Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjj

bóle kręgosłupa we wczesnej ciązy!

Polecane posty

Gość jjj

Czym mogą byc spowodowane?Boli mnie od jakiś 3 dni!Jestem w 10 tc! Mam skoliozę, czy ona może mieć na to wpływ? Zaznaczam, że nic więcej mnie nie boli, nie mam tez plamień. Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Gość Luizka 123
a gdzie cię boli tak konkretnie, bardziej na dole pleców (krzyży) czy u góry? Mnie bolało na dole, zaraz nad kościa ogonową, wcześniej miałam plamienia, ale ból sie pojawił dopiero jak one minęły, na to jest tylko jeden lek - leżenie. Najlepszy i najtańszy. O ile oczywiście jesteś w takiej sytyuacji że możesz pozwolić sobie na leżenie, jak nie to staraj sie duuuuużo odpoczywać (leżeć) i nie noś ciężkich rzeczy, nie schylaj się też itd.(a najlepiej to idz do ginki i powiedz o bólu, w najgorszym razie da ci pare dni wolnego i jakieś leki które będą chroniły twoją fasolkę a w najlepszym cię uspokoi że to nic nie jest :) odpoczniesz sobie :) ) Jednym słowem chuchaj i dmuchaj na siebie jak tylko możesz :) bo niestety mnie lekarka powiedziała że taki bol pleców we wczesnej ciaży nie jest dobry :O dodam że tez mam skolioze, ale odczuwam ja dopiero teraz, w 25tc (boli inaczej niż wtedy, ból jest na wys. łopatek). Nie martw się i dużo odpoczywaj :)

mnie tez bolaly, od samego poczatku bolaly na dole po lewej stronie koszmar, na poczatku gin mowil przejdzied, kazal brac no-spe, apap pozniej zbadal mnie pod tym katem i powiedzial ze przejdzie dopiero po porodzie i ....mial racje :( pod koniec ciazy bol byl nie do zniesienia, ryczalam po nocach, w dzien nie bylo mowy o zalozeniu butow, spodni, bielizny, nie moglam sie schylic, z prawej strony moglam, ale z lewej wogole :( brzuch mialam b malutki, a przy ubieraniu stekalam jakbym miala kolosa... po porodzie od razu minelo nie wiem do dzis skad ten bol....

bol kregoslupa w ciazy spowodowany jest podwyzszonym poziomem progesteronu ktory rozmiekcza tkanke - to normalne :-)

Gość jjj
Boli mnie właściwie cały kręgosłup :( I na dole i pod łopatkami też :( Dzięki dziewczyny za odpowiedź!Trochę się uspokoiłam!We wtorek idę do lekarza to oczywiście powiem mu o tych bólach! Jeszcze raz dzięki :) i przepraszam, że dopiero teraz się odezwałam, ale coś mi się z netem zrobiło wcześniej i nie mogłam otworzyc żadnej strony :(

Mnie też boli :( Też cały kręgosłup, chociaz zdecydowanie częściej w dole!Ale mnie bolał juz przed ciążą, zwłaszcza jak za długo siedziałam :( Myśle, że to nic strasznego :) Ja mam wizytę w środę, więc wtedy zapytam lekarza co i jak :) Pozdrawiam :)

Gość egiptorka
cześć Dziewczyny. Jestem teraz w 18 tyg a kręgosłup - dolna część w krzyżu boli mnie od moesiąca . Pytałam lekarza oststnio ( wizytę miałam 2 tyg temu ) ale powiedział , że to normalne i nie ma na to lekarstwa. A , że tak wcześnie , to powiedział , że zapewne mam duże skrzywienie kręgosłupa - co sie zgadza niestety i mięsnie już nie trzymają. Najgorsze , że wsrodę jak odkurzałam , to mnie \"walnęło\" w krzyżu tak , że przed 2 dni nie podniosłam sie z lóżka- nie mogłam sie ruszać. w piatek pojechałam zapisać się do neurloga , bo boje sie , że jak teraz tak jest to co będzie dalej.....wizytę wyznaczoną mam na .....5 kwietnia. szkoda słów. znowu by trzeba było iść prywatnie. Robię codziennie teraz kocie grzbiety i tyle. ....

Gość bziku
u mnie jeszcze za wcześnie, ale moja koleżanka w zasadzie od 2 mc była na zwolnieniu. Miała niesamowite bóle pleców. Lekarz mówił, ze przyczyną może być jej tusza, a w zasadzie brak:) Jest bardzo chudziutka i rozwijająca sie ciąża uciskała na nerwy. musiała dużo leżeć, odpoczywać, o normalnej pracy przed komputerem nie było mowy.

do jjj jesli masz skolioze to ona ma napewno wpływ ja miałam ten sam problem na początku że stac nie mogłam i byłam u lekarza z ciąża jest bardzo dobrze teraz tez mnie boli ale lekarz dał mi zwolnienie i kazał dużo lezec bo to wskazane by nie obciążac kregosłupa