobno pomaga bardzo to prawda?

jeść dużo kwaśnego czyli kiszona kapusta, ogórki, ale bez lekarza się nie obejdzie. Robaczki każdej nocy się namnażają, lepiej jak najszybciej zazyć ten lek.