Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karwana

Kupiłam i żałuję!

Polecane posty

Gość Karwana

Normalnie wścieć się można! Kupiłam w Super Pharmie odżywkę do paznokci za 40 zł, która pomaga przy rozdwajających łamliwych paznokci. No dobra. Nabrałam się. Po 3 tygodniach codziennego stosowania nie widzę zmian, a jeszcze dziś połamałam paznokcia!!!!!!!!!!!!! Nawet nie wiem kiedy... Wnerwić się można!!!!!!

Gość raczej rozumu trzeba nie mieć
by na odżywkę do paznokci wydać 40zł:O przecież wiadomo, że sama odżywka nic ci nie pomoże jeśli jesz byle co i pewnie ciągle się odchudzasz:O

Gość chodze zawsze w butach
Karwana- mam dokladnie ten sam problem. odzywka+utwardzacz z firmy La Roche Posay. wszystkie koncowki od paznokci mam porozwajane. wczesniej mialam juz duzo ladniejsze pazurki.

i jestem na 100 % pewna,ze to od tego lakieru.

Gość Karwana
Wiesz twoja kąśliwa uwaga mnie nie interesuje. Dbam o swoje ciało i dietę, to oczywiste, ale dla ogólnego zdrowia mój jadłospis ustalałam z dietetykiem. Nie żal mi pieniędzy, jeśli wiem, że coś może mi pomóc, dać satysfakcję, dlatego na mojej półce są same specyfiki z aptek, nie kupuje w drogeriach, marketach, ale szanuję to, że nie każdy na to sobie może pozwolić i rozumiem doskonale, jeśli ktoś uważa, że każdy kosmetyk ma swoje + jak i -. Doskonale rozumiem to że drogi nie znaczy dobry, ale do cholery! Jeśli już coś ma taką cenę, jest sprowadzane zza granicy, pojemność jest prawie znikoma, to mam prawo oczekiwać, że choć trochę mi to pomoże!!!!!!

Gość jest też taka odmiana róż
dziewczyny z własnego doświadczenia wam powiem że wszystkie odżywki tylko czasowo poprawiają kondycję paznokci. mają przecież częściowo taki skład jak lakiery, którymi je wcześniej zniszczyłyśmy ja regeneruję w ten sposób: - zero jakiegokolwiek malowania - wcierać wit. A+E w płytki (nakłuć i wycisnąć kapsułkę) - często kremować ręce ze szczególnym uwzględnieniem paznokci (np. czerwonym kremem Garniera)

Gość Karwana
Chodze zawsze w butach- idę za tydzień do maniciurzystki, zobaczę co ona mi powie, co poleci... Mam wrażenie jednak, że będzie to kolejne wyrzucenie pieniędzy w błoto...

niby tak,ale on bardzo ladnie wygladal na paznokciu,wygladzal i dawal taki ladny delikatny kolor. Karwana- ktory uzywalas?

Gość Karwana
wiesz ktoś już mi polecał, żebym kupiła sobie kapsułki i stosowała je tak jak mówisz. Pomyślę nad tym... Dziękuje wam za odpowiedzi!

Gość trza se kupić
odżywkę JOKO za 8,50, po tygodniu widać efekt

Gość Karwana
Widzisz ja sobie kupiłam hiszpańską odżywkę Si-Nails-Si. Bezbarwna, ale po codziennym nakładaniu pojedynczej warstwy dawała efekt ślicznego, zdrowego, różowiótkiego paznokcia. Ale jak się już zmywało ten lakier, bo zaczął odchodzić lub odpryskiwać to czar nagle pryskał...

Gość Karwana
Może i trza, ale jak już sobie ktoś kupuje coś drogiego to oczekuje w zamian jakichś dobrych rezultatów. Wiem, że są też droższe lakiery, ale teraz już mam głowę na karku i choćby nie wiem jak mi ktoś coś takiego polecał to będę się broniła rękami i nogami. Szkoda kasy...

Gość Karwana
Chodze zawsze...- też miałam taką, ale bezbarwną. Jak byłam za granicą to sobie kupiłam. Stwierdziłam, że skoro jest to ceniona firma, zwłaszcza wśród dermatologów, to pewnie jakieś rezultaty będą. Owszem były- moja rozgoryczona twarz! Ale wielokrotnie popełniałam ten sam błąd- wydawałam na te odżywki krocie, jedynmy kosmetyk do pielęgnacji, który mi pomógł choć trochę jest krem Sally Hansen- taki pomarańczowy. Drogi, bo za jego cenę można kupić 10 tańszych, ale gorąco polecam- przede wszystkim pięknie modeluje skórki prZy paznokciu.

ależ nie musisz mi się tłumaczyć gdzie kupujesz kosmetyki:O naprawdę niewiele mnie to obchodzi:O żałosne jest to, że czujesz się lepsza i z góry zakładasz, że mnie nie stać??? na jakiej podstawie? ja mam piękne, zdrowe paznokcie, które jeszcze jak wstrętne cholery rosną jak oszalałe, a ja nie znoszę długich paznokci:O dla mnie to marnotrawstwo pieniędzy 40zł na odżywkę do paznokci, wolałabym zanieść te pieniądze do schroniska dla bezdomnych zwierząt, a tobie kochana radzę zmienić dietetyka, bo najwyraźniej i tutaj pieniądze wyrzucasz w błoto skoro układa ci jadłospis, a twoje paznokcie nadal się łamią

Gość Karwana
Dziewczyno walnij główką w parapet kilka razy i zacznij czytać temat od początku, może wtedy coś do ciebie dojdzie. Nie wiem w kórym momencie zarzuciłam ci, że nie stać cię na drogie kosmetyki. Poza tym, czy gdzieś napisałam, że czuję się lepsza?????? Wymieniam tu swoje pogląda, słyszałam, że Polska to wolny kraj... I koleżanko droga- to ja zarabiam pieniądze, które wydaje później tak jak chcę. Także powstrzymaj się od kąśliwych uwag i rad na co powinnam je przeznaczyć. I jeszcze- poczytaj sobie o nieprzyswajalności przez organizm pewnych pierwiastków- dietetyk w takich sytuacjach rozkłada ręce, bo to nasz metaboliczny problem.

czyli jednak nie masz rozumu i to za grosz, współczuję:O

Gość acdsc
kup wazelinę i wcieraj (nie musisz dużo) w pazokcie po każdym umyciu rąk i koniecznie na noc spróbuj, koszt znikomy a skutecznoś - wg mnie - gwarantowana to lepsze niż te odżywki (mi każda niszczy paznokcie)

Gość wodnicza
kup sobie odżywkę do paznokci NAIL TEK II, koszt ok.50 zł ALE na 100% pomaga ja miałam zawsze poobgryzane pazury, i po tej odżywce szok wszystkich pazurki jak marzenie, codziennie przez 7 dni trzeba malować tą odzywką warstwa na warstwę a po 7 dniach zmywamy i od nowa, niestety po 1 m-cu nie tosowania paznokcie jak dawniej , nie rozdwajają się ale są łamliwe ,może za krótko używałam więc zaczynam od nowa powodzenia

Gość gibonka22
jak to wygląda, jak się paznokcie rozdwajają? bo mi się niegdy nie rodwajały i nie wiem..

Gość to ja Ci polecę
utwardzacz i odżywkę Constans Caroll - cena około 7 zł. drogie niestety nie pomagały mi, a po tej paznokcie mam twarde i nie wiem już co to rozdwajanie. po 2 tygodniach już widać efekt. a może brakuje Ci (Twojemu organizmowi) jakis mikroelementów? nad tym też warto się zastanowić. wit. A + E do wcierania i/lub łykania (ktoś już pisał o tym wyżej) jest super. albo kombinacje - wit. A+E, cytryna, miód do wcierania :)

Nie łam się:) Ja sobie kupiłam złotą odzywke do pazurów Sally Hansen (też w Super Pharmie;) ), kosztowała 48zł. I tez po pierwym zastosowaniu wydawało mi się,, że to syf:) Ale teraz, po trzech tygodniach w ogóle mam już zupełnie normalne paznokcie. Są bardzo ładne, urosły takie długie, ze juz je zdążyłam obciąć i są zdrowe. A wcześniej już stosowałam odzywki Sally Hansen, ale tańsze i efekt był żaden. Ale też dobrze się odżywiam- ale to norma;) Paznokcie zaczęły mi się tragicznie łamać, dosłownie jeszcze tam, gdzie są przyrośnięte do skóry, z powodu lakieru. Na pewno wiem, ze tak zareagowały na lakier, tylko nie wiem, czy na Max Factora czy na Chanel. Porażka... Takie ładne kolory maja te lakiery, a tak niszczą paznnokcie. W życiu mia miałam tak poszatkowanych pazurów, aż mnie palce bolały:o

Aha, wiadomo, że to działa czasowo. Ale ta odżywka jest naprawdę ok. Wystarczy poużywac 10 dni a potem tylko jako podkład pod lakier, albo juz w ogóle. I paznokcie się naprawdę trzymają, a potem odrastają nowe i zdrowe. Ale ja np. nie mogę nie malowac paznokci, chyba że mam zupełnie krótkie, przy samej skórz poobcinane, ale to i tak nie pomaga- bo mi się bez lakieru rozdwajają koszmarnie. Zawsze mam pomalowane. Inaczej po jednyem praniu czy wyjściu do ogródka mam porozdwajane pazury. Zawsze lakier mi służył, z wyjątkiem tych dwóch, o których napisałam...

Gość karwana
Dięki za wszystkie rady i odpowiedzi. O wazelinie nawet nie pomyslałam, ale też postanowię spróbować. No a sally hansen- zamierzałam ją kupić, ale już nie miałam siły- mam wrażenie, że koleny raz się wykosztuje. Jeśli chodzi o dietę to zdrowo się odżywiam, tylko mój organizm odrzuca pierwiastki takie jak krzem, magnez i z żelazem też mam problem. Przez jakiś czas dostawałam zastrzyki, ale po nich nie za specjalnie się czułam. Dlatego dietetyk poradził mi by z zewnątrz postarać się o dostarczenie tych pierwiastków, więc eksperymentuje... Dziękuje za wszystkie rady- postaram się skorzystać!

Sądzę, że kogoś to oże boleć, bo nie myśli:O W stanach te odżywki kosztują dużo mniej. SH- ok. 7$. U nas 48zł. NT- 9$, u nas w sklepach czy salonach kosmetycznych- 120zł(!!!!!) IWęc różnica jest kolosalna. BO jest marża za sprowadzenie, za sprzedaż, vacik, akcyza... ZA to wszystko się płaci. Co oznacza, z eprawdziwa wartość tego produktu, to może ze 4$ a reszta to sa pieniądze,, które idą do kieszeni tych pań, które sprzedają, włąściciela sklepu, dostawcy, osoby, importera, w kocu do budżetu państwa. I im więcej osób kupuje drogie rzeczy tym lepiej- bo innni na tym zarabiają. Ale niektórzy tego ie potrafia sobie wyobrazić, trzymają pieniądze w skarpecie pod materacem i śpią na nich:)

Gość karwana
Gibonko- to jest takie rozwarstwianie- widzisz, że odchodzi ci pojedynczy płatek paznokcia- to coś jak gdybyś zrywała lakier z paznokcia. Co za tym idzie- taki paznokieć staje się słabszy i przy jakichś czynnościach potrafi się złamać. Jestem deską...- ja też uwielbiam malować pazurki, wymyslać wzorki, doklejać ozdoby... Ale w chwili obecnej nie mam o czym marzyć. Od pół roku mam ten problem. A w lodówce czekają te śliczne kolorowe lakiery... No nic- bedę walczyć z nimi dalej!

Gość karwana
No cóż- dziś zacznę kurację z dodatkowym wcieraniem wazeliny i wit. a+e. Mam nadzieję, że choć trochę poprawi się ich kondycja. A wy miałyście jakieś jazdy jeszcze z innymi kosmetykami na które zaryzykowałyści- i wydałyście krocie a okazywało się, że to jakaś mistyfikacja??