Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wariatuncio

zapowiedzi my tu razem ale w sumie on tam

Polecane posty

Gość wariatuncio

Słuchajcie temat zapowiedzi jeszcze. Mój facet zamieszkał ze mną w mieście A. Mamy tu swoje życie . No ale on mieszkał w mieście B. Tylkoze teraz jest w miescie A zameldowany. Nie wiem co robić. Bo on chciałby by zapowiedzi były tez w mieście A bo tam ma cała rodzinę, znajomych. W swietle prawa on jest juz mieszkańcem miasta B i tu maja byc nasze zapowiedzi. No ale on tez chce tam..klops.

Gość może to się przyda
Nam ksiądz na naukach powiedział, że zapowiedzi mogą być w kilku parafiach. Więc myślę, że warto po prostu zapytać księdza z parafii byłej i obecnej jeśli nie będą mieli nic przeciwko to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań formalnych.

Gość wariatuncio
a trzeba tam do miasta B jechac i kwity jakies dac czy jak?czy to juz sam ksiądz zmiasta A nam powie co mamy zawiesc do B?czy moze sam wysle?

Gość w parafii inaczej
bo parafia staje sie Twoja parafia po 3 miesiacach mieszkania na jej terenie tak mi mowi znajomy Ksiadz wiec jesl inie chce w tym miescie gdzie mieszkal kiedys to nie musi tam na zapowiedzi w ogole dawac tylko potrzebna bezdie metryka chrztu z tamtej parafii Pozdrawiam

Gość wariatuncio
on chce zapowiedzi tu co mieszkamy teraz oraz tam co mieszkał 2 lata temu.Bo tam ma całą rodzine i znajomych i chce by na ambonie tam powiedział ksiądz.