Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość depreska

kto ma depresje z powodu tradziku?

Polecane posty

Gość depreska

mecze sie z tradzikiem od wielu lat. ale ostatnio przez to zlapalam depresje, nie jest to bardzo silny tradzik, ale zawsze musze miec cos na twarzy kilka wystajacych pryszczy, do tego podskorne i mnostwo przebarwien, uzywalm b. dobrych fluidow i jest lepiej, ale zawsze widac czerwone, fioletowe plamy, te wystajace punkty i do tego jeszcze skora mi sie luszczy, wiec ten makijaz wyglada nieciekawie;/ wieczorem, czy jak jest dobre oswietlenie to ok, ale normalnie to...:( wiem, ze niektorzy maja cala twarz w tym, ale ja juz mam to tak dlugo, raz gorzej, raz lepiej, mam 22 lata i wysiadam! nie pracuje, studiuje zaocznie, przez co w ciagu tygodnia nie chce mi sie z domu wychodzic, raz na jakis czas wyjde gdzies ze znajomymi, nieraz wystarczy spojrzec na ten nieudany makijaz i juz mam dosyc, czesto jestem smutna, placze, ostatnio nawet nerwowa... probuje cos ze soba zrobic, bo juz mam dosyc tego, nieraz mam taka cohote gdzies wyjsc, ale pomysle o tym, ze nawet jak sie umaluje, to ten makijaz wyglada jak... to mnie trafia;/ czy ktos ma jeszcze tak jak ja? czy tylko ja mam taka depreche:(

Gość bentonn
ja też tak mam - jestem Twoim rówieśnikiem i mam podobne klimaty tylko że zmuszam się częsciej do wyjść...to pomaga troche; ale nie pamietam juz jak to jest isc ulica i nie martwic sie wygladem...

Gość Kojekto
Ja i to ciezka, ale zlozylo sie na to kilka problemow, jednak tradzik byl takim gwozdziem do trumny

Gość kiki23
ja ma dziury po trądziku które nabyłam dopiero ponad rok temu, chciałabym mieć tylko trądzik!!!!!!!!!!!!

Gość depreska
a jednak tez ktos jest, juz myslalam, ze jestem sama, chociaz cieszyc sie nie bede, bo wiem jakie to uczucie...:( zostaje tylko zmuszanie sie do wyjsc i leczenie tego, chociaz po tylu latach traci sie nadzieje, a jesli cos pomoze, to jestem nastawiona na to, ze wroci po odstawieniu... nie rozumiem jedno maja takie buzki sliczne jak namalowane a inni...:( ale to ze wszystkim tak jest, zawsze jedno maja lepiej pod jakims wzgledem, a gorzej pod innym i na odwrot...mozna miec tradzik np. w wieku dojrzewania, ale pozniej niech on ustepuje, a nie ciagnie sie latami, moglabym i pisac i pisac... eh, trzeba jakos sobie radzic z tym i wziac sie w garsc, planuje zaczac jakies cwiczenia, dietka, jestem szczupla, ale taka oczyszczajaca, zeby sie lepiej czuc i ruch, ruch i jesczze raz ruch:) latwo napisac - gorzej wykonac ;)

Gość depreska
kiki23 rozumiem Cie, ja na szczescie nie mam dziur, tylko kupe przebarwien, a dziurki moze max 3 i to male, wiem wiem nie pocieszam Cie:) ale pomysl, ze ja mam syfy, nie wiem kiedy to sie skonczy i czy w ogole sie skonczy;/ i same przebarwienia, zima to jestem fioletowa na twarzy... a na te dziurki to jest tylko jedna rada, zabiegi jakies zluszczanie, lasery, nie wiem co jest na to lepsze, tylko ze z tym wiaze sie kasa... jak i z leczeniem tradziku tez... ale mozna pomalu odkladac na te zabiego, w domu co jakis czas robic peeling - sa specjalne zestawy do mikrodermabrazji, nie beda to takie efekty jak po zabiegach, ale zawsze cos troche pomoze po jakims czasie...

Gość bentonn
ja tez mam plam od cholery...wole juz wulkany niz plamy...:O

Gość bentonn
wydałem 17 tysięcy na leczenie twarzy i ...nic :O

A ja się leczem moczem.Poranny mocz na płatek higieniczny i przecieram nim twarz,po pół godzin.myje twarz wodą,a gdy wychodzę mydłem.Dotychczas tylko taka forma walki mi pomaga.

Gość nie wierze
jak mozna sikami twarz przecierac?? na co to ma pomagac-mocz nie jest sterylny ani bakteriobojczy, nie smieje sie ani nie neguje ale podaj mi jakies naukowe podstawy

Gość depreska
17 tys? masakra;/ ja tez wydalam duzo, ale chyba nie az tyle... wydaje rozne sumy ale pojedynczo na leki, nieraz zabiego, ale nigdy nie sumowalam tego... az tyle to nie... o tym moczu slyszalam, jest tu specjalny topic o tym i chwala sobie, ja kiedys sprobowlaam na sile, ale nie moglam wiecej odpycha mnie to, a w koncu organizm nasz to wydala, wiec jest to niepotrzebne... ale pomaga niektorym

Gość depreska
u mnie w 1000000% depresja jest spowodowana tradzikiem, wczesniej mialam tardzik i bylo ok, ale to juz jest za dlugo i mam dosyc, jak wylecze (oile wylecze tradzik) to bede sie przejmowac twarza po tym gow** i jeszcze dojda zmarszczki, takze zero radosci z mlodej, naturalnie ladnej cery... i to mnie wlasnie dobija, a na terapie sie nie wybieram, az tak zle znowu nie jest

Gość bentonn
tak - to jest masakra...i nic z tym sie nie da zrobic...:O

Gość bentonn
to jest kółko które sie napedza...trądzik wywołuje depresje i na odwrót...i w kółko macieju...przejebane życie trądzikowych :O

Gość depreska
benton a mozna wiedziec ile masz lat? rozumiem, ze tradzik juz ustapil a masz te dziurki, tak? i tez Cie depresja zlapala? ale wychodzisz z domu, moze szkola chociaz na codzien? dobrze by zrobila:) ja sobie powtarzam, ze zawsze moglo byc gorzej, ze mogla by mi sie twraz nie podobac, a jeest ok, gdyby nie... ;/ ze moglabym byc powaznie chora, ze ... ze... az strach wymieniac... ale za duzo to nie pomaga, jak widze ladne buzki to mnie trafia, tak im zazdroszcze... tak juz jest, ze czlowiek przejmuje sie problemai, ktore go dotycza czy jego bliskich, wiec bediemy sie tradzikiem przejmowac...

Gość depreska
tak w ogole to ide juz spac, jutro tu zajrze:) dobranoc! milych snow, niech przez noc nic sie na naszych buzkach nie rozwija, a wrecz przeciwnie - leczy:)

Gość Urynoterpia.
A propo wydalania Z kupa i moczem to jest tak jak z owocami z ktorych robimy sok, wyciska sie owoce i wyrzuca a sok pije To samo z moczem, jest on takim nektarem a to co zbedne jest wydalane w postaci kupy Mocz ma duzo zbawiennych wlasciwosci

Gość Urynoterpia.
A propos

czesc, a bylyscie u dermatologa? ja tez mialam tradzik w wieku 23 lat, pani dermatolog przepisala mi antybiotyki i w 2 miesiace przeszlo :) pozdrawiam ps. a pryszczochy mialam straszne

Gość bentonn
czy byłem u dermatologa??! byłem u niejednego...stąd tyle kasy poszło...:O nie przeszedł...dziurek nie mam ale plam od cholery - wyglądam może nie jak straszydło ale na pewno nieładnie...i doła mam takiego że już całe życie jest podporządkowane temu ...

Gość bentonn
no 22 - rówieśnik Twój :classic_cool: co jest najgorsze że -będę tu nieskromny- nie należę do brzydali...a to gówno po porstu zniszczyło mi życie...nie przesadzam - zniszczyło moje zainteresowania, kontakty z ludzmi, wykancza moja samoocene...

Gość hihihioihi
idz do dermatologa i zapytaj sie czy może mogłabyś stosować Izotek, lub aknenormin, niewiem czy wiesz cos o tym leku ale ja naprawde polecam.Przeżywałam to samo a od 7 miesięcy mam spokój , kosztowało mie to dużo , ale warto było i dlatego polecam , dodam że męczyłam sie z trądzikiem 12 lat straciłam młodość bo właśnie siedziałam w domu z powodu mojej twarzy a terza już sie nie wstydze i otwieram sie na ludzi jest naprawde super:)

Gość bentonn
co do izoteku...brałem go 4 razy...:O nie daj sobie wmówic ze po tyym nie ma nawrotów :O

Gość bentonn
tzn nie brałem izoteku ale roaccutane...ale to chyba to samo prawda?

Gość depreska
czesc jednak moje marzenie senne sie nie spelnilo, mamm fajnego "guzka" na czole - suuuper ;) bentonn - dobrze Cie rozumiem, ja tez bardzo lubilam plywac, bylam aktywna, teraz na basen nie pojde, bo niech ze mnie makijaz splynie to... w dodatku chlor niezbyt dobrze moze wplywac na cere, jak nieraz jestem nad jeziorem, morzem, to wchdoze do wody, ale twarz ciagle nad woda, wychodzic najbardziej lubie wieczorem, chociaz moi znajomi mowia mi, ze nic nie mam, z daleka wmakijazu ok, ale zbliska... a bez to juz w ogole parodia mowisz, ze brales roaccutane az 4razy?? przeciez to silny lek;/ izotek to odpowiednik roaccutane, chyba troche tanszy, nie wiem dokladnie czym sie rozni, ale jest bardzo podobny do roaccutane zastanawialam sie nad izotekiem, ale to na samym koncu, jeszcze chce zrobic kilka badan, cos powtorzyc, boje sie tego izoteku, bo jest bardzo silny hihihioihi - gratuluje wyleczenia sie, chociaz nie chce straszyc, ale 7 miesiecy to jeszcze malo, wole sluchac, z ekomus pomoglo cos i juz pare lat ma spokoj, ale wierze, ze bedzie dobrze i nie wroci! 12 lat... ja "dopiero" 8 lat bentonn - jeszcze jedna sprawa, miales moze robione badania, np. wymaz z gardla czy z pryszcza? moze masz gronkowca, dla mnie tradzik jest czyms normalnym jak jest w wieku nascie lat i ustepuje, ale jesli tak dlugo sie ciagnie i w ogole nie mozna go wyleczyc, to znak, ze cos jest nie tak w srodku, przyczyn jest mnostwo, a trzeba trafic na wlasciwa, bo sam z siebie nie powstaje, cos musi go powodowac, takze trzeba robic duzo badan, a moze hormony? u dziewczyn to czesta sprawa, nie wiem jak to wyglada u chlopakow...

Gość depreska
i jeszcze jedno ;) bentonn jestes z wiekszego miasta? jesli tak to masz szczescie mimo wszystko, ja niestety jestem z mniejszego, nie jakas totalna wiocha, ale nie miasto typu wroclaw, poznan, wawa:)

Gość bentonn
tak - brałem 4 razy roaccutane i niestety poza ok. 12-13 tysiącami w błoto to trwałego efektu brak...poki co nic mi nie znisczył ;) jestem właśnie z większego miasta :) miałem wymazy z gardła i z nosa - z wyprysku nie...to mozliwe zeby był gronkowiec tylko na skórze?

Gość depreska
bentonn - ja myslalam, ze Ty tyle wydales na zabiegi usuwania plam, a to na te leki, po prostu masakra... co do gronkowca to nie znam sie na tym dokladnie, ja mam zlocistego gronkowca, tzn. zlapalam z 6 lat temu na basenie - prawodpodobnie tam, bo tak mi lekarz powiedzial, ze mozna zlapac gronkowca na basenie, szczegolnie dziewczyny mialam robiony wymaz, to byl zlocisty, rok temu robilam wymaz, to juz nic nie mialam, a slyszalam, ze zlocisty nie jest uleczalny calkowicie i ze moze byc "uspiony", czyli moze na tym ostatnim wymazie byl akurat uspiony, a czy gronkowiec moze byc tylko na twarzy to nie wiem niestety, chyba nie, ale... nie znam sie:) w kazdym razie planuje zorbic sobie taki wymaz z krosty, mysle, ze nei zaszkodzi, Tobie tez, tym bardziej, ze juz tyle pieniedzy wydales, to na takie badanie to jest "male piwko";) a moze od dermatologa dostaniesz skierowanie jeszcze przyczyna moga byc migdalki, ja chyba mam ogniska zapalne, pisze chyba, bo w listopadzie mialam ok -ale wczesniej bralam tetralysal i mzoe dzialal prze zkilka miesiecy, a ostatnio bylam i mam ogniska zapalne i do wyciecia niby, ale waham sie, laryngolog mowil, ze migdalki nieraz sa przyczyna tradziku, po wycieciu moze ustapic tradzik calkowicie, moze czesciowo, a moze w ogole nie ustapic, ale zdarza sie przypadki, ze jest lepiej po wycieciu, ale na to gwarancji niestety nie ma, a jak sie ma ogniska zapalne to dobrze wyciac ze wzgledu na to, ze moze sie infekcja przenosic na organy wewn. takze mozesz sie przejsc do laryngologa i zrobic wymaz z krosty, jesli jeszcze nie miales a co do przebrwien to moge Ci cos polecic, tzn. pisales, ze jestes z wiekszego miasta, moze wroclaw akurat? a moze masz blisko tam, no nie wiem, w kazdym razie 2 lata temu i rok temu bylam tam na laserze, osobiscie bylam bardzo zadowolona, za twarz na pcoztaku zaplacilam 300 zl, a pozniej juz 200 zl, mozesz sobie poczytac o nich na stronie www.laser.wroc.pl maja bardzo duzo certyfikatow iw lasnie to mnie zachecilo i nie zaluje, ze pojechalam, jezdzilabym czesciej, ale skoro ciagle cos mi wychodzi i ciagle przebarwienia to nie ma sensu za czesto, masz zabieg, po tym jestes troche czerwony, ja nieraz mialam kilka takich pregow, jakbym z bicza dostala hehe zabiegi mozna wykonywac w odstepie minimum 4 tyg. bo w tym czasie nastepuje wchlaniaiine i plamy znikaja, wszystko tez zalezy od rodzaju skory i przebarwien, ale ja bylam bardzo zadowolona, w sumie teraz jest ostatnia szansa na takie zabiegi, bo pozniej slonce i trzeba chronic twarz kremami o wysokich filtrach rozpisalam sie, ale u mnie to normalne hehe jak cos bys chcial to moge jeszcze o tym napisac, u mnie akurat bardzo ladnie zniknelo po 1 zabiegu, nie wszystko to wiaodmo, ale duzo jasniejsze byly, dobry tez jest krem glyco A ale to tez tak na jesien, zime najlepiej :)