Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saskia_13

dla Panien Młodych z inwencją twórczą-ZAPROSZENIA

Polecane posty

Drogie Dziewczyny! Jeśli macie trochę inwencji i pomysłów polecam własnoręcznie wykonanie zaproszeń ślubnych. ja zrobiłam zaproszenia z papieru czerpanego (kolor zbliżony do ecru), w którym zatopione są płatki bławatka (kolor ciemny niebieski). ułożyliśmy z narzeczonym tekst (można ściągnąć z netu), wydrukowaliśmy na domowej drukarce (tekst w kolorze bławatka, nazwiska nasze i gości w kolorze fioletu), przewiązaliśmy fioletową rafią i włożyliśmy do koperty (również z tego samego papieru). Adres na kopercie wypisywaliśmy ręcznie fioletowym żelowym długopisem. Wyszły świetnie! Kilka argumentów za takim rozwiązaniem: po pierwsze-macie pełną kontrolę nad wykonaniem (55 zaproszeń zrobiliśmy w jeden dzień), po drugie-oszczędzacie pieniążki (u nas ten koszt wyniósł 3,70/szt.), po trzecie-jeśli planujecie aby Wasz ślub i wesele było nie tylko białe, ale kolorowe (u nas będą akcenty fioletu) możecie idealnie dobrać kolory makijażu, kwiatów, dekoracji w kościele, serwetek, wizytówek itp. a co NAJWAŻNIEJSZE-Wasze zaproszenie jest naprawdę niepowtarzalne i macie ogromną satysfakcję, że same je zrobiłyście! Polecam.

Gość Woda Oligoceńska
Świetny pomysł :) Ja też tak robię, tylko nie na papierze czerpanym a ozdobnym do pasteli (piękna faktura).

znakomity pomysł, mam zamiar też tak zrobić

Gość a co to jest papier czerpany
?