Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nicee

Co sądzicie o dziewczynach w okularach??

Polecane posty

Gość Nicee

Patrzycie na to czy to wam wogole nie przeszkadza? :) MI mowia, że wyglądam bardziej powaznie i ostrzej :P Moja kuzynka zrobila sobie zerowki po tym ja jak zrobilam bo musialam miec okulary. :)

Gość że nie stać was na soczewki

Gość Nicee
Nie lubię soczewek buuu. Po tym jak je raz zalozylam nie chce. za duzo zachodu w tym trzeba moczyc w tym plynie po tem zakladac pol godziny bo tyle u mnie to trwalo. :)

Gość to kwestia
co komu do gustu przyglnie :)

Gość okularnicaaaa
ja tez nosze i ogolnie w nich sie sobie nie podobam musze zmienic ' oprawe ' :D:D:D bez nich mi duzo ladniej ale ludzi na ulicy nie poznaje :D :D :D

Gość hushhhh....
Nicee- kwestia wprawy, później zakładanie/zdejmowanie soczewek zajmuje jedynie sekundy :) chociaż pamiętam początki, oj okularów nie noszę, bo nie lubię, ograniczają mi pole widzenia, na basenie jestem jak ten ślepy krecik, a w zimie czuję się jak w łaźni parowej. zatem od kilku ładnych lat noszę soczewki, chociaż mój facet twierdzi, że okulary są przeseksowne :]

Gość astygmatyk
nie wiem jak kobiety ale ja mam wadę wzroku więc o kobietach w okularach myslę 2 rzeczy że...albo mają wadę wzroku albo jesli są to okularu przeciwsłoneczne...noże nie lubią jak je razi...więcej opinii na ten temat nie posiadam

dobrze dobrane oprawki powodują , że okulary nadają Twarzy mądrości i delikatności. podobają mi się Kobiety w okularach. bym powiedzial , że mam nawet do nich slabośc:D

nieźle przyciemnione okulary nieźle maskują kaca... ;)

a mnie dziewczyny w okularach strasznie pociagaja nie wiem czemu ale to chyba jakies moje zboczenie naprawde ladne okulary w cienkich oprawkach dodaja kobiecie uroku i to \"cos\" czego niestety nie potrafie okreslic :)

Gość Nicee
Ja noszę okulary w tzw oprawce bez oprawki. tak więc widać je tylko wtedy jak sie przyciemnią bo mają fotochrony :) Ważne jest żeby dobrze dobrać kształt okularow do twarzy. ;)

Gość posiukujaca
a ja taz mam okularki, od piatku, tylko jakos mnie głowa zaczeła bolec:-(

Gość Nicee
posiukujaca-Moze głowa boleć cie z dwóch powodóch. W okolicach na rantach czloa to przez złe oprawki, albo poprostu boli cie od oczu bo moze sie oczy jeszcze nie przyzwyczaily do poprawnego widzenia. A moze masz za duzo dioptri??? to tez ważne bo mozena sobie wzrok jeszcze bardziej uszkodzic.

Ja myslę że maja jakąś wadę wzroku. Chyba że wyglądają na przeciw słoneczne. :o

Gość Nicee
miało byc powodów i czoła :D

Gość posiukujaca
nie mam duzo diopri, tylko +0,5 i +0,5 wiec to nie sa mocne, mam warzenie chocby oczy wytrzeszczałam

Gość posiukujaca
mam je do czytania, na komp, widze duzo lepiek ale kiedy je zdejme to musze chwile poczekac by cos widziec

Gość a ja wolę siebie
w okularach niż w soczewkach:)

Gość Nicee
posiukujaca- ja nosze na odległośc więc niewiem czemu tak dzieje sie u ciebie. Mam na myśli, ze nosisz okularki od okulisty nie tez z bazaru ? Znajoma mojej mamy takie nosila i sobie wzrok tym paskudzctwem pogorszyła. A jak kiedys okularki mi sie znudzą zawsze można sie zdecydowac na zabieg laserowy który usuwa wade raz na zawsze. na jedno oko koszt, w Polsce ok. 1000zl. :)

Gość Nicee
Tak to prawda z tym parowaniem szkiel jak wejdzie sie z zewnatrz do wnetrz to jest makabra wtedy nic nie widac. A mialam miec ponoc szkla ktore nie dają sie zaparowac. No i codzienne czyszczenie ich tez makabra. Tym bardziej jak ma sie plastiki to trzeba szczegolnie dbać :O

Gość fazzi
Uważam że kobiety w dobrze dobranych okularach są szalenie seksi:-)))))))

Moszę okulary juz z 10 lat. Nie zawsze cienkie oprawki pasują każdemu;) Ja mam bardzo jasne rzęsy, brwi, jestem blondynką, ale taką rudawą, mam rzadki typ urody w Polsce i np. źle wyglądam w bladych, niewidocznych okularach. Teraz mam dość wyraźne, metalowe, brązowe oprawki w dziwnym kształcie, trochę takim trójkątnym i wygladam w nich bardzo dobrze. Ale niedługo mam zamiar je zmienic, bo przez 2 lata już mi sie znudziły. Mam plastikowe szkła, utwardzane z antyrefleksem, nie wiem, jak mycie szkieł może byc koszmarem;) Zajmuje to ok. 15 sekund. Wkłada się okulary pod kran, polewa letnią wodą, bierze się odrobinę mydła w płynie, myje, dokładnie wyplukuje i delikatnie dociska się do szkieł kawałek miękkiego papieru toaletowego albo ręcznik papierowy. Ja myję okularu 2-3 razy dziennie, bo jak tylko są brudna czy zakurzone, to mnie to denerwuje. podziwiam ludzi, którzy mają tak zatłuszczone i brudna szkła, że widac na niech odciski palców:o Ale szkła, nawet plastikowe, w ogóle się nie niszczą podczas mycia, nie rysują, jak sa dobrze zrobione, to przeżyja dużo. Moje już kilkanaście razy lądowały na podłodze i nie ma na nich nawet rysy.

Gość Nicee
Smiley- dobry pomysł z tymi soczewkami i okularami zerówkami :D jestem deską przegrałam życie- Mam tez wlasnie szkla plastikowe i niestety nie wszystkim mozna je myc. Np. mycie ich mydlem w kostce jest nie do przyjecia poniewaz owe mydlo jest tluste i zostawia slady na szklach. Dlatego jak mowilas najlepiej myc mydlem w plynie. Mam także szmatke specjalna do szkiel plastikowych. dalam za nia ok,7 zl ale mam ja na kilka lat, mozna ja czesto prac tylko nie w proszku. :)

odpowiadajac na topik, uwazam ze jak dziewczyna ma okulary, to niejest na straconej pozycji, niektorym laskom tak bardzo pasuja okulary, ze jak mijam taka na ulicy to jej zazdroszcze i mam mysli by se skolowac zerówki :P jak sie dobierze fajny wzor do ksztaltu twarzy, to naprawde robi wrazenie. no ale przeceiz jak zadnej nic niepasuje- to przeciez soczewki i po problemie