Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabka220

Wysokość obcasu

Polecane posty

Gość zabka220

Cześć dziewczyny Jak myślicie jaka wysokość obcasy była by najlepsza na slub, no a pozniej na przyjecie na weselne? Chodzi mi o to, jaka wysokość wyglądała by zarówno ladnie na nodze, jak i była by funkcjonalna-tzn. aby można by było w nich tańczyć całą noc.... Czekam na opinie ;)

Gość marteczkat1
to juz kazda musi dobrac indywidualnie

Czesc Zabko Rozumiem, ze ty bedziesz panna mloda? Mysle, ze buciki 5cm beda ok 5-6cm, tylko rozchodz je w domku wczesniej tzn ja robie tak nakladam buty i smigam w nich po domu przez pare dni, polecam buty rylko itp sa drogie! ale warte ceny

Gość norek
to chyba zależy od tego, czy często chodzisz w obcasach i jakiej wysokości jest Twój narzeczony (żebys nie była wyższa od niego ;-)) Ja planuje kupić butki na obcasie ok 6-7cm, takie będą na całonocną zabawe najlepsze dla mnie. Mam jedne butki z obcasem 9cm i wiem, że całego wesela w nich bym nie wytrzymała.

na na swojej siostry slubie mialam buty 9cm, oj w kosciele byla masakra, na sali butki zmienilam na 3cm i czulam sie swietnie (nei chodze czesto w obcasach)

Gość zabka220
mi zaproponowano w salonie sukien slubnych albo 5,5 albo 7,5. Dla mnie najlepsze byly by chyba takie 6,5 ale niestety takich nie maja :( A w ryłko można kupic buty ślubne?

Gość hm-hm-hm
rylko ostatnio wypuscil kilka modeli slubnych :)

Gość zabka220
bo mi osobiście się mażą takie, ab nie były zapinane na kostce i bez zadnych ozdób...

hmm ja się obawiam, że w przypadku takich butków bez zapięcia na kostce, może być nie wygodnie. Jak się rozkłapią podczas tańca to nic nie będzie ich podtrzymywać. Ale niech się może wypowie ktoś, kto w takich butkach tańcował :)

Gość zabka220
no wlasnie, czy ktoś może wie, jak takie buty sie sprawdzają podczas całego wesela?

Ja mialam skorzane biale szpileczki - 6 cm (super wyważony obcas) :)) Bez zadnych paseczkow (paski lubią sie wpijac w kostke i robi sie mało przyjemnie). Buty mialam na nogach od 12h w sb, do 5h nad ranem w nd. Potem zdjęlam ponczochy i ubralam biale sandalki w których latalam na codzien - wesele trwało do 7.30 rano :) Buty mialam mega - wygodne, ale w dzien wesela trzeba sie nastawic na ruch i buty takie wlasnie musza byc :)

Gość zabka220
uuppp

Gość Buty Ryłko
Chyba żartujesz :/ Niefunkcjonalne i szybko się rozwalają. Nie polecam! Jeśli jesteś z Wawy, jedź na Bazar Różyckiego i tam sobie kup buciki. Ja kupiłam dla siebie i mam je już trzy lata. A Ryłko, to badziew.

jasne,buty z bazaru lepsze od firmowych skórzanych butów,zlituj się jak dla mnie 5 to już maks na taka okazje,chociaz na codzien smigam i w 10-tkach;)

Gość DO SNOBKI WYŻEJ.
Koleżanka albo nie rozumie, albo w kpinie szuka usprawiedliwienia dla własnej bezmyślności. Prosty przykład: obok B.R. znajduje się sklep. Wchodzę - buty PIĘKNE i DROGIE. Powyżej 300-400PLN. Wychodzę i idę na bazar. I co? TE SAME BUTY (nawet metka na spodzie TA SAMA i NIE PODRÓBA zaznaczam), ten sam kolor, sposób szycia i klejenia. I jaka cena? 75 PLN. Konkluzja? Zostawiam tobie, może ci wyjdzie. Za pięć lat snobko do kwadratu :/

jasne,a w sklepie sprzedawca ma marże 300% bo sprzedaje \"te same\" buty co na bazarze jesli wolisz kupowac podróbki,to twoja sprawa ja wole miec rzecz z gwarancja. ze sklepu, ktora sie nie rozwali po kilku imprezach

Gość Podróbki
Wiesz co? Najpierw porównaj, potem oceniaj. Miałam możliwość porównania. Rany, wy, nowoczesne dziewczyny, wolicie wydać dużo kasy, zamiast ruszyć głową i porównać. Was przeraża samo słowo bazar a towar, który kupujecie w renomowanych firmach, pochodzi właśnie z bazarów. Znasz firmę BLUE SAND? Markowa, jak cholera, a tandeta jakich mało. Psuje się po pierwszym praniu. Zatem zamiast zacznniesz pluć na bazar, zastanów się dobrze, czy nie kupisz tam czegoś trwalszego, snobko.

Gość fgfg
ja mialam na swoim slubie buty rylko. rewelacyjnie czulam sie caly dzien i noc - kompletnie nie czulam, ze cos mam na nogach. baardzo wygodne. moje mialy maly obcasik, klasyczny, okragly czubek. polecam. nie zgadzam sie z opinia, ze buty rylko to szjas.

Gość Rollmops
A ja sie zgadzam z opinią, że buty Ryłko są przereklamowane. Po miesiącu musiałam oddać do szewca :/

takie, w ktorych jest Ci wygodnie. Na wszelki wypadek, jak kupisz buty, to pochodz w nich w domu. NIe zaloz ich pierwszy raz w dniu slubu i wesela, bo nogi Ci wysiada raz dwa.........pozdrawiam

nie jestem snobką- wole raz wydac wiecej niz kupic cos taniego i kiepskiej jakosci

Gość Buahahaha
I myślisz, ze w salonie znajdziesz wysoką jakość? No to mnie rozbawiłaś setnie :D Ktoś wcześniej wspomniał o Blue Sand. Miałam nieprzyjemnosć kupić spodnie w tym MARKOWYM sklepie, który wg twoich słów jest dobrej jakości. Nie dość, że pierwsza para była zakrwawiona w kroku (okazało się, że sprzedawczynie pożyczają sobie ciuchy ze sklepu), to ta, którą kupiłam, rozeszła się w szwach po pierwszym praniu. Jakości nie mierzy się metką ze sklepu, moja droga.

jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym musiała oddawać/reklamować coś firmowego oczywiscie nie każda firma ma renomę i produkuje przedmioty o wysokiej jakości, do butów Ryłko nie mam zastrzeżeń zaraz się okaże, że firma Ziaja to nawet lepsza jest od Diora

i cos się tak uczepiła instytucji sklepu?jeśli taka twoja wola,kupuj na bazarze,na pewno będą uznawac reklamacje a przykład z zakrwawionymi spodniami-nietrafiony,nie znaczy to,że każdy firmowy sklep ma takie ekspedientki

Gość zabka220
podnosze

Gość już pisalam
no jeżeli Ryłko to coś firmowego i drogiego to ja wymiękam...dla mnie to taki sam chłam jak z bazaru. Każdy mieży podług siebie Pani MNE-ja kupuje buty które kosztują więcej niż średnia krajowa ale nie oceniam tych co kupują na bazarze. Ty kupujesz badziewie kilka złotych droższe a masz się za hrabianke-nie ma co. Odnośnie obcasa-mi jest wygodnie tylko i wyłącznie w dziewiątkach lub 8 i2/3. mogę w nich tańczyć, chodzić i jest ok. Natomiast w niższych jest mi niedobrze, boli mnie śródstopie po nocy przetańczonej a poza tym każda stylistka powie że w noga najgorzej wygląda w wys.5-6 cm. To jest poprostu bardzo niekorzystna wysokość nawet dla zgrabnej nóżki-Naszczeście większość sukien jest długa i panny młode nie muszą się tym martwić.

Gość już pisalam
mierzy*

Gość już pisalam
ale byków narobiłam.za dużo żeby wyliczać...

Gość dziewczyno daj se na luz
jedna kupi na bazarze za 50 zl a inna wq sklepie firmowym za 300 zl i maja do tego prawo a Tobie nic do tego. przez te swoje wypowiedzi, zreszta niepotrzebne, wprowadzasz tylko beznadziejna atmosfere na forum

Gość dziewczyno daj se na luz
a rzeczy z blue sand wygladaja jak z bazaru wiec nawet ich wyzsza cena by mnie do nich nie przekonala. Wiec nie wiem w ogole po co takie porownania