Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrezygnowana-ja

czy to duzo!!?? POMOCY!

Polecane posty

Gość zrezygnowana-ja

400 ml jogurtu ( 360kcal) 4 nalesniki (takie mini) z grzybami 2 talerze zupy z ryby chudej... wieczorkiem planuje salatke a teraz ide pobiegac 20 min albo sie rporuszac.. myslicie ze ok?

Gość to od rana
czy na obiad?

Gość zrezygnowana-ja
no od rana...wiem ze zup sie nie je ale to taki wywar z ryby z kawalkami ryby i jednym ziemniakiem na caly garnek... pytam powaznie

Gość oszalałaś
?????????????? naleśniki są bardzo tłuste i ciężkostrawne, a ta słatka to pewnie z majonezem ???? jogurt to chyba bez cukru, a gdzie jabłka, banany ? chudy biały ser, warzywa na parze ? (chocby z mrożonki)

Gość zrezygnowana-ja
no nalezniki byly naprawde male stad iczba 4 a jogurt? hmmmm ma 80 kcal/100g salatka z majonezem odpada niestety.. salatka mialam na mysli albo szparagowke z wody albo salate pomidor lub cos takiego. wiec sadzicie ze przegielam juz na dzien dobry:)

Gość oszalałaś
zup się nie jeee ? ja jem przede wszystkim zupy ale tylko z jarzyn, bez miesa

Gość zrezygnowana-ja
ja slyszalam i czytalam w wielu miejscach, ze zup sie nie je bo ponoc tucza strasznie.. ja robie takie zupy wogole bez tluszczu... eh... przegielam z tym jedzeniem...."( nie umiem sie za sievie raz a porzadnie zabrac. nie mam kompletnie czasu na sport. caly czas uczelnie ai uczelnia..

Gość oszalałaś
na sniadanie: zupa jarzynowa serek wiejski lekki jablka do oporu jeśli ciągle mało na wynos do szkoły lub pracy jogurty najlepiej naturalne, bez cukru banany dalej jabłka znowu serek wiejski jak zostanie jakaś mrożonka warzywna z obiadu to w miskę i ze sobą w domu obiad-kolacja znowu zupa ryz/kasza z mrożonką warzywną + jogurt naturalny+czosnek jak ciągle mało to jabłka do wszystkiego zielona i czewrona herbata, dużo wody mineralnej

Gość zrezygnowana-ja
a dlugo sie juz odchudzasz?/alas/es?

Gość oszalałaś
ja jem zupy bez tłuszczu, i bez mięsa, są pyszne i syte, szybkie do przygotowania i bez kostek i przypraw typu vegeta

Gość zrezygnowana-ja
zmien sobie nicka bo az mi glupio.. :) ile wazysz i jaki masz wzrost?

Gość oszalałaś
ja się nie odchudzam, zalezy mi na zdrowym odzywianiu, bez nadmiaru tłuszczu, acha i zrezygnowałam całkowice z pieczywa mimo tego ze mam dość mało ruchu od września zeszłego roku dzięki zupkom samo spadło z 60 do 55, choć przy wzroście 172 wcale nie trzeba było

Gość zrezygnowana-ja
ja mam 161 i waze 61

Gość oszalałaś
daj mi maila prześle ci przepis na zupy, są podstawa w mojej diecie, jem je na sniadanie i na obiad, do tego jogurty, chudy biały ser, owoce i warzywa jak najwięcej jak mam kryzys to zjem kawałek pizzy którą uwielbiam albo pasek czekolady ale to raz na kilka tygodni poweidzmy (3-4) i mi to wcale nie przeszkadza, choresterol leci na łeb na szyję

Gość big trio
skonczcie dziewczynę strofować. Okej jest jakaś nadwaga, ale bez przesady. Czy by zjadła cheesburgera czy zjadła nalesniki to i tak krytyka z góry na dół! Według mnie powinnaś wprowadzić więcej warzyw i owoców. Tak jak już ktoś wczesniej wspomniał, warzywka na parze etc. Wydaje mi się, ze lepiej powoli zmienić nawyki zywieniowe anizeli od razu na głęboką wode, bo z reguły kończy się to porażką.

Gość big trio
a jakie jadasz te zupy?? :)

Gość oszalałaś
takie produkty jak białe pieczywo, żółty ser, sery topione, pleśniowe, słodycze, wszystko co jest smażone lub pieczone (nawet ryba, naleśniki) produkty z białej mąki typu kluski czy pierogi to sa produkty niewskazane a już napoje gazowane to już zupełne smiecie

Gość oszalałaś
krem z brokułów, jarzynowa i pomidorowa, to trzy podstawowe przepisy które można urozmaicać oczyiście nie ma rosołu bo trudno ugotowac rosól bez mięsa

Gość big trio
Ja od czerwca ubiegłego roku przestawiłam się na dietę niełączenia, czyli nie lączę węglowodanów z bialkami. Straciłam 15 kg. Choc nie powiem, czasem pozwolę sobie na jakies pyszności ze Sphinxa :)

Gość big trio
bardzo często robię krem z kalafiora i brokułów. Domyślam się, ze nie dodajesz zadnych śmietan, serków etc. Czyli normalnie gotujjesz warzywka i blenderem przecierasz na krem?

Gość oszalałaś
ok, wklejam przepisy na zupy ZUPA POMIDOROWA 2 puszki pomidorów całych lub krojonych (bez skóry) 1 mały koncentrat pomidorowy 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 1 cebula 1 łyżka oliwy sól, biały mielony pieprz W garnku w którym będziemy gotować zupę smażymy na 1 łyżce oliwy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i cebulę (2 minuty). Zalewamy wrząca wodą z czajnika, powiedzmy do połowy garnka (pomidory z puszki i kukurydza wypełnią dalej garnek a jak będzie mimo wszystko mało to można jeszcze potem dolać wody z czajnika). Teraz wrzucamy pomidory z puszki razem z zalewą i odcedzoną kukurydzę z puszki. Dodajemy mały koncentrat pomidorowy. Chwilę gotujemy (5-10 minut) i dodajemy łyżeczkę soli oraz biały mielony pieprz. Teraz możemy spróbować i dodać szczyptę ostrej mielonej papryki, lub świeżą albo suszoną bazylię. Zdejmujemy z ognia i na koniec aby uzyskać gęsty krem miksujemy. Już na talerzu można wlać jogurt lub śmietanę, posypać zieloną pietruszka ale to tylko dodatki i nie są konieczne. Tak samo jak ostra suszona papryka i bazylia. Zupa jest bardzo gęsta. (W innych wersjach oprócz kukurydzy, papryki i pomidorów można dodać zielone oliwki, można też dodać wyciśnięty czosnek). KREM Z BROKUŁÓW 1 brokuł 1 marchew 1 pietruszka ½ szklanki ryżu sól, biały pieprz Kroimy marchew i pietruszkę w kostkę. Brokuły dzielimy na różyczki, nogę wywalamy albo kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka, wsypujemy ryż. Zalewamy zimną wodą i gotujemy pół godziny aż wszystkie składniki będę naprawdę miękkie. Dodajemy łyżeczkę soli i biały pieprz do smaku. Możemy wcisnąć ząbek lub dwa czosnku, bardzo dobrze pasuje. Zdejmujemy z ognia i miksujemy. Tu też już na talerzu możemy dodać jogurt i zieloną pietruszkę. Zupa jest gęsta. ZUPA JARZYNOWA 1 por (jasna część) 1 marchew 1 pietruszka nieduży kawałek selera sól, biały pieprz oliwa Kroimy warzywa i smażymy krótko na łyżce oliwy w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Zalewamy wrzątkiem z czajnika i gotujemy kilka minut (5-10 min.) Wrzątku lejemy do pełna, to jest rzadka zupa, która najlepiej smakuje z makaronem, gotowanym osobno. Dodajemy łyżeczkę soli i białego, mielonego pieprzu do smaku. Możemy wcisnąć ząbek czosnku. Gotowe. Lejemy na talerze, dodajemy jogurt naturalny i zieloną pietruszkę. (W innej wersji możemy po dolaniu wrzątku dodać krojone w kostkę surowe ziemniaki, ale wtedy już nie podajemy z makaronem, no chyba, że ktoś lubi.) Do gotowania każdej z zup potrzebujemy nieduży garnek 3-4 litrowy. Podstawą przyprawiania tych zup jest sól i biały, mielony pieprz. Do każdej możemy wciskać czosnek, dolewać jogurt naturalny i dodawać zieloną pietruszkę.

Gość big trio
aha, w ten sposob :) ja robię troszkę inaczej :)

Gość oszalałaś
mniej wiecej, po co serki topione, to bomba chemicznam, podstawa przypraw to sól (ostrożnie) i biały pieprz oraz opcjonalnie inne naturalne

Gość oszalałaś
ja też lubie żarcie na mieście ale kusi mnie tylko wtedy jak jestem głodna, uważam wiec na to żeby nie chodzić po mieście na głodnego

Gość zrezygnowana_ja
dzieki! a ta dieta z nieaczenia na czym polega?? jest jakas stronka w necie??

Gość big trio
staram sie ograniczać sól. przerzuciłam się na zioła, choc cięzko do konca zrezygnować z soli ;) 2 tygodnie temu posadziłam w doniczkach ziola, zeby miec na wiosnę swieże, moze wtedy uda mi się odstawić sól

Gość big trio
nie wiem czy dietę niełączenia możesz znaleźć w necie. Ja dostałam od znajomego znajomej ;) W kazdym razie jest rewelacyjna.

Gość oszalałaś
a jakie znasz sposoby zastępowania soli ? ja znam tylko ten że seler jako dodatek może zastąpić sól

Gość oszalałaś
są ksiażki na ten temat

Gość big trio
a polega na niełaczeniu węglowodanów z białkami, a z grupą neutralną czyli na śniadanie jesz kanapkę z pomidorem i ogórkiem, ale nie dajesz wędlinki. na obiad zjadasz makaron z sosem warzywnym a na kolacje zjadasz sałatke z kurczakiem i brokułami to wszystko przykłądy