Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problemik mam uuuu

CO JESZCZCZE MOZE MI POMOC???

Polecane posty

Gość problemik mam uuuu

witam jestem w 28 tyg ciazy z powodu przeprowadzki przez kilka dni nie mialam plynu do higieny intymnej i straaaaasznie podraznila mi sie sluzowka piecze, swedzi, boli :( do tego podejrzewam, ze zaczecie prania bielizny w proszku do prania tez wywolalo taka rakcje nie wiedzialam, ze jestem tam az tak nadwrazliwa buuuu teraz juz mam ten nieszczesny plyn kupilam w aptece jakies naturalne globulki dopochwowe z nagietka na stany zapalne do tego ratuje sie okladami z jogurtu naturalnego wiem, ze od razu mi nie przejdzie, ale czy jest jeszcze cos czym moge przyspieszyc powrot do normalnosci??? przeciez mozna sie wsciec z ta dolegliwoscia ;(

Gość czy ta dolegliwość
to grzybica? Jesli tak, to musisz pójść do lekarza po receptę na coś, co można na grzybicę w ciąży brać. Sama tego nie wyleczysz. Nie ma mowy.

Gość maść Clotrimazolum

Gość Alexxxa
Spróbuj zrobić nasiadówki z chłodnego rumianku (chyba, ze jesteś uczulona). Nie gorącego, ale na tyle zimnego, aby poczuć ulgę.

też uważam,że najszybciej pomoże Ci lekarz. Miałam gyno-femidazol trzeba zażyć 15 tabletek, ale już po pierwszej czułam się jak nowo narodzona:D Kosztowały ok.9 zł

Gość a moze tak zaczniesz
od wizyty u lekarza , a nie od forum???

Gość czy ta dolegliwość
No właśnie ... zawsze pomaga, czyli stany podleczenia a nie wyleczenia.

clotrimazolum jest świetny, z jeszcze jednego powodu - w takich chorobach leczyć powinna się para, a ten krem może stosować facet;) Ale chyba też bez recepty się go nie kupi?

Gość a moze tak zaczniesz
clotrimazolum w kremie jest bez recepty, a w globulkach na recepte

Gość _ewkamarchewka_
Staraj się nie używać wkładek higien. - niektóre tez mogą dodatkowo podrażniać (wg mojej pani ginek.), doradziłabym też stosowanie zamiast papieru toalet. używania nawilżających husteczek dla niemowląt (lub czegoś w tym rodz.), jeśli nie masz maści to możesz też spróbować z delikatnymi kremami dla maluszków (sudocrem itp).

Gość problemik mam uuuu
dzieki wszystkim, ktorzy napisala cos konkretnego :) 🌻 co do rad odnosnie lekarza- sama o tym wiem, jestem pod stala kontrola- wiec wszystkim sowom madrym glowom, co to tylko to umieja doradzic, dziekuje za te rady nie zawsze mozna od reki isc do lekarza, a z ta dolegliwoscia kazda minuta to cos upiornego, wiec pytalam tylko o dozowlone w ciazy srodki, ktore moga mi zlagodzic chwilowo te objawy, przyniesc ulge

Ja przyjmowałam Nystatynę i Clotrimazol- Tak mi GŁUPIA lekaraka przepisała a na ulotce przeczytałam że te 2 leki nie mogą być razem przyjmowane bo nie działają wogule jak sie je połączy Więc albo jedno albo drugie!!!