Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Precz z fałszywkami

Dziewczyna, która uprawiała petting nie jest dziewicą!

Polecane posty

Gość Precz z fałszywkami

Tak samo oral czy anal. Dziewica ma mieć czyściutką, cnotliwą duszę i nie mieć żadnych doświadczeń seksualnych z inna osobą. "Dziewice" po pettingu czy oralu to żadne dziewice!

Gość nvberfg
ciagle te dziewice i dziewice ..Dlaczego nikt nie pisze o kobietach niedziewicach

z medycznego punktu widzenia sa:P bo nie doszło do samego aktu seksualnego i nie została przerwana błona:P tak mowi medycyna

Gość kamelia....
W takim razie chyba żadna dziewczyna podczas pierwszego razu nie byłaby dziewicą-przecież ma się wcześniej jakieś doświadczenie-peetting-zaim się idzie z kimś do łóżka... Myślę,że to głupota co napisałeś... :P

Precz z fałszywkami - eureka :o niech sie tez nie myje a najlepiej niech sobie sprawi blaszane majteczki od 12 roku zycia do slubu ... jeeezzzuuu - kto takich kretynów płodzi ??? :o w jakim ja kraju zyję... Precz z fałszywkami - czy przypadkiem nie jesteś po szkoleniu w LPR ? :oA juz myslalem ze Giertych jest najwiekszym durniem w tym kraju ... Dobranoc Cienmnogrodzie

Gość sdfghjk
dziewica jest sie dopoki sie nie odbedzie stosunku pluciowego,tzn nie zostanie przebita blona dziewicza,o ile wiem od lizania i przytulania blona nie peke,chociaz podobno czasem od jazdy na rowerze,z tym to nie wiem jak jest

Proszę bardzo: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziewictwo Kilka fragmentów: \"Częsty pogląd utożsamiania dziewictwa z istnieniem u kobiety błony dziewiczej jest uważany przez naukowców za błędny\". \"Kościoły chrześcijańskie często zamiast pojęcia dziewictwa używają pojęcia czystości, które nie ma nic wspólnego z fizjologią np. czystość zachowuje ofiara gwałtu\". \"Dziewictwo jako swego rodzaju wyjątkowy stan seksualny człowieka w wielu kulturach nacechowane jest treściami symbolicznymi i sakralnymi\".

A to już wiem z kim rozmawiałam na innym topiku 😭 Zaangażowałam się, a to w ogóle nie ten poziom 🖐️

Gość Wredniaczka
No i pewnie dlatego taka niezręczna cisza zapadła? :P

Gość Wredniaczka
Rozumiem, że Ty nie czytasz encyklopedii, to jest poniżej twojego poziomu, tak? :P

Gość Wredniaczka
Uważam, że są różne podejścia. A upraszczanie dziewictwa do posiadania błony jest płytkie.

ja rozpatruje kwestie dziewictwa w aspekcie medycznym,gdyz inne jet nierelane autor pisze ze dziewica ma mieć czysta dusze co jest beznadziejnie loszmarna bzdura i jako takie kwalifikuje go w mojej ocenie do kategorii kretynów. Nawet jęsli zamkniesz dziewczynę w odosobnieniu,nie pozostanie ona obojetna na mowe własnego ciała. Takie rzeczy to tylko w Zakonie albo w ...Erze :-p

Gość em...
raczej tylko w erze.

Gość Wredniaczka
To ty tez płytko do sprawy podchodzisz. Nie twierdze, że popieram pogląd autora, chcę tylko powiedzieć, że to nie jest taka oczywista i jednoznaczna kwestia. Czy za dziewice uznałbyś kogoś, kto uprawiał zaawanowany petting, seks oralny i analny, itp.?

patrząc na dziewictwo jako czystość duszy nie ma większego defloratora niż bravo girl;) żadna czytelniczka po przypadkowej nawet lekturze nie ma szansy na zbawienie... męża nie znajdzie... smutek i rozpacz;)

A jak dzieci w wieku np. 6 lat rozpoczynaja półświadomą masturbację - to dziewictwo przepadło z kretesem 😭 Wszyscy jesteśmy zbrukani :(

A tak ogólnie to : Wredniaczka ---> zgadzam się z Tobą. Każde zbyt radykalne podejście jest za płytkie.

a reklamy pełne lubieżnych podtekstów?? telewizja?? To forum?? tragedia!! Nie wspomną o wychowaniu do życia w rodzinie, tam plugastwo i poruta, mówią o takich rzeczach że dziewicom pękają błony na samą myśl...

Gość Wredniaczka
Powiem więcej - jak któraś tu weszła na to forum, to już nie jest dziewicą! :P

ciekawski ----> ale chwileczkę. A jeśli ktos nie uprawia seksu oralnego, analnego,pettingu, nie ma zbereznych myśli, kocha się tylko klasycznie, z zamkniętymi oczami ---> czyli jest czysty duchowo - to tak jakby była dziewicą? Skoro dziewictwo to cnotliwa dusza? To by tlumaczyło niepokalane poczęcie.... Ech... gubię się w tych wyznacznikach dziewictwa :P