Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estta

ślub 04,08,2007 chodzicie juz na nauki przedmalzenskie

Polecane posty

Gość estta

Gość norek
my zaczeliśmy nauki w styczniu i zostały nam już tylko 3 z 10 do zaliczenia oraz 3 spotkania w poradni. :-)

Gość rdgfsd
my mamy slub w pazdzierniku a nauki skonczylismy 2 tyg temu. Radze to szybciej zalatwiac bo np w mojej parafii takie nauki sa tylko 2 razy w roku.

Gość my mamy we wrześniu
i jeszcze nie zaczęliśmy i myślimy żeby w wakacje na szybko zrobić:-)

ja mam ślub w lipcu a nauki skończyliśmy w listopadzie ubiegłego roku! u nas w wakacje nawet nie ma nauk

Gość może to się przyda
Często w wakacje nie ma nauk. W końcu każdy chce mieć wakacje :P

Gość norek
u nas nauki są w trybie "otwartym" tzn. odbywają się ciągle w kólko od 1-10 w wielu parafiach, od poniedziałku do niedzieli. Można sobie wybrać dzień i godzinę, gdzie nam pasuje i tam chodzić. Z naukami nie ma większego problemu, gorzej jest z poradnią, bo trzeba odbyć 3 indywidualne spotkania i zapisy są czasem z ponad miesięcznym wyprzedzeniem.

Gość oooooooooooo
nasz slub jest za 3 miesiące, nie mamy jeszcze zaliczonych nauk, wybieramy się dokładnie za miesiąc. oczywiście mozna zrobić je wcześniej, tylko po co z aż takim wyprzedzeniem?

Gość imadoki
Ja też wychodzę za mąż 4.8.2007. Jestem w trakcie nauk. Uważam, że później mogę nie mieć czasu więc chcę mieć to już z głowy i nie denerwować się kiedy to będzie termin następnych nauk. Pozdrawiam wszystkie z sierpnia

my jestesmy w trakcie załatwiania nauk bo ja mam zaswiadczenie o ukonczeniu kursu a moj nazeczony nie i boje sie ze bez tego nic nie wyjdzie i nie wiem czy nam sie uda to załatwic a ile trwaja nauki ?slubujemy 4 sierpnia

Gość Też biorę ślub 4.08.2007
I nauki mam już za sobą, dowiedziałam się o nich w ostatniej chwili. U mnie były organizowane w marcu, trwały w sumie 10 h, ale to nie wszystko-muszę jeszcze odbyc 3 spotkania w poradni przedmałzenskiej. Byłam tam niedawno i dowiedzialam się,ze terminy sa pozajmowane i zaczne dopiero za miesiac.Dziewczyny,nie ma co zwlekac z tymi naukami,bo potem moze byc z tym problem.

czesc niestety puki co sie nie udało nic załatwic kombinujemy dalej mam nadzieje ze u mnie w parafi bedzie ok pozdrawiam