Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajm siur

Nie chcemy dzieci bo...

Polecane posty

Gość ajm siur

Ja i moj chlopak nie chcemy dzieci bo lubimy niezaleznosc, nie wyobrazamy sobie poswiecac dziecku 100% uwagi 24h na dobe, lubimy sie wyspac w weekend, pobawic czasami,nie lubimy uporzadkowanego zycia typu gotowanie obiadu i mamy wiele fajnych zajec, a jak jest z wami?nietolerancyjne matki polki niemile widziane

Gość ajm siur
odswiezam

Z czasem zaczniecie myśleć inaczej-do myśli o dziecku trzeba dojrzeć. Najpierw sie wyszaleć itd a potem przychodzi myśl o dziecku bo przecież to nie jest tak że jak się ma dziecko to stajemy się więźniem swojego domu.

Gość Jestem taka mądra
Nie chce mieć dzieci bo wyrosną z nich kolejne potwory, chyba że bym je pod kloszem trzymała i nie pokazała światu, jaki świat- zjebany, tacy ludzie- niestety, a wyjątków jest zbyt mało i rodzenie dzieci nie jest opłacalne Za dużo niesprawiedliwości, zepsucia i całego tego gówna na ziemi, żeby wydawać kolejne pokolenia, każdego samca powinno się dziś wykastrować

Gość Jestem taka mądra
żebym *

Gość ajm siur
nie wiem czy trzeba dojrzec bo ja mam 26 lat a moj facet 35 wiec nie wiem czy jeszcze dojrzejemy:)

Gość fiorella22
ja tez nie chce.ani teraz ani potem.nigdy!!

Gość ajm siur
madra-cos w tym jest, teraz dzieci nawet wzorowo wychowane staja sie potworami,znam bliskie przyklady,niestety rodzice niewiele moga w pewnym wieku dziecka zrobic,szkola,znajomi i staja sie bestiami czesto

Gość Jestem taka mądra
Niestety, ludzie sa popruci, widzimy co się dzieje na świecie, pieniądze i władza, nic więcej się nie liczy Są dobrzy ludzie, owszem Ale świat jest zły, dlatego najlepiej by było, gdyby ludzie przestali się rodzić :-O

Gość szkoda gadać
no Wy to lepiej dzici nie miejcie! mimo tego , że jesteście miłe i dobrze wychowane... to sprawdza się w Waszym przypadku druga część tezy...Pewnie rodzice za dużo czasu nie mieli...tak jak Wy nie mieli byście czasu dla swoich , kiedyś tak moja babcia mówiła, że dzieci ma się z wielu powodów a największym jest uszczęśliwianie dzieci, ale też dlatego, żeby miał Cię kto trzymać za rękę przy śmierci/ lub poprostu był przy Tobie ktoś kto cię kocha- żona czy mąz- któreś niestety umrze wcześniej/ i miał kto pochować

Gość szkoda gadać
a swoja drogą - dobre wychowanie mogło by sprawić, że świat stanie się lepszy, a nie tylko coraz wygodniejszy...

kiedyś tak samo twierdziłam jak wy ale to się zmieniło i wiem że przychodzi czas na kobietę kiedy chce mieć dziecko,może trzeba mieć odpowiedniego faceta który będzie chciał mieć dzieci-myślę że takie mówienie że nie chcemy wynika ze strachu że sobie nie poradzimy z obowiązkami.

Gość a ja po prostu
nie mam instynktu macierzyńskiego i nie widzę się w roli matki. Wszyscy mi kiedyś mówili że to się zmieni ale jakos tego nie widzę bo mam 26 lat i nic. Ale nie zarzekam się bo jeśli poczuję kiedyś że jednak chce mieć dziecko to będę je miała, a jak nie to nie.

...instynkt macierzynski pojawia sie dopiero po urodzieniu dziecka, wczesniej jest to po prostu chec posiadania dziecka:)

Gość a ja po prostu
tego też nie mam :P

...no to zgadzam sie, ze najlepiej poczekac w takim razie, az sie pojawi a jak nie, coz-bywa i tak;)

Gość ajm siur
do szkoda gadac-jasne,bedzie kto mial trzymac cie za reke, skad wiesz gdzie twoje dzieci beda chcialy zyc?moze w innym miescie, panstwie, dzieci nie ma sie po to, zeby pozniej byc dla nich ciezarem

ja tez nie zamierzam nigdy miec dzieci:) wole kupic sobie dobre prefumy niz pieluszki;] moj facet tez sie do tego nie kwapi rodzenie dzieci rzeczywiscie nie jest oplacalne,musialabym zrezygnowac z pracy i poswiecic kazda wolna chwile;] a tak mozna sie cieszyc zyciem pozdrawiam

Gość niegapsie
powiem tak: jestescie jebnieci!szkoda ze wasi rodzice nie mieli tych samych pogladow co wy!

Gość *********..............
W waszym przypadku rzeczywiście szkoda gadać...:o Nawet lepiej że nie chcecie mieć dzieci bo ludzie z takim podejściem, jak wasze są żałośni... A nie pomyśleliście co by było, gdyby to wasi rodzice w przeszłości podchodzili do życia tak jak wy teraz??? Pewnie by was nie było na tym świecie i nie moglibyście "cieszyć się życiem"...Boicie się odpowiedzialności, jesteście egoistami, widzącymi czubek własnego nosa...

Gość same
PUSTE EGOISTYCZNE POMARSZCZONE I ZWIOTCZAŁE DUPKI NA TYM FORUM, pozdrawiam

Gość anty-koscielna
niegapsie-ty jestes jebnieta i szkoda, ze twoi rodzice nie mieli takich pogladow, gdyby moi mieli to by mnie nie bylo i tyle, wiec nie mialabym im tego za zle, a skoro jestem to mam prawo wybrac taki styl zycia jaki chce a ty mozesz miec nawet piecioro dzieci i super, twoja sprawa i szanuj odmienne poglady

Gość a ja po prostu
niegapsie---> wyzwiska są trochę nie na miejscu. Nie każdy musi żyć tak jak ty to sobie wyobrażasz. Wbrew temu co się mówi nie wszystkie kobiety są stworzone na matki. Jezeli wogóle nie czuję chęci posiadania dziecka to dlaczego mam je mieć? Zeby zadowolić parę konserwatystek które uważają że absolutnie każda kobieta MUSI mieć dziecko? Czy może dla satysfakcji pana Giertycha że mamy swietny przyrost naturalny? Chces mieć dzieci - twoja wola ale nie zmuszaj wszystkich innych żeby żyli tak jak ty.

Gość gdyż
Bo mnie jakos nie pociagalo macierzynstwo. Z wiekiem to przychodzi, ale nie mam partnera, nie mam mieszkania ani stalej pracy :/ Dlugo mialam uraz do malych dzieci, bo mam sporo mlodsza siostre, ktora rodzice tak strasznie psuli,ze to byl potwor, nie dziecko. Teraz to sie obraca przeciw rodzicom :/

Gość do tej wyżej
nie pier..... że nie chcesz , tylko nie możesz po prostu, macie każdy kto chce, pewnie jestes szeroka jak szafa i tyle syfilisów przeszłaś, że zwyczajnie o potomkach możesz zapomnieć, i całe szczęscie...

Gość ajm siur
szkoda, ze niektore wszystkowiedzace wiedza lepiej czego ja chce niz ja sama i wiedza co bedzie dla mnie dobre, a ja mowie dzieciom nie i tyle i nie czuje sie gorsza przez to,poza tym mam swietne zwiarzatka:)

Gość zuzka77
o jakim ty stereotypie gadasz?