Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ptytająca

Rezonans magnetyczny - pytania

Polecane posty

Gość ptytająca

Witam. w wtorek mam mieć rezonans kolana. Jak ten rezonans wygląda? Podobno nie można mieć stanika. Napewno? I jak długo trwa?

Gość _anIa_**
Mozesz miec stanik... Najprawdopodobnije wogole nie kaza sie Tobie rozbierac,tylko podwinac nogawke od spodni (dobrze jak zalozysz wlasnie luzniejsze spodnie) polozysz sie... Pielegniarka przysunie ci takie kuleczko dad kolano.. i bedziesz tak lezec przez kilka minut ( ja lezałam po 15) To nic nie boli.... *Pozdrawiam.

Gość ptytająca
O to fajnie. Myślałam że będe musiała wjechac do jakiejś tuby czy coś

czesc, ja mialam kilka lat temu, na bark, nie trzeba sciagac stanika, ale strasznie stuka cos w tej tubie, ja lezalam 45minut, strasznie glosno bylo.. pozniej dowiedzialam sie od kumpla, ktory jest ratownikiem medycznym, ze powinni mi dac cos do uszy.. nie dali ;( ehh ale badanie nie jest w ogole bolesne..a zdjecia sa dokladne :) pozdrawiam papa

Gość cell
To "tuba" to cewka elektromagnesu, stuki pochodza z przelaczania gradientow pola magnetycznego. To nie jest niebezpieczne ale nieprzyjemne. nie wolno miec przy sobie zadnych rzeczy magnetycznych, typu klucze. Zdjac zegarek, okulary itd. Karty magnetyczne tez warto trzymac z daleka bo sie rozmagnesuja. Badanie jest niebolesne i nieinwazyjne.