Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

Mammografia...robić czy nie, kiedy jesteś młoda...

Polecane posty

[15.03] 19:23 Ignacja Witam! Mam 25 lat i zastanawiam sie, czy powinnam robić już raz na jakiś czas mammografię piersi? Jedne źródła mówią, że tak, a inne że niekoniecznie. Moje drugie pytanie dotyczy tego, jak często należy robić takie badanie, aby było wiarygodne, słyszałam bowiem, że aby coś odczytać z wyniku trzeba mieć poprzedni dla porównania, bo tak to nie ma sensu. Pozdrawiam! [15.03] 19:42 walniĘta 1 Jasne,że zrób! Wzięłaś na siebie tę rolę,więc graj ją! SENEKA [15.03] 19:43 dział zdrowie i uroda zaprasza [15.03] 19:43 jeżeli masz nieduży biust to na razie wystarczy usg

Mamografie robi sie po 30 roku zycia..ale przeciez mozesz sama zbadac swoje piersi jezeli czujesz cos niepokojącego!! to mozesz zrobic to badanie

Gość yfhfvggfg
a czy jak pojde do ginekologa na ksiazeczke. nie prywatnie, to zrobi mammografie lub usg piersi ?

Gość ginekolog nie robi
mammografii i usg, nieraz jest tak że skierowanie na te badania daje onkolog do którego nie trezba skierowania,przynajmniej tak jest w Gdańsku

Gość sonia 1968
jak masz duże piersi zrób mammografie ,a jak małe to do 35 roku życia należy wykonywać usg

Gość bo usg może nie wykryć
zmian chorobowych-no chyba logiczne,mammografia i usg to badania oparte na róznych technikach