Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdanszczanka ankaa

odziedziczylismy z mezem mieszkanie w olsztynie - czy sie przeprowadzic?

Polecane posty

Gość gdanszczanka ankaa
wiem, ze nie zaplace tego podatku 19% od transakcji, ale co na przyklad z podatkiem od wzbogacenia?

Gość gdanszczanka ankaa
a co sadzicie w mojej sytuacji o uldze mieszkaniowej? moze z tego daloby sie skorzystac? cytuje: Wróćmy jeszcze do podatku od spadków i darowizn. Dobrą wiadomość mamy dla tych, którzy nie mogą korzystać ze zwolnienia od tego podatku, bo mieszkanie bądź dom odziedziczyły lub dostały od członków dalszej rodziny albo osób z nimi niespokrewnionych. W tym roku, tak zresztą jak w roku poprzednim, mogą korzystać z ulgi mieszkaniowej w podatku od spadków i darowizn. Są tu jednak pewne nowości. Od 1 stycznia 2007 r. ulga (nadal obejmuje 110 m kw. powierzchni domu czy mieszkania) przysługuje osobom, które przez co najmniej pięć lat będą nie tylko mieszkać, ale będą też zameldowane w odziedziczonym lub podarowanym domu bądź mieszkaniu. Nieruchomość taką można sprzedać przed tym terminem, pod warunkiem że uzyskane za nią pieniądze zostaną przeznaczone w ciągu dwóch lat (dotąd było na to tylko sześć miesięcy) na zakup innego domu albo mieszkania. Trzeba pamiętać, że osoba, która chce skorzystać z ulgi mieszkaniowej, nie może być właścicielem, a nawet najemcą innego lokalu mieszkalnego. Dotyczy to wszystkich spadkobierców, niezależnie od przynależności do grupy podatkowej." moze moglabym od razu sprzedac tamto i skorzystac z ulgi przez kupienie mieszkania w 3miescie?

Ja jestem z olsztyna. Mieszka mi sie tu dobrze. Wszystko cacyk. Zastanow sie nad praca- bo z tym tu gorzej, chociaz tez zalezy jaki zawod wykonujesz.

Gość gość
Ja ostatnio też się przeprowadzałam. Przerażało mnie to, że czeka mnie przewożenie tylu rzeczy. Bałam sie o meble czy się nie po rysują. Naszczęście moją przeprowadzką zajęła się bardzo solidna firma http://warszawa.przeprowadzki.pl/. Szybko, sprawnie , dobrze zabezpieczyli sprzęt. Byłam bardzo zadowolona.

Gość gość
Olsztyn to dziura, na dodatek brzydka. Ja na twoim miejscu sprzedalabym mieszkanie i kupila cos w Gdansku, ja tez kocham morze i wlasnie rozgladam sie za czyms w Gdyni:)

Gość gość
Czekaj - jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć że te 70m2 w Olsztynie jest warte 350 tyś - w Gdańsku na rynku wtórnym no np Morena - 4 piętrowe bloki dużo zieleni przystanek z milionem autobusów i budującym się tramwajem kosztuje około 300 tyś za 60m a w Olsztynie za 10m więcej 350tyś z drugiej ręki?

Gość gość
Ja bym wynajela. Olsztyn wbrew pozorom jest fajny i zadbany. Jest duzy uniwersytet i mnostwo studentow. Tez kilka wiekszych firm typu michelin,beda chetni na wynajem tak duzego mieszkania. Jest tez praca i sensowne zarobki. Koszty zycia mniejsze niz w trojmiescie. Fajna infrastruktura,aquapark,galerie handlowe,obwodnice,kilka hipermarketow,zadbana plaza miejska,jeziora,zaglowki,ladna starowka. Mieszkalam tam kiedys kilka lat,mam tesciow w Olsztynie:) Teraz mieszkam w Warszawie na swoim,ale nie moge sie nadziwic,jak Olsztyn sie zmienia na plus,jet coraz bardziej dopieszczony. Zarobki naprawde niezle,z tego co slysze od znajomych,duzo zamoznych ludzi,mozna sie dorobic. Polecam przeprowadzke badz wynajem,zarobisz przynajmniej co miesiac.

Gość gość
małe miasta też mają swój urok. Chociaż wątek jest sprzed ładnych kilku lat więc jestem ciekawa, jak się sprawa ma i co się z tym mieszkaniem stało?

Gość gość
Ty k***o sama sie wychowalas na pipidowie a p********z glupoty o olsztynie szmatexie.

Gość gość
olsztyn to miasto bydlakow i patologi zazarem bez robocia ----- nie polecam

Gość cxssd
Jak sprzedawałem dom koło Krzywego to się zgłosiłem do agencji nieruchomości Orkana 13 – orkana13.pl. Mają doświadczonych agentów, pomagają we wszystkim co związane z samą transakcją sprzedaży. Powiem tak – kupca udało się znaleźć bardzo szybko, co mnie akurat nie dziwi bo sama lokalizacja na pewno dla wielu osób jest dużym plusem. Co do biura to na pewno pod względem organizacji i jakości obsługi mogę ich polecić.

Gość MarekJJ

Wiele się zmieniło w Olsztynie, pod względem dojazdu do miasta, infrastruktury itd. Miasto na pewno fajnie do mieszkanie, spokój, wokół sporo zieleni, jezior, itp. Jeśli ktoś szuka lokalu pod inwestycje, czy po prostu chce zamieszkać w Olsztynie, to z pełną świadomością mogę polecić biuro nieruchomości https://grupacdf.pl/