Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rastaTabs

depo prowera? nie!- jesli się szanujesz...

Polecane posty

Gość rastaTabs

mój wspaniały ginekolog powiedział " kochanie zastrzyki chormonalne są dla kobiet które się nie szanuja, z niższej klasy społecznej, którym nie chce się dbac o siebie wiec sie truja, dupa im po tym rośnie i szansa na dziecko kiedykolwiek- maleje" a ja się nad tym zastanawiałam...

Gość akma
no wiesz... biorac ten zastrzyk narażasz się na 3 miesiace efektów ubocznych bo tam jest stary gestagen i jak źle zareagujesz to nie odstawisz tylko się męczysz. tabletki mozna przestać brać, a jak Ci coś wstrzykna to męczysz się do konca.

Gość rabka
mi tez gin powiedział ze to dla dziwek nie dla mnie

Gość moj ginpowiedzial ze to bomba
hormonbalna ale jesli pacjetka sie uprze moze przepisac mi osobiscie odradzal mowil ze jestem mloda powinnam brac tabsy i ze one napewno mi nie zaszkodza a tylko moga pmoc no i jak tylko zechce dzidziusa odstwaiam czekam na 1 okres i po nim moge dzialac

Gość rabka
no własnie

Gość a najgorsze
ze to jak zajdziesz w ciaze to nawet nie wiesz bo okresu przez ten czas nie masz

Gość akma
a to prawda i czasem okres może nie wrócić i po dostawieniu nawet z pół roku. a wyobraz sobie że zajdziesz w ciążę w pierwszym tygodniu działania tego zastrzyku i dziecko się rozwija przez trzy miechy pod wpływem silnych hormonów. nie chce mysleć nawet z jakimi wadami sie urodzi

Gość syf
mi tez lekarz powiedział że to dla panien co sie nie szanuja albo dla takich co im szkoda na tabletki i prezerwatywy

Gość z niższej warstwy społecznej
jest dla mnie ten co pisze "chormonalne" a co do zastrzyku - dla pewnych kobiet jest odpowiedni dla innych nie są kobiety które nie mogą przyjmować estrogenów - wtedy można spróbować zastrzyków ale od zastrzyków pewnie nie ma takich prowizji i wycieczek jak od cudownych yasmin (po których co prawda nie dostaniecie trądziku jak po proverze ale która może się skończyć nieuleczalną zakrzepicą - mało to jest topiców - bolą mnie nogi po yasmin - czy to minie? nie nie minie, tylko szanowny lekarz pewnie nie skierował pacjentki na badania krzepliwości krwi i nie pytał czy przypadkiem babcia albo tata nie mieli zatoru lub zapalenia żył)

cześć ja Biore Tabletki Provera ale niewiem czy to to samo co Depo Provera. Ja mam je brać przez tydzień na wywołnie miesiąćzki bo mam torbiel na jajniku. Co o tym myślicie???

Gość sfjsdfjk
depo provera to zastrzyk antykocepcyjny wiec to nie to samo

Gość tom1213
Moja zona brała ten zastrzyk przez 4 lata postanowiła zrobić przerwę i po miesiącu zaszła znowu w ciąże nie miała efektów ubocznych nie bierze już zastrzyków prawie 2 lata okres ma regularny i znowu zamierza brać te zastrzyki