Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy dobrze zrobiłam

dziś lekarz przebił dziecku błonki w uszkach-były chore

Polecane posty

Gość czy dobrze zrobiłam

zaropiałe, ropa aż śluzowata, ponoć nie było już wyjścia. zgodziłam się , ale czy dobrze zrobiłam, podobno takie uszka częściej chorują, ten lekarz cieszy się świetną opinią w naszym mieście i uchodzi za dobrego spaecjalistę, mam nadzieję że wiedział co robi, mówił że za nie przebicie aż tak chorych uszków mógłby trafić pod sąd. co sądzicie na ten temat, czy rzeczywiście trzeba teraz dmuchać i chuchać, czy moja córka będzie częściej chorowała na uszka?

Oczywiście,że dobrze zrobiłaś - nieprzebicie błony w uszach przy takim silnym stanie zapalnym jak opisujesz mogłoby doprowadzić do głuchoty dziecka - ropa nie miała się którędy wydostać - jeśli lekarz nie przebiłby blony sama pękłaby niebawem - w gorszym dla zagojenia miejscu i pewnie na większej powierzchni!!! Po zabiegu paracentezy błona zamyka się od kilkunastu godzin do kilkunastu dni - w tym czasie stanowi wrota zakażenia dla uszu i trzeba bardziej uważać, ale po tym czasie wszystko wraca do normy. Poczytaj tutaj: http://www.ichs.pl/9137.dhtml