Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cccccccc

sposob na ogrodzenie ogrodu

Polecane posty

Gość cccccccc

chodzi mi aby byl dobry tani i zeby psy mi nie wchodzily

nie ma takiego żeby psy nie chodziły (nie podkopywały się) musi być podmurówka, a ona tania nie jest albo przynajmniej zabezpieczone dechy, co też nie jest tanie (wkopane w ziemię na na pół metra)

Gość gość
Siatka jest dobra, ale panele ogrodzeniowe są moim zdaniem bardziej eleganckie. Druga sprawa to stabilność i łatwość utrzymania w czystości. Na takie panele można fajnie zamontować np. matę dekoracyjną. Np. takie panele: http://www.bigstal.pl/ są moim zdaniem w pełni funkcjonalne.

Jeżeli chcemy uniknąć wchodzenia i podkopywania się psów, to najlepiej zastosować podmurówkę lub (lepiej) wylewkę betonową pod ogrodzenie. Jest przy tym trochę pracy, ale mamy pewność, że zwierzaki zostaną po odpowiedniej stronie ogrodzenia. :) A na podmurówce można postawić proste, klasyczne panele ogrodzeniowe. Odradzam kryterium ceny jako dominujące. Nawet nasi politycy wiedzą już, że nie jest to najważniejsza kwestia przy dokonywaniu zakupów o charakterze inwestycji. Koniecznie zwróć uwagę, czy ogrodzenie zostało zabezpieczone przed korozją (ocynk, powłoki polimerowe), jak długa jest gwarancja producenta (niektórzy dają nawet 20 lat gwarancji) oraz czy można je z łatwością zamontować, wtedy możesz liczyć za oszczędności na montażu.

Gość gość
ja mam starego kota ale jeszcze żwawego ale 180cm to za wysoko na starego sierścia i siedzi w ogródku nie wychodzi- mam mały ogródek tylko z płotów gotowych lamelowych - jak były ostatnio wichury to pare kotwic stalowych autentycznie pękło w miejscu łączenia grota z elementem w którym stoi słupek ;/ na wiosnę robię podmurówkę - no chyba że płotu nie masz od strony zachodniej bo w polsce najsilniejsze i najczestrzę są własnie te wiatry,

Gość gość
Myślę, że ogrodzenie stalowe, które wcześniej się podda cynkowaniu choćby u firmy http://www.galess.com.pl/ jest tanią, dobrze wyglądającą i długotrwale zabezpieczoną przed działaniem rdzy opcją, którą warto rozważyć