Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajm siur

Nie chcemy dzieci bo...

Polecane posty

Gość magda zielona
wydaje mi się że piszące tak osoby chcą po prostu wszczynać kłótnie i prowokować, bo osobiście nie znam nikogo wśród dzieciatych czy bezdzietnych, kto by tak uparcie upierał sieprzy przymusie posiadania potomstwa i krytykował tych, którzy dzieci nie chcą. Najwyżej niektórzy mówią że posiadanie dzieci jest cudowne i im lepiej tak, niż kiedy ich nie mieli, ale raczej wyrażają to jako subiektywny pogląd.

Gość anty-koscielna
krretooolinka-nie jestem egoistka tylko CHCE wyrazic, co mysle, to ze nie planuje dzieci nie znaczy, ze jestem egoistka, po prostu nie kazdy musi chciec dzieci prawda?

Gość krrretooolina
anty--- i ja to rozumiem, a raczej sie staram zrozumieć.I wcale cie nie namawiam.Ale mam również prawo wyrazić swoją opinię i twierdzę, że takie podejscie do życia jest ubogie i płytkie.

Gość magda zielona
krrretooolina a jak ktoś ciągle powtarza CHCE mieć dzieci, to nie myśli o sobie??

Gość ehhhhhh babybaby
dla jednych płytkie i ubogie jest zycie bez dzieci a dla innych celem w zyciu jest kariera i rozwój...no o co wam wszystkim chodzi>>> kazda chce przekonac reszte ze ona ma racje a to si etak nie da bo kazdy jest inny i czego innego pragnie w zyciu, dla kazdego czym innym bedzie szczescie ale tez moze byc tak ze cos co nas cieszy i zadowala teraz i myslimy ze tak juz bedzie zawsze przestaje nas cieszyc pózniej i zmieniamy swoje poglądy i po co ta dyskusja????

Gość anty-koscielna
a dlaczego jest ubogie i plytkie?jesli ktos nie czuje pustki bez dzieci i super funkcjonuje bez nich?moze dla niektorych takie zycie jest puste ale dla innych nie, nie mozna w ten sposob podejsc do sprawy?nie wszystkich cieszy to samo

\"Z czasem zaczniecie myśleć inaczej-do myśli o dziecku trzeba dojrzeć\"---> Większej bzdury w życiu nie czytałam. Są ludzie, którzy nie lubią psów, bo mają do nich uraz, też będziesz im wmawiać, że do posiadania psa trzeba dojrzeć? Dziecko i pies, to oczywiście co innego, ale i jednym i drugim trzeba się opiekować, więc odważyłam się te dwie istoty przyrównać do siebie. \"myślę że takie mówienie że nie chcemy wynika ze strachu że sobie nie poradzimy z obowiązkami\"--->Takie mówienie może wynikać z niechęci do macierzyństwa. Nie każda kobieta jest stworzona do macierzyństwa, nie każdy mężczyzna jest stworzony do ojcostwa. \"powiem tak: jestescie j**nieci!szkoda ze wasi rodzice nie mieli tych samych pogladow co wy!\"----> To fakt! Gdyby rodziło się mniej dzieci, to wychowałoby się to, co jest i nie byłoby takich Giertychów, Wierzejskich i Rydzyków. \"ludzie z takim podejściem, jak wasze są żałośni...\"---> A dla mnie żałosna jest kobieta mająca bzika na punkcie dzieci, zamknięta w czterech ścianach, nie myśląca o niczym innym, jak o smaku kupki swoich dzieci. \"A nie pomyśleliście co by było, gdyby to wasi rodzice w przeszłości podchodzili do życia tak jak wy teraz?\"---> Moja mama chciała mieć dzieci, to ja też muszę chcieć? Instynktu macierzyńskiego się nie dziedziczy. \"co ty piepszych, a kto ma dzisiaj dzisiaj dzieci? Ci nieliczni, wyjątkowi! a cała ta szara masa nie ma\"----> Wpadnij kiedyś do mnie na kawę, to ja Ci pokażę ludzi, którzy rozmnażają się na potęgę, nie mając ku temu warunków. Teraz albo ludzie niezdrowi na umyśle mają dzieci, albo jednostki z instynktem reproduktora. \"lepiej żeby twoje geny jak najszybciej wymarły,bo jak ty sobie wyobrażasz przyszły świat- banda imbecyli...\"----> teraźniejszy świat jest skupiskiem hołoty i krętaczy. \"Nie zapierajcie sie tak, biologii sie nie oszuka\"---> Mamy związki homoseksualne- według biologicznego punktu widzenia, ludzie powinni łączyć się w pary, tak żeby stworzyć związek zdolny do reprodukcji. Starszy facet- kocha małą dziewczynkę- pedofilia jest dewiacją. Więc Ty mi nie pieprz, że biologia zakłada, że każdy chce mieć dzieci. \"Nie mozna cale zycie myslec wylacznie o sobie \"---> A kto Ci powiedział, że ja myślę o sobie? Myślę o moich rodzicach, siostrze, mężu, przyjaciołach, znajomych, kotach psach, obcych ludziach. To mało?

Gość magda zielona
krrretooolina pisząc o bezdzietności jako przejawie egoizmu sugerujesz ze matki to jakieś altruistki poświęcające się i cierpiące dla dzieci. bzdura! ja mam dziecko, bo chciałam i można nawet to uznać za jakiś egoizm, bo urodziłam je dla siebie, dla mojego "chcenia".I nie poświęcam całego własnego życia dla dziecka. jestem tak samo dla niego jak ono dla mnie.

Gość ehhhhhh babybaby
anty....własnie o tym pisałam wczesniej;) aha.....kazda z was, która przekonuje innych ze to ona ma racje i ylko takie zycie jakie ona wybrała jest dobre, wartosciowe i kazdy tak powinien postąpic a jak nie to jest pusty...jest dla mnie nietolerancyjna ;)

Czy ja wchodzę na topiki, na których gadacie o kupkach, zupkach, pieluszkach? -NIE. Nie interesują mnie tematy o dzieciach, o kłopotach z nimi związanych, dlatego na takie tematy nie wchodzę. Macie jakieś kompleksy na punkcie tego, że jednak zdecydowałyście się na dziecko? Gdyby to było takie wspaniałe i budujące, to nie wchodziłybyście na tematy, które Was nie dotyczą. Zaraz się zleci banda czarownic....cóż.....prawda w oczy kole.

Gość krrretooolina
antygzub----ale błysnąłeś, no rewelacja ,rewelacja, jestem pod wrażniem twoich skrótów myslowych:)

każda z nas myśli inaczej i dla każdej z nas własne poglądy są te najlepsze i najbardziej słuszne. To nie jest złe. Jeżeli jednak staramy się przekonywać do naszych poglądów innych to już jest złe i na ogół kończy się kłótnią.

Gość magda zielona
Antygzub "ludzie z takim podejściem, jak wasze są żałośni..."---> A dla mnie żałosna jest kobieta mająca bzika na punkcie dzieci, zamknięta w czterech ścianach, nie myśląca o niczym innym, jak o smaku kupki swoich dzieci. tylko niektóre matki mają kompletnego bzika na punkcie dzieci i świata poza nimi nie widzą. dla większości dziecko jest tylko częścia życia, elementem. A patrząc na Twoja stopkę można wywnioskować, że nie myślisz o niczym innym, jak tylko o bezdzietności i jej propagowaniu oraz o krytyce ludzi posiadających dzieci. dzielenie ludzi na ograniczonych dzieciatych i mających swoje zdanie bezdzietnych jest popierdolone. ja nie mam dziecka bo tak wypada, tylko dlatego że tak mi się podoba, że taka jest moja potrzeba i wizja życia ,ze jestem przez to szczęśliwa. I gówno mnie obchodzi, co myślą o tym inni.

Gość nyttja
a ja nie chcę, bo nie....i tyle. w zasadzie taka odpowiedź powinna wystarczyc, ale za chwilę pewnie usłyszę, ze młoda, ze dojrzeję, ze jeszcze misię zachce...etc. zgdadzam sie z tym, ze "nigdy nie mów nigdy", ale ja coraz bardzije czuję, ze chyba nie będę chciała. mam 28 lat, koelżanki zaczęły się "mnożyć" na potęgę. patzrę na ich szczęśliwe twarze, na ich dzieci i nic.................. wręcz przeciwnie, patrze i nie chcę.......... nie wiem, siostra mojej kolezanki dojrzewała 34 lata do dziecka, moze ja tez z tych późnych......... a moze z tych, które wolą opiekowac sie futrzakami a nie dziećmi.

Gość magda zielona
Antygzub a mnie ciekawi, co myśla ludzie inaczej widzący życie niż ja, dlatego wchodzę na tematy mnie nie dotyczące.poza tym autorka na wstępie pisze, ze "matki polki" są tu mile widziane. nie dziel ludzi.

Gość ajm siur
Magda-ja napisalam "niemile widziane"

magda zielona----> Jeśli wchodzisz i nie obrażasz, to OK, ale to, co tutaj matki powypisywały przechodzi ludzkie pojęcie o poziomie kultury.

Gość magda zielona
a no widzisz - źle przeczytałam. I ok! choć "matką polką" nie jestem, to jak sobie życzycie to idę. pa!

Gość magda zielona
i na koniec rada - NIGDY NIE RÓBCIE NIC NA SIŁĘ!! a w szczewgólności dzieci... pozdrawiam

Gość krrretooolina
antygzub----daruj sobie te mądrości bo zapewne na codzień nie masz nic wspólnego z tym o czym mówisz , bo jak się domyslam ze stylu wypowiedzi jesteś zwykłym , niczym nie znaczącym pionkiem.

krrretooolina----> I dobrze, że jestem pionkiem. Życie jest grą, my jesteśmy pionkami, Ty jesteś tylko kostką. Sory, że tak myślę, ale tak właśnie jest.

Gość a ja po prostu
Zastanawiam się nad jednym: temat to piku to "nie chcemy dzieci bo..." czyli autorka chce poznac argumenty osób które NIE CHCĄ mieć dzieci. Po jaką cholerę zleciało się tutaj stado matek lub osób które chcą mieć dzieci i jeszcze przekonują wszystkich do swoich racji lub co gorsze wyzywają? Nie potraficie czytać ze zrozumieniem czy wizja macierzyństwa tak was zaślepiła że nie ma już u was miejsca na myślenie?

Gość ehhhhhh babybaby
a ja poprostu...święta racja ;)

Gość a ja nie wiem z jednej strony
mysle o tym, ze juz czas(bo biologia) z drugiej nie kwapie sie do tego. Boje sie utraty wolnosci, nie chce siedziec w domu,zreszta jak widze niektore "Matki Polki" tym bardziej sie od tego odcinam, nie chce sie stac taka jak one-niektore juz tu sie zlecialy.

jacy wy jestescie ciemni, nie rozumiecie z ektos moz enie chce miec dzieci, nie wazne z jakiego powodu, nie mam zamiaru sie tlumaczyc. Jak wy chcecie to je plodzcie oi dajcie spokoj tym coi nie chca, takie to trudne do zrozumienia?? Dosc mam juz ttakich tekstow w stylu \" jak bedziecie starsi to sie wam odmieni..\" G...o prawda!

Gość ZWARIOWANA papuga
A ja uważam, ze osoby ktore nie chca miec dzieci nie wolno potepiać, moze to chwilowe, moze to kiedys minie......sama tak mowie bo mam mieszane uczucia tzn jestem w trakcie starania sie o dziecko okolo roku bezskutecznie narazie :( ale w ciagu tego roku dopadały mnie mysli czy ja wogole chce dziecka - dzis juz wiem ze to wina hormonow te zmienne nastroje i choc teraz wiem na 100 % ze chce miec dzieci ale nie wiem czy juz teraz. jestem zmeczona tymi całymi staraniami - kryzys !!!!!!!!! ALE znajac sie bie szybko do tego powroce !!!!!!!!!!! ja nie twierdze ze autorka topiku ma jaką schwilowa załamke i za 2 dni przyjdzie i powie ze chce miec dzieci, moze ona rzeczywiscie tak wybrała, ja dzis wiem ze zycie bez tej małaej istotki bedzie niespelnione dlatego walcze o nią !!!!!!!!!!!!!!!!! ale nie potępiam ludzi ktorzy NIE CHCA MIEC DZIECI .... to ich wybór, kazdy mozg jest inny, kazdy czlowiek!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam!!!!!!! wszystkie pary starajace sie i zabezpieczające !!!!!!!!!!!!!! p.s. choroba jest dla mnie natosmiast to iz ktos posuada dziecko z tzw "wpadki" i nie kocha go, takich ludzi potepiam - ale sa tego małe przypadki na świecie!!!!!!!!!!!!!!1

Gość ajm siur
Zwariowana papugo-wlasnie o to chodzi, o zdrowe podejscie, ja nie chce, a ty chcesz i mysle, ze dogadalybysmy sie:)nie lubie bezsensownych argumentow dlaczego zycie bez dziecka jest zle itd, dla jednych takie zycie jest puste a dla innych nie i juz, ja chcialam tylko poznac argumenty osob, ktore dzieci nie chca i tyle i zobaczyc, czy duzo jest takich osob

Gość ZWARIOWANA papuga
ajm siur tak trzymaj !!!!!!!!!!!!!!!

Gość kere
mój chlopak ma 5-letnie dziecko z poprzedniego zwiazku.na razie nie planujemy dziecka. chociaz brakuje czegos w domu w tygodniu gdy małej nie ma. w weekendy jest inaczej rodzinnie, wesoło.

Gość ZWARIOWANA papuga
tez fajnie :D