Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_doriss

*****ZNACIE JAKIEś SPOSOBY NA DEPRESJE???????

Polecane posty

Gość niby w sumie ok
no to trzeba pochodzić po lekarzach nie? jest masa chorób dziedzicznych, u ciebie trafiło na taką, lepiej że nie jest to skłonność do nowotworu nie?

Gość znamsposoby
Najlepszy na depresję jest Prozac, a czasami (przy nawracającej) dobrze jest przygrzmocić Tegretolem - działa idealnie. Tegretol to carbamazepina, powszechnie stosowana w padaczce, polskiej karbamazepiny nie polecam bo ścina z nóg, do tegretolu daje radę przywyknąć. Czasami dobrze zmienić lek na chwilę, Tegretol nieźle stabilizuje nastrój, no ale oczywiście najlepszy jest Prozac.

Gość do doriss
MOja depresja to moja rodzina, ojciec i brat alkoholicy a mama schizofreniczka.CIagle problemy, policja, szpital, wstyd.Zylam innym swiatem, wmawialam sobie ze prawda jest inna, az runal ten swiat. Nie jestes zalosny, tylko wlasnie ulegasz presji , ze co to za facet, ktory rzuca kobiety, bo ma zlapac itd.Boisz sie odrzuceni po prostu, ze ktos pozna prawde o TObie a pomysl sam czy ta prawda jest taka strszna? Ja mam tak samo,odrzucilam dwoch facetow chocby na studaich, oby tylko sie nie dowiedzieli o mojej rodzinie, bo co wtedy? A dzisiaj widze, ze to takie glupie:(bo czy to moja wina>?

Gość fdseto
ja nawet nie znalem swojego dziadka bo on umarl wczesnie..Tylko tata mi opowiadal ,ze on sie wszystkiego bal..

Gość znamsposoby
aaa, wszystkim osobom które cierpią na nawracające depresje radzę sprawdzić poziom hormonów tarczycy i poziom autoprzeciwciał ; jeśli mimo wszystko diagnostyka jest w normie, koniecznie sprawdzić na usg czy tarczyca nie wygląda na nadczynną, bo czasami jest nadczynna ale w danej chwili robienia profilu tarczycowego z krwi wszystkie parametry wyglądają 'normalnie'. Jak ktoś ma np. przyspieszone tętno bez powodu, lub podwyższone ciśnienie bez powodu, i np. cerę naczynkową, szybko się męczy - przyjrzyjcie się tarczycy.

Gość fdseto
DZiewczyna z roku ,ktora była u mnie w domu stwierdzila ,ze powinienem byc taki na uczelni jak u siebie w mieszkaniu..Poniewaz tam wogole sie nie odzywam i jestem innym czlowiekiem..

Gość juuudytka
jak przyjdzie wiosna to depresja mija po co się faszerować chemią

Gość fdseto
doriss ,a dlaczego pytasz skad jestem ?To chyba nie wazne,.

Gość znamsposoby
Jeszcze do osób w rodzinach których wystąpiła schizofrenia i depresje. ludziska drogie, nieleczona nadczynność tarczycy może dawać objawy psychoz, np. depresje z epizodami psychotycznymi. Jeśli macie takie problemy w rodzinach - nadczynność tarczycy jest 'dziedziczna'; a dobrze zdiagnozowana choroba Gravesa-Basedova przekreśla poprzednią diagnozę schizofrenii. Po prostu zaburzenia hormonalne dają podobne objawy do schizofrenii, ale lecząc schizofrenię nieprawidłowo zdiagnozowaną nie leczy się przyczyny choroby, tj. nadczynności tarczycy. Róbcie sobie profile tarczycowe 2-3-4 razy w roku, szczególnie zachęcam do sprawdzania poziomu autoprzeciwciał, bo one mogą skakać, mimo że T3 i T4 wyglądają 'normalnie'.

Gość niby w sumie ok
znamsposoby> autoprzeciwciał? a na czym to polega?

Gość do doriss
wiem, ze ciezko sie zmienic, ale nie mozna mowic, ze sie nie uda.Powoli, to moga byc tzw zmiany kosmetyczne, drobne ktore nam przyniosa satysfakcje.Sami od siebie nie wymagajcie za wiele na poczatku, ale WYMAGAJCIE:)

Gość niby w sumie ok
uczucia ci przejdą z czasem. niestety musisz sobie dużo zajęć teraz znaleźć żeby nie myśleć.

Gość do doriss
mozna doriss, zmona.Na poczatku zawsze boli.Ja sie wgapiam w Jego gg i nie wiem na co czekam.Ale taka jest milosc, glupia po prostu:)

wiesz co jest najgorsze, ze musze przestać kochac...musze.to mnie tak dobija , że trzeba się na siłe pozbyć takiego uczucia, którego nie chce się pozbywać.Równie dobrze moge sobie wyrwac serce...może by mniej bolało.

Gość niby w sumie ok
przejdzie ci, z czasem wszystko mija i dużo mniej boli. taka prawda.

Gość do doriss
nie musisz, tylko mozesz.Ale nic na sile.To potrwa, potrzeba czasu.Poczatek zawsze jest najbolesniejszy a my zachwoujemy sie paraanoicznie.Mi sie wydaje, ze nie moge oddychac bez Niego, ze jak teraz nie napiszemy sobie dobranoc na gg, to usnac nie bede mogla...milosc poznac wtedy, kiedy nie chcemy aby ta druga osoba odeszla.:)ja juz sie klade, bo zrobie glupstow i napisze do Niego. Buziaki:*

tylko zebym do tego czasu nie zwariowała, albo jeszcze gorzej.........

Gość niby w sumie ok
nie masz wyjścia, musisz przeżyć. zająć się czymś a najlepiej kimś kto ma jeszcze gorzej. to pomaga.