Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22232323

jak dokonac procesu irygacji??

Polecane posty

Gość 22232323

jakkie znacie sposoby na przeplukanie pochwy tantum rosa??ile dni uzywac??

kup w aptece irygator tantum rosa. wsyp tam ten proszek z saszetki zalej 0,5 litra ciepłej przegotowanej wody i do dzieła. jak kupisz irygator to tam jest instrukcja obsługi :) ile dni...aż poczujesz ulgę. możesz płukać rano i wieczorem, z połówki saszetki, albo tylko wieczorem i zależy dlaczego używasz.

Gość 22232323
dzieki:)ale jakbys mogla mi jeszcze powiedziec jak wyglada irygator jak sie go stosuje czy jest latwy w obsludze i ile kosztuje??ja to slyszalam o strzykawkach itp a tu irygator hehe:)

kosztuje jakieś 10-13 zł, dokładnie nie pamiętam bo dawno kupowałam. ten o którym pisałam, to taki walec, do góru ma otwór do którego wlewa się wodę i przykręca tą część którą wprowadza się do pochwy. wodę wprowadzasz do pochwy sciskając ten walec. ech trudno to opisać, ale tak naprawdę to bardzo proste i wygodne w użyciu. kucasz sobie w wannie, delikatnie wprowadzasz taką małą gałkę (długa ale cieniutka), wlewasz wodę i już. naprawdę łatwe i wygodne. myślę że warto poświęcić te kilka zł, bo starcza na długo.

Gość ALBO LEPIEJ JAK
PODŁĄCZYSZ SZLAUFA I PUSCISZ STRUMIEŃ NA MAXA PRZEZ OKOŁO 2 GODZINY

Gość 22232323
no to dzieki jutro pojde do jakiejs apteki jak bedzie otwarta i sobie zakupie bo widze ze wygodne w uzyciu a ja dzis stzrykawa probowalam ale to nie za ciekawe:):)dzieki wielkie!!!aja pierwszy raz stosuje tamtum rosa i nie wiem czy to w ogole skuteczne??mam chyba jakiegos grzybka bo mnie swedzi i boli przy stsunku.a ty na co stosowalas ??pomoglo??

jasne że tak. to jest bardzo dobre. łagodzi ból i swędzenie. dopuki nie kupisz tego irygatora to możesz sobie pół saszetki rozpuścić w szklance wody i delikatnie się podmywać, złagodzi świąd. ja stosowalam na wszelkiego rodzaju zapalenia pochwy, pomocniczo przy grzybku, i jak po smarowaniu nadżerki płynem solcogyn nie chciało mi sie goić. zawsze pomaga. na grzybka możesz też kupić sobie lactovaginal, takie globułki dopochwowe. tylko koło 25 zł kosztują :( jak nie przejdzie przez 3 dni to idź do lekarza bo czasem to może być za słabe, albo to nie grzybek i potrzebne będą inne leki.

Gość 22232323
a te globulki sa bez recepty??mi to wrocilo znaczy grzybek bo ja juz sie wyleczylam lekarz przepisal mi gynalgin io pomoglo tylko zapomnial cos przepisac mojemu partnerowi wiec...szma rozumiesz ...bledne kolo..a facet tez moze sie tym podmywac??chyba nie co?/:(

nie wiem nie próbowałam mu tego nigdy dawać :) na te globułki nie potrzebujesz recepty. one są z kwasem mlekowym, uzupełniają florę bakteryjną pochwy. są zalecane po kuracji antybiotykami, po leczeniu grzybka. ja jak mnie zaczyna swędzieć zawsze taki scenariusz stosuję, tzn tantum rosa irygacja rano i wieczorem z połowy saszetki, i lactovaginal na wieczór. jak przejdzie to te globułki do końca, nie przerywam i jest ok.

Gość 22232323
dzieki wielkie!!bardzo mi pomoglas !!!:)jutro ide do apteki i zaczynam kuracje sprobuje tak jak ty jak nie pomoze dodo ginia rtrzeba...ale nie wraca to do was ??skoro twoj faceet sie nie leczy??

kiedyś lekarka coś mu przepisała, jakieś tabletki, ja też je brałam. jak brałam tabsy anty to dosłownie co chwila miałam, a teraz odstawiłam i od 2 miesięcy spokój!!! radzę iść do lekarza i poprosić o coś dla siebie i dla niego. :)

Gość 22232323
tak pewnie trzeba bedzie zrobic no to mowie...bledne kolo...zieki za rady dobrej nocki!!no i mam na dzieje ze do ciebi ten grzybek juz nie wroci:)tez sie zasranawiam nad tabletkami anty ale boje sie ze wtedy to juz bede miala pieklo z tym...trudnna decyzja!:(3maj sie!