Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ****Janka

Szczery zawsze mówi prawdę?

Polecane posty

Gość ****Janka

Czy szczery człowiek od razu mówi wszystko to co mysli czy może zachowuje coś " na potem"?

Gość to ze nie mówi wszystkiego
nie znaczy, ze kłamie ...czaisz ?

nie zawsze....zalezy przeciez to zalezy od sytuacji np poznajesz kogos nowego, rozmawiacie czy od razu po kilku spotkaniach zwierzasz mu sie z najskrytszych marzen i problemow? Chyba nie. Szczerym byc to znaczy odpowiadc szczerze na pytania a nie klamac w odpowiedziach.

Gość kurde nie zawsze się mówi
wszystko od A do Z czasem można coś zataić ale to wcale nie oznacza kłamstwa. Kłamać to celowo wprowadzać kogoś w błąd prawda?

Gość z pewnego pamietnika inter.
Według mnie szczerość , to podstawa kazdego związku z drugim czlowiekiem obojetnie czy to przyjaciel, narzeczony, współmałżonek. Ktos kiedyś mi mówił, ze powinno budowac sie na mocnych fundamentach, zgadzam się z tym. Podstawą tych mocnych , solidnych fundamentów jest szczerość, kto buduje na kłamstwie, przemilczeniach , niedopowiedzeniach nigdy nic trwałego nie zbuduje, bo wczesniej czy później woda zacznie podmywac te fundamenty. Szczerość jest trudna, często trudno nam sie przyznac do błedów albo komuś powiedzieć,że zachował sie lub zrobił cos nie tak Ale czy ktoś mówił, że zycie to łatwa droga

Gość alka 1234
Moj facet mnie bije i co? Spotkałam fajnego faceta. Piszemy do siebie maile. On nie wie, że mam faceta co mnie bije. Uwazacie, że powinnam mu od razu o tym powiedzieć? Przeciez to wstyd. !!!! Chyba jednak lepiej poczekać na takie zwierzenie na potem. Bo co on pomysli, ze co, że jestem głupia albo się nad sobą lituję?Dlatego nie mówię i nie uważam, że go okłamuję poprostu nie mówię mu tego co mnie najbardziej boli i za co mi wstyd

Gość ja od razu nie wykładam
tzw kawy na ławę. Po co? Najpierw trzeba poznać dobrze drugą osobę by jej się zwierzyc z pewnych rzeczy

Gość Fran
ja też mam to samo. nie zawsze odkrywam wszystkie karty ale to nie znaczy ze kłamię:)

Gość nie warto być takim szczerym
do końca!!!!!!!

Gość NIKASD
To bardzo trudne pytanie. W zasadzie jestem osobą szczera ale np nie chcąc kogoś urazic, czy sprawić mu bólu albo zdołować poprostu pewne fakty delikatnie przemilczam, nawet zatajam to co wiem. Nie zawsze prawda jest w danej sytuacji pożądana, a jesli ma komuś sprawić ból to tymbardziej.

Gość Szczerosc za szczerosc
Jestem szczera, mowie prawde, lub nie mowie nic