Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

jak się bronicie?

Polecane posty

Gość .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

jak w temacie - macie jakąś broń, umiecie walczyć?

Gość gratulujemy......
a jakieś inne wypowiedzi? :P

Gość ja chcę kupić gaz

Kapoera to te takie podskoki w rytm brazylijskich bębenków. Do skutecznej obrony trzeba je nosić ze sobą i bębnić

Gość szalowa blondynka Józia
wydzielam zle feromony a takze mam na imie Wladek.

Gość to nie ja to ona z nim
MRK...blagam ! wyleciala mi metka z ust :D:D:D

Gość rozwalacie mi topik
:P :P :P

Metka wy durne to taka jakby gruba kiełbasa wypełniona zmielonym flakiem, o konsystencji pasztetu:classic_cool:

hmm nie musimy wcale zabierac ze soba bebna itp :P capoeira bardzo rozwija zwinnosc szybkosc do tego uczy jak wykorzystac błedy przeciwnika a to ze gramy na bebnach spiewamy i robimy rozne akrobacje to wcale nie znaczy ze nie potrafimy sie bronic:P bo gwarantuje ci ze nawet nie zdazył bys mnie dotknac:P

Gość allexxx napisz proszę
coś więcej :)

alexx, trenujesz capoeire? Moj chlopak jest z Brazylii i tez ja trenowal, nawet nie wiedzialam, dopoki nie zobaczylam go z takim smiesznym bebenkiem z cieciwa :D

nie muszę się bronić jestem postawna i nikt mi nawet nie podstakuje :classic_cool:

Wystrzeliwują bęben z łuku. To już śmiercionośne:classic_cool:

Gość odzyskasz ją
sama się bronię gdy inni są przeciw mnie - A. i znajomki A mam takie pewne chwyty;) naucyzli mnie koledzy na studiach:) nie zdradze, ale kilka trikow umiem:P

to cos z cieciwa a dokładniej struna to berimbau wyznacza rytm w roda:P MRK-3 mozesz sie nabijac z capo mnie to akurat wali bo wiem ze nie warto sie scierac w rozmowie z kims takim akurat bebny spiew itp sa zwiazane z kultura brazylijska to tak jak kata i medytacje dla karateki przeciez logiczne jest ze jak ktos mnie napadnie na ulicy to nie bede robic jinga albo gwiazdy tylko bede unikac ataku a jak bedzie trzeba to sama zaatakuje przeciwnika tak ze on juz wiecej nie bedzie miał ochoty na blizsze spotkanie ze mna a poza tym jak mowiłam capo uczy zwinnosci i szybkosci wiec zanim ten ktos mnie udezy ja zdaze sie tak ustawic zeby uniknac ciosu albo sama zadam go szybciej

OK OK. Myślę tylko, że teraz jest moda na capoeirę, i dużo chłopaczków i dziewczyn pochodzi pół roku, zrobią pierwszą gwiazdę i myślą, że są Bruce Lee. To raz. A dwa, że jeśli naprawdę będziesz miała okazję spróbować umiejętności to szczerze radzę - w nogi (tak jak uczył sensei) bo nowe zęby są warte dużo więcej niż ewentualna satysfakcja:D chyba że i tak nie masz 2 górnych jedynek i wypluwasz landryny bez otwierania ust

mam wszystkie zeby zeby nie było......trenuje od ok 6lat wiec zaczełam trenowac jak jeszcze prawie nikt w Polsce o tym nie słyszał i ludzie nie wiedzieli co to jest i jak widzieli nas na treningu to pytali co my do cholery robimy:P a poza tym nigdy nikogo nie udezyłam i nie mam zamiaru na capo chodze bo sprawia mi to przyjemnosc i lubie pracowac nad swoim ciałem i sprawdzac ile jestem w stanie zniesc..........zeby nie było potrafie robic gwiazde i salta i wiele wiele innych rzeczy ale nigdy sie tym nie popisuje ucze sie tego dla siebie.......mi bardziej chodzi o cała atmosfere która otoczona jest capo:)

Gość fsvvfdvs
ja mam dwa dobremany, szkolone do obrony na dodatek a tak serio, to tylko dla zabawy