Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyz-my time

oryginalne imiona

Polecane posty

Gość a ja znam jednego
małego Brajana:) nie wiem czy lepiej jest spolszczać te imiona czy zostawiać oryginalną pisownię, tak źle i tak niedobrze:)

Gość Nicelly pewnie teraz się
nazywasz Jane Smith, gratulacje!

Gość nie ma zlych imion
bywaja tylko zli ludzie, ktorzy je nosza i jeszce gorsi tacy, co sie z imion nasmiewaja. W tego typu topikach wciaz sie przeiwjaja słowa" unieszcęsliwisz dziecko. beda sie smiac" Widac z tego , jak rodzice wychowuja dzieci - nietolerancyjnie, bo kazdej innosci dokuczają.

Gość magdusiak
wracając do kuzynki Małgosi :), ma ona pięcioletnią córeczkę. kiedy się urodziła, znajome Małgosi mówiły, żeby dać małej na imię Angelina, Pamela czy coś w tym stylu. dziewczynka dostała imię Bogusława.

Gość A moja znajoma
no ja Kamilietcie BARDZO zazdroszczę. Mam na imię Ania, bo moi rodzice nie maJą FANTAZJI

Gość a moje imie to
A ja mam na imie Wiktoria, kiedys wstydziłam sie bo było wtedy bardzo oryginalne, a teraz tez sie wyrozniam, bo u mnie rocznikowo mało jest Wiktorii.... :) i bardzo sie ciesze z tego imienia. A swoją coreczke chciałabym nazwac Marietta... ale sama nie wiem, moze bedzie Zosia:D

Gość takie oryginalne imię to dobry
sposób na ośmielenie dziecka, bo od małego wszyscy zwracają na nie uwagę, musi tłumaczyć "skąd" to imię i "dlaczego".

Gość magdusiak
no, trochę nieładne :). ale nie dość, że w Polsce jest to już oryginalne, to co dopiero będzie w Hiszpanii :), Małgosia wyprowadziła się do Jaen (miasto w Hiszpanii :) ) jakieś pół roku temu, może więcej

Gość a moje imie to
To prawda z tym osmieleniem, zawsze musiałam tłumaczyć dlaczego, kto... i zawsze Cie zapamietaja, czasami to jest mało pozytywne, ale zazwyczaj dobrze miec jakis ukryty atut:) Dopiero z czasem to zrozumiałam:)

Gość sąsiadka Gwidona
a ja mam sąsiada Gwidona lat 4,5 i jego brata Fabiana lat 2 :o

Gość nie ma zlych imion
znam jedna Bogusławe, mowia na nia Bogucha, jest fajna. Sama mam oryginalne imie i dobrze mi z nim ( jak pytaja skad, to mowie zgodni z prawda, ze po babci nie- Polce)

Gość magdusiak
w klasie gimnazjalnej miałam Sandrę, która była ze swego imienia dumna jak paw, wręcz napuszona taka chodziła. fakt, imię rzadkie, ale nie jest jakimś nadzwyczajnym

A ja mam Joanna-siostra tak chciala,bo jej najlepsza kolezanka tak miala na imie-rodzice chcieli Krystyne;-)))

Gość magdusiak
a moje imię to, do imienia Wiktoria mam pewien sentyment-miałam mieć tak na imię (chcieli, żebym miała urodziny i imieniny w jednym dniu :) )

Gość nie ma zlych imion
z tym atutem to racja, szczegolnie na studiach, gdzie bylam jedna, zauwazylam,ze ludziom "wypada" mnie znac.W szkole czasem mi to przeszakdzalo, ale jak czlowiek jest starszy to juz ume nosic swoje imie\ę.

Gość a moje imie to
I co sie stało?:) No ja 'obchodze' imieniny 23 grudnia, czyli wychodzi ze zazwyczaj nie obchodze:P:P Ale np. dla chlopakow wole imiona proste i mocne - Piotr, Paweł... bez udziwnien:) My kobiety mozemy byc fantazyjne:P:P

Gość magdusiak
a to się stało, że mama jako jedyna postawiła się całej rodzinie i zechciała Magdalenę :). ehhh, ja mam urodziny 23 grudnia... chyba tylko 18-stkę obchodziłam (a i to oczywiście parę dni później)

Gość a moje imie to
No to przechlapane z tymi urodzinami:D Widzisz, u mnie decydował tata:D

Gość jaka takka nijaka
a ja mam MALWINA

Gość aj98
moj facet to Psychcjusz

Gość nie wie m
A moj Adam, znacie lepsze?

Gość yyy to jaa
ja jestem Sandra...

Gość margeuritte
KLARA albo KONSTANCJA

Gość a ja nazywam się żaneta i co
:(

Osobiście znałam Telesfora.Świetny facet.A w technikum znałam Ingrid.Zawsze zazdrościłam,że nazywają się tak,że jeśli znasz Telesfora lub Ingrid to na 99% to ONI a nie milion innych Ani czy Gosi.

Gość wodolot
Kalasanty , Walenty , Ferdynand , Dzierżykraj , Bożydar , jest tego jak nasrał