Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naaaaanannana

Gdzie można się zgłosić, żeby pisać dla dzieci? HELP.

Polecane posty

Gość naaaaanannana

Gdzie może się zgłosić ktoś, kto chciałby pisac wiersze oraz rymowane bajki dla dzieci? Mogą też byc nierymowane:) Osoba ma odpowiednie wykształcenie, pisze od 13 roku życia, zdobyła kilka wyróżnień w konkursach literackich prowadzonych przez poetów oraz pisze tez powazne rzeczy, które przeszły juz ocenę krytyczno-literacką. Tyle, że nie chce jeszcez publikować tego... Lepiej zgłosić się do jakiegoś wydawnictwa, czy do jakiejś gazety? Pomóżcie, jak wiecie:)

Gość Radzę zgłosic się
do wydawnictwa i mozetak byc, że jedno , drugie, trzecie wydawnictwo nie bedzie zainteresowane, ale piąte .... i owszem - powodzenia 🌼

Wysyłaj teksty do wydawnictw, im więcej wyślesz tym większa szansa, że coś wybiorą.

Gość ale pojedyncze czy od
razu wiele tych tekstów? I czy mam wysyłam mailem? Czy tradycyjną pocztą? Mailem chyba wygodniej i im i mnie. Ale czy oni to traktują powaznie, czy wyrzucają?

Można mailem, raczej krótkie próbki tekstu na początek, tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość, na odpowiedź czasem trzeba poczekać kilka miesięcy

Gość weronka*
nie zrazaj sie niepowodzeniami, wiesz ile wydawnictw odrzucilo harry'ego pottera....

Gość zalezy od szczęścia
...i od wydawnictwa. Oni przeważnie zatrudniają kogoś co czyta nadesłane prace, najczęściej niedoszłą gwaizde popkultury, która okazała się grafomanem... Chyba że szefunio ma dzień.

Gość tak własnie wiem...
Juz kiedyś taki krytyk oceniał moje prace:o Ale zlitowałam się, wysłaam mu łatwiejsze w odbiorze i był zauroczony:) Ale oni są cieżkomyslący, zorientowałam się:(