Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniczkamoniczkaaa

Prosze o informacje!!! Rozliczenie w polsce z pracy w Angli!!!!

Polecane posty

Gość moniczkamoniczkaaa

witam chcialam sie zapytac jak to jest z rozliczeniem w polsce jak sie pracuje w angli???Zaczelam prace w grudniu 2006 roku i czy ja musze z tej pracy w angli rozliczyc sie w polsce?????To specjalnie musze jechac do polski zeby przedstawic im dokumenty???I jakie to musza byc dokumenty?????

Gość wiekszosc osob w UK
olewa rozliczenia z Polska i placenie haraczu za nic. malo prawdopodobne zeby ktos mial blizsze info na ten temat. najlepiej skontaktuj sie ze swoim urzedem skarbowym to ci powiedza (bo kazdy urzad moze miec inne wymagania :D) mam nadzieje ze masz odlozone pieniadze na podatek w Polsce bo to raczej nie bedzie mala kwota. ja musialabym zaplacic jakies 14 tys pln wiec sie nie wyrywam zwlaszcza ze planuje pobyt na dluzej

Gość moniczkamoniczkaaa
no a pozniej jak wroce do polski za nie placenie moze jakas kara spotkac za to ze sie nie rozliczylo?????????

a moze spotkac - chyba 2 lata wiezienia no i trzeba oddac wszystko co do grosza ale spokojnie...wszyscy,ktorych znam nie rozliczaja sie z Polska poniewaz urzedy z UK nie maja zadnego prawa wysyłac info o Tobie do Polski.chyba ze twoj urzad wysle taki wniosek.wiec lepiej sie nie obnosic w Polsce z kasa bo moze sie znalezc zyczliwy sasiad...

Gość onauk
ja zaczelas prace w grudniu, to ja tez bym sobie odpuscila.to raptem miesiac i nie sadze, aby cie za to scigali.Jezeli jednak bardzo chcesz to zrobic to wcale nie musisz jechac do Polski tylko mozesz wyslac poczta Pit 36 http://www.gazetapodatnika.pl/artykuly/program_rozliczenie_roczne_2006_podatki_pl-a_1309.htm tu jest program, wpisujesz tylko dane, drukujesz i wysylasz.Nie wiem, czy pracowalas wczesniej w Polsce, jezeli tak musisz poprosic bylego pracodawce w polsce aby przeslal ci pit roczny i musisz dodac zarobki w PL do zarobkow w UK

haha juz widze jak nas wszystkich pozamykaja - ciekawe kto bedzie utrzymywal wiezienia i wybuduje nowe :D jesli ktos ma do rozliczenia pare m-cy to OK duzo nie zaplaci i bedzie mial spokojna przyszlosc. gorzej jak ja jestem za granica juz ponad 3 lata wiec moja kwota podatku jest ... duuuuuuuuuuuza. powodzenia z potyczkach z US 🖐️