Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedno pytanko

przerwy w zazywaniu pigulek-bardzo prosze o odpowiedz

Polecane posty

Gość jedno pytanko

Moj chlopak bedzie przez jakis czas czesto wyjezdzal.Czasami nawet na miesiac.Mam w zwiazku z tym takie pytanie:czy jezeli bede zazywala pigulki nieregularnie,np przez 2 miesiace tak,potem miesiac nie itd...czy mozna tak postepowac?Czy nie zmniejsza to skutecznosci pigulek lub nie szkodzi zdrowiu? Z gory dziekuje za odpowiedz 🌻

Gość ryszarda_P
To nie ma sensu i nie jest zdrowe.

Gość jedno pytanko
moze ktos jeszcze sie wypowie?

Gość jedno pytanko
Myslalam,ze tak bedzie lepiej dla mojego organizmu.Skoro jego caly miesiac nie bedzie,to po co mam brac tabletki?

Gość to nie ma sensu - tak tak
lepiej odstaw na jakiś dłuższy czas - nie rób takich akcji przez te parę razy można się gumkami zabezpieczyć, jeśłi nie będzie sexu regularnie

a ty myślisz że równutko po miesiącu po odstawieniu okresu dostaniesz - czeka się na normalny okres z reguły dłuuuuugo więc nic sobie tak nie zaplanujesz.. czemu nie odstawisz po prostu na ten czas jego wyjazdów w ogóle?

Gość jedno pytanko
o.k to moze zaszkodzic mojemu zdrowiu...a czy wplywa na skutecznosc pigulek?

Gość pewnie ze nie ma sensu
albo w ogóle albo cały czas

może wpływać - przeciez organizm oszaleje po takich zawirowaniach

Gość jedno pytanko
a jezeli przez dwa m-ce nie wezme i potem zaczne normalnie co miesiac brac?

dwumiesieczna przerwa ok - tylko potem juz trzeba normalnie brac bez przerw co miesiac, dwa - bo sobie popieprzysz i będzie kłopot

kobieto dabletki bierze sie jakis czas a jak odstawia to sie ich też jakis czas nie bierze organizm może zwariowac i rozawlisz cały cykl to nie zabawka a to że facet ci nie ufa to nie powód byś nie brała tabletek bo tylko tak można rozumiec taki postępowanie ja też brałam i mój wyj\\eżdzał na długo i co brałam

hej dziewczyny. ja troche z innej beczki. tabletki biore od 9 miesiecy (cilest). slyszalam ze dobrze jest co jakis czas zrobic sobie przerwe w braniu. nie mowie, ze ja teraz chce zrobic, ale powiedzcie prosze, jak dlugo powinna trawc taka przwerwa? ponoc to ma odciazyc watrobe... ale wlasnie tez zastanawia mnie to, czy cylk sie nie rozreguluje i w ogole jaki wplyw taka przerwa ma na organizm kobiety. bardzo prosze o wyjasnienie mi tego. z gory dziekuje :)

Gość jedno pytanko
nie myszko,to nie o to chodzi.On nie ma z tym nic wspolnego.Ja sobie tak wykombinowalam,ze jak go nie bedzie to nie bede brala tabletek zeby organizm odciazyc,ale z waszych wypowiedzi wnioskuje,ze bylam w bledzie.dziekuje...

olcha ja brał 3 lata tabletki i żadnej przerwy nie robiłam no teraz bo jestem w ciąży ale brałam różne diane cilest yasmin stediril microgynon

Gość nonsens...
ja kiedys bralam nieregularnie tabletki,bo sie odchudzalam i mi przeszkadzaly.Bralam kilka miesiecy ,potem kilka nie bralam i jakos przezylam i nic niepokojacego nie zauwazylam.

Gość nonsens...
w ciaze tez nie zaszlam ;)

nonsens - to się nawyza zajebisty fart olcha - mi lekarz mówił że jedno- dwumiesięczna przerwa spokojnie wystarczy i potem znów można brać - REGULARNIE chyba że markery wątrobowe xle wychodzą - wtedy dłuższa przerwa, ale to musi być stwierdzone na podstawie badań

najlepiej pojsc i zapytac dokladnie ginekologa. w koncu to hormony, dosc mocna ingerencja w organizm i nie mozna ot tak sobie zazywac tabletek lub nie.