Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Na badaniu glukozy wyszedl mi podwyzszony cukier. Zaopatrzylam sie z glukometr i mam 4x dziennie kontrolowac cukier. A jutro ide do lekarza. Czy ktos jednak orientuje sie jaka powinna byc norma cukru??

70-110 ale lekarze nie trzymają się twardo tych norm. Jeszcze zalezy kiedy był cukier mierzony a powinnien być przed śniadaniem 2- godziny po śniadaniu, przed obiadem 2 godziny po i to samo wieczorem :)

To chyba zależy od glukometru, bo ja miałam zupełne inne przykazy niż Hanuś. Musiałam mierzyć godzinę po posiłkach i mieć cukier do 120 a na czczo do 90. Na ostatni miesiąc przed porodem lekarz zwiększył mi normę i mogłam mieć do 130.

Słonko1335 dzieki. Ja po obiedzie mam 112 wiec dobrze. Ale na ile po jedzeniu mierzysz???

Ja podaje normy ale tak jak pisałam lekarze nie trzymają się ich twardo. Mój chłopak jest cukrzykiem i mówie tak jak on ma zalecone i tak jak ja miałam w ciąży :) a wiadomo że jak po jedzeniu jest 130-140 to nie ma tragedii bo insulina po jedzeniu wydzielana jest mocniej. I masz rację że wszystko zależy od glukometru bo są dwa pomiary bodajże w ml i dl :) Pozdrawiam