Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia19gs

Prosze o pomoc w sprawie antykoncepcji

Polecane posty

Gość basia19gs

Otoz bralam przez 10 miesiecy tabletki, po 4 miesiacach zaczelam sie po nich okropnie czu:( robilo mi sie przede wsystkim slabo, uderzenia goraca itp. Lekarz mi powiedzial ze od tabletek nie robi sie slabo wiec je bralam dalej... no i wlasnie po 10 miesiacach przerwalam bo czulam sie juz na serio bardzo zle. Nabawilam sie przez nie nerwicy bo ciagle sie zle czulam. Teraz uzywam prezerwatyw ale to nie jest juz to. Przez to rzadziej mam ochote na seks. Zaczelam sie zastanawiac nad plastrami... Chodzi mi o to ze ja mam problemy z zoladkiem moze tabletki obciazaly mi zoladek i dlatego czulam sie slabo? a moze to od hormonow zawartych w tabletkach czy mozna zrobic jakies badanie ktore by to wykazalo? bo jesli to bylo od zoladka to plastry bylyby ok... BARDZO prosze o porady bo to dla mnie bardzo wazne. Po prostu nie chce meczyc sie z prezerwatywami:( Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi:)

Gość basia19gs
czy naprawde nie ma tu nikogo kto moglby mi pomoc???:(

jejku dalam zly Nick i weszlam bez hasla... Teraz bede pisala z basia19g bo to mam zablokowane haslem, zeby nikt sie pode mnie nie podszywal:)

Zrób próby wątrobowe- wyniki pokażą jak twój organizm tolerował pigułki, a to z kolei pokaże, czy pogorszenie stanu zdrowia miało związek z antykoncepcją hormonalną, czy tez dzieje się cos innego w twoim ciele.

Ale od watroby moglo mi sie robic slabo? bo ja raczej odczuwalam dolegliowsci zoladkowe watroba mnie nie bolala.... Ale dziekuje Ci BARDZO za podpowiedz:)

To nie o wątrobę chodzi :) Sprawdza się też krzepliwość krwi. Takie badania oceniają wpływ hormonów z pigułki na twój organizm. Jeśli wyjdą dobre, to znaczy, że przyczyny złego samopoczucia trzeba szukać gdzie indziej.

czyli jesli to badanie wyjdzie dobrze to bedzie znaczyc ze hormony zawarte w tabletkach mi nie szkodza tylko np tabletki obciazaja mi zoladek i dlatego moglam sie zle czuc?? bo bylam u 3 ginekologow i zaden mnie nie skierowal na zadne badania mimo to ze mowilam ze zle sie czuje po tabletkach:(

Skierowanie na takie badanie możesz dostać od ginekologa albo od rodzinnego. A mówiłaś rodzinnemu o tych dolegliwościach żołądkowych? Jak one wyglądają?

Tzn ja mam problemy wogole z zoladkiem ale po tabletkach bylo bardzo zle. Badania robilam rozne na zoladek i wykazalo mi refluks zoladkowy:(

A ginekolog o tym wiedział? Idź do dobrego ginekologa, na pewno pomoże ci wybrac dobrą i odpowiednią dla ciebie metodę antykoncepcji poprzedzoną badaniami. Powodzenia i zdrowia :)

moze powinnas odstawic awszelkie srodki antykoncepcyjne i odczekac - jak najdluzej mozesz - i zovaczysz jak sie wtedy bedziesz czula?

Ja obecnie stosuje prezerwatywy a sa one okropnie niewygodne dlatego chce to zmienic ale sie boje: Ginekolog wiedzial o moich problemach zoladkowych