Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _olka_

casus z testem i wczesnoporonną

Polecane posty

Gość _olka_
dzięki! pozdrowienia! 🌻

Gość Tusia20
i jak wyszedł test?? Napisz

Gość _olka_
wczoraj czułam jakieś bóle skurczowe, myślałam że poprzedzają okres więc nie poszłam kupić testu (no kawałek drogi mam po pracy...) okres nie wystąpił dziś idę po drugi test, na 100% odezwę się jutro Tusia20, dzięki że pytasz

Gość _olka_
Zrobiłam test już przed piątą rano. Potem miałam trochę zajęć a nie mogłam się doczekać aż sie tu odezwę. Test (drugi, inny) wykazał że nie jestem w ciąży. O rrrany... jak się cieszę. [I teraz jak wyjaśniać narzeczonemu że zabezpieczenia, które kupiłam i mamy pod ręką, są po to żeby je używać i to bez wyjątków (on bardzo ufa swojemu ciału, ja już mniej)?! No, mniejsza o to.]

Gość dolaczam sie
gratuluje, skoro sie cieszysz. uzywacie samych prezerwatyw? ja tez teraz odstawiam tabletki i boje sie o skutecznosc gumek:(

Gość _olka_
Czego używamy? Wstyd mówić ale też i przed chwilą byłam na temacie o stusunku przerywanym i tam większej liczbie osób wydaje się że to skuteczne... Otóż mój partner kończy wcześniej (ma już swoje lata, jedno dziecko, duże doświadczenie i temu ufa, no ja to widzę inaczej). I czasem, przy moich usilnych prośbach zakłada prezerwatywę. Globulki Patentex Oval leżą na półce. Ech... Ale teraz to zmienię, będę bardziej asertywna. Wprawdzie może i on ma rację ale ja się nie chcę denerwować a tu na forum robić z siebie idiotkę.

Gość _olka_
No, kiedyś zaczynaliśmy od gumek. Pierwsza pękła na dzień dobry. Wtedy kupiłam środki antykoncepcyjne i polegałam na nich przez dwa lata. Jednak zaczęłam się bać o organizm i odstawiłam (akurat na czas jego wyjazdu a teraz już nie chciałabym do nich wracać).

Gość dolaczam sie
ja do tej pory tylko na pigulkach, czasem z prezerwatywa i nigdy jeszcze nie pekla. teraz, gdy zdam sie tylko na gumke bede sie bala. ile kosztuja takie globulki i po ile jest sztuk w paczce?

Gość Tusia20
No i mówiłam żebyś się nie denerwowala:):) Będzie dobrze i jest:) Pozdrawiam..

Gość _olka_
A ja histerii narobiłam, teraz mi wstyd. Tyle że to była dobra pora na jakąś reakcję bo potem już za późno. Czym innym jest zastanawiać się odrzuceniem dwutygodniowej ciąży a czym innym aborcja (tego nie brałam pod uwagę). A urodzić dziecko gdy nie znalazło się jeszcze swojego miejsca jeśli chodzi o pracę zawodową, gdy jest się na dorobku, dopiero powoli staje na nogi... to niedobre rizwiązanie. Tymczasem dostałam (przed chwilą) normalny okres i cieszę się jak głupia (bo opóźnienie było faktem i niepokoiło, słyszy się bowiem o różnych problemach po wieloletnim zażywaniu silnych hormonów). Tusia, wrozka, dzięki. 🌻🌻 Dzięki wszystkim! ❤️ A, do dołączającej: globulki w liczbie 12 sztuk, Patentex Oval, kosztowały mnie około 30 zł. Ja muszę i tak z prezerwatywą bo mój partner jest wrażliwy na środki plemnikobójcze, zresztą ich skuteczność nie jest wysoka więc lepiej żeby wspomagały. Chociaż niektórzy twierdzą że używają tylko ich i też jest OK. A ja sama nie wiem. I tak każdy organizm, jak i specyfika używania są nieco inne. :)

Gość nie będę moralizować
no fajnie, że tym razem Ci się upiekło. Ale uważaj na siebie.... I spróbój trochę popracować nad swoją filozofią życia. :o

Gość _olka_
ano...

Gość Tusia20
też uzywam czasem pantex oval.. dla niektórych może być zła bo potrafi podrażnić wrażliwe ciało:)

Gość Gosia_S
Trafiłam na tę stronkę szukając informacji na temat kiedy mogę próbować zajść w ciąże po poronieniu naturalnym! Ale ten świat jest niesprawiedliwy, ja chce dziecka najbardziej na świecie i już drugi raz nie udało mi się być w ciąży dłużej niż 8 tyg. a taka kretynka zastanawia sie jak zniszczyć to o czym niejedna normalna marzy! Może i Ty kiedyś bedziesz mogła o dziecku tylko pomarzyć choć nie życzę Ci tego. Bierz co Ci daje los i nie kombinuj bo na kombinacjach można wyjśc jak Zabłocki na mydle!!!

Gość nie będę moralizować
Gosia! Trzymam za Ciebie kciuki! Na pewno Ci się uda. Pozdrawiam!