Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lollola ej

Dlaczego w Polsce jest taki SYF?

Polecane posty

Gość lollola ej

naprawde, nie moge nigdy wyjsc z podziwu;) w ogole nie umiemy dbac o czystosc, estetyke naszego otoczenia, smieci sie walaja wszedzie!!! wydeptane trawniki, psie kupy na chodnikach, odechciewa sie, bleeee do tego szaro i ponuro, to juz zupenie doluje!!!

nie maj na saharze co ? ciepło, czysto i ta urzekająca niebiesko-żółta mozaika....

taa:( rzeczywiscie nie przodujemy w dziedzinie porzadku posrod innych krajow europejskich,

Gość pseudo polaczka
Masz racje....Po zimie najlepiej widać syf...psie kupy, śmieci......To jest właśnie odzwierciedlenie naszego społeczeństwa....

Gość lollola ej
taa, wystarczy porownac nasze miata do jakichkolwiek z Niemiec, Szwajcarii, Czech, Holandii, Belgii, Szwecji, Austri, UK ITD :( nasz brud w oczy kole:(

Gość lollola ej
czasmi mnie tek drazni, jak widze kogos maszerujacego ulica , ktory pluje na chodnik, gasi peta i rzuca go gdzie popadnie czy wypija napoj a butelke rzuca w krzaki:(:(:(

ja takim zawsze zwracam uwage:P zawsze reaguje wielkim zdziwieniem:D ta, ale trzeba zaczac od takich malych rzeczy, wtedy moze cos sie zmieni:)

Gość pseudo polaczka
Jest tylko jedno wyjście. należy zmieniać świat zaczynajac od siebie.....nie ma innego wyjścia

Mocno dolujace jest wrazenie, gdy sie po dlugim czasie przylatuje do polski, a ona taka smutna :(

Gość największymi syfiarzmi są noi
sąsiedzi blleeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość takie czasy
ten syf o ktorym piszecie jest tylko powierzchowny, smieci da sie pozbierac, posadzi sie kwiatki i bedzie ladnie. gorszy ten syf ktory wylazi przez skore, to chamstwo i zawisc narodowa. wystarczy wlaczyc byle ktory polski portal i tu dopiero wieje syfem. mlodzi nie zniechecajcie sie! kiedyswymra te Giertychy wczesniej zla opinie robili nam zlodzieje i cwaniacy, teraz politycy. no to zesmy sie doczekali!

Ponieważ w Polsce wszyscy(prawie) wszystkich(prawie) chcą zmieniać, oprócz siebie.

Gość Dlatego że
np na trawnikach masz tabliczki "zakaz wprowadzania psów" i nikt z tego nic sobie nie robi ..., tablicvzki sa i co mi tam, mamy policję, straz miejska i nic z tego nie wynika ... LUDZIE NIE PRZESTRZEGAJA PRAWA i to wszystko :(

Bo jesteśmy przedmurzem katolicyzmu i dajr nam to prawo być najbrudniejszym, najbardziej skorumpowanym, zakłamanym, żle rządzonym i bezsensownym krajem w UE :P

Gość krawcowa
polak mysli, ze jest burzujem, ktory nie bedzie sie wyslila, zeby jakis papier do kosza wrzucic.....i jak widzi tabliczke..dbaj o czystosc , albo nie wyrzucac smieci..to zaraz mysli, ze ktos chca mu jego prawa czlowieka ograniczyc i on na to nie pozwoli i na zlosc rzuci papier. ja mam sasiadow ..razem z moim bratem nazwalismy ich balcerki, jak z tego filmu alternatywy:)...brud i smrod....a mieszkaja tam mlode osoby, nie jakies starsze..........a szkoda gadac

Ludzie, to chyba nigdy nie byliści w Zagłębiu Saary ( Niemcy). Matko przenajświętsza, jaki tam jest syf!!!! A niby Niemcy takie czyste! Jak ktoś chce przeżyć szok cywilizacyjny to zapraszam do Saarlandu. Zaściankowa i brudna Polska z lat 70-tych to miodzio w porównaniu z tym gnojem, jaki tam widziałam.

Gość w niemczech
w kazdym parku sa pojemniki z woreczkami na kupe psow --to kosztuje panstwo ale mniej niz wynajecie sprzataczek na zbieranie tych kup moze by polska od tego zaczela i kazdy sortuje smieci : osobno: papier, plastyk, szklo, metal, ciuchy , obuwie , jedzenie itd. jest to bardzo karalne gdy ktos tego nie przestrzega moze od tego by polska zaczela bo widzialem w duzych miastach takie pojemniki na szklo i papier ale wrzuca do ich moze 5 % mieszkancow polskich

Gość w niemczech
flaszka d...--nie wiem po jakich dzielnicach sie tam wloczyles ale chyba u socjali-bo ja tego przez 15 lat nie zauwazylem

Gość w niemczech
no moze bo ja mieszkam w BW i nie krolewna tylko krolewicz ha ha

Gość w niemczech
mi to sie nie zdazylo zauwazyc za to w PL -starczy jak przekrocze granice bylem na tej stronie ale to same laski tam pisza

no tak sie sklada, ze ja mieszkam w hamburgu i tu jest bardzo czysto...wszedzie kosze, smieci sa sortowane, extra pojemniki na papier, szklo i matal i to za darmo, gdzies na obrzezach osiedla ustawione.....policja goni jak ktos papier, albo peta rzuci..generalnie jest czysciej niz w polsce....

Gość w niemczech
no wiec pozostanmy przy opini, ze w Niemczech jest czysto ( ja tak twierdze) , po za jednym Landem. Bo uogulniac , ze cale Niemcy sa syf-to jestem przeciwna.

Gość fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
W Polsce jest czysto :) W Anglii dopiero jest syf na kolkach, fuj fuj fuj