Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Zuziaaa_*

nerwica?

Polecane posty

Gość _Zuziaaa_*

Witam,czy to moze byc nerwica?,bezustannie oduczuwam wewnetrzny niepokoj,ciagle poddenerwowanie ktoremu towarzyszy ucisk w dolku pod zoladkiem zarowno notorycznie wpadam w bezdech przy zasypianiu,nie mam zadnej kontroli nad tym,wszystko dzieje sie ot tak,w jednym momencie dostaje napadu ktory prowadzi do drzenia rak i nog,po czym ciezko jest mi sie uspokoic,a najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie mam powodow aby sie denerwowac...z gory dziekuje za odpowiedzi...Pozdrawiam:)

Gość nesio
ja mam napady drzenia rak przy tym robi mi sie jakby slabo i mam trudnosci z oddychaniem -krotki przerywany oddech .uczucie okropne.po chwili oblewaja mnie poty.trzesa mi sie nogi ,az trudno mi ustac.bylam z tym u lekarza i dowiedzialam sie ,ze to nerwica.czesto tez mam bole glowy klatki piersiowej itp.

Gość hghghgh
ja tez mam cos takiego ze myslalam ze to astma bo w nocy stalo mi sie tak ze nie moglam tchu złapać wcale..i napad potu i trzesawki..czy to nerwica??

Gość nesio
hghghg-----no mowie ci ,ze mi tak lekarz powiedzial.dostalam hydroxyzyne.mi mowil ,ze to sa napady nerwicy cos jak ataki.ja to w ciagu dnia czesto mialam.lapalo mnie w roznych sytuacjach i zawsze gdy nie!bylam zdenerwowana

Gość hghghgh
no dobra ale łapaly cie dusznosci tylko czy takze takie nagle problemy w złapaniu tchu?

Gość nesio
nie moglam oddychac.oddech mialam jak po dlugim szybkim biegu.nie wiem jak to opisac czulam sie tak jakbym nie panowala nad cialem.dziwnie ciezkie drzace nogi.ciezkie rece.nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi.

ja rozumiem, na razie przezyłam dwa napady paniki, myślałam, że to już koniec(wtedy nie domysliłam się, że to nerwica, bo niczym nie byłam zdenerwowana), niestety może to sie dziać w twojej podświadomości w wynkiu jakis zdarzeń a ty nie zdajesz sobie z tego sprawy co do objawów, plytki oddech, tak jakbym nie mogła złapać do końca powietrza, uczucie jakbym nie mogła podnieść rąk-jakbym odpływała, i co mi powiedzieli w szpitalu(niestety trafiłam-nie wiedziałam o co chodzi za pierwszym razem) ogromny spadek ciśnienia-to własnie powoduje jakbym nie czuła swojego ciała- za drugim razem jak to się stało wzięłam tabletki uspokajajace i wyiłam czarną mocną sypaną kawę-pół godziny i wszsytko przeszło-takie ostre ataki zwykle nie trwaja dłużej niz gidzinę, natomist skutki , pojedyńcze objawy moga rozciagać się w miesiacach ja mam dodtakowo różne natręctwa-mysli, których trudno mi sie pozbyć jest tu już forum na yen temat-polecam wizyte u psychiatry-lekarz na pewno ci pomoże-nie lekceważ, bo to choroba jak każda inna -trzeba ją wyleczyć nie wiem na jakim poziomie jesteś-tzn czy masz podejście typu psychiatra -przecież nie jestem wariatką lub nie będe brała psychotroów-to raczej nic nie zmienisz..... w innych krajach psychiatra jest na porzadku dziennym ,leki - to nie są żadne uzależniające zmieniające psychikę psychotropy-tylko nowoczesne leki uzupełniające niedobór np serotoniny w mózgu mam nadzieję, że jestes postepowa;))))))))))))))))))

Gość ..........edzik
Wejdźcie na forum "moja nerwica" tam ludzie opiszą ciekawe rzeczy i można też się poradzić!!!!:) :) :) :) :) :) :) :) :)

Gość ..........edzik
zuzia wejdź na forum moja nerwica czekamy tam na Ciebiew naprawdę warto, masz objawy nerwicy ja też tak mam bardzo często tam właśnie o tym rozmawiamy chodź zapraszamy wszystkich dołączcie będzie Wam razniej z nami

Gość potrzebny Ci
potrzebny Ci Zuśka psychiatra

Gość potrzebny Ci
dostaniesz leki a później terapia najlepsze wyjście

Gość taaaaaaakkkkk
też tak myślę, ja mam też takie objawy, ale dużo mi pomogli ludzie na stronie moja nerwica, prawdaże warto tam zajrzec