Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala 86

jeszcze raz cylilny

Polecane posty

Gość mala 86

zaczne od tego ze mieszkam z chlopakiem za granica bardzo chcialabym z nim wziasc slub cywilny kiedy pojedziey do polaki. powiedzialam rodzicom o tym ale jakos nie za bardzo z tym stwierdzili ze przeciz i tak siedzimy razem wiec co za roznica no ale jesli twierdzo ze co za roznica to dlaczego nie moglibysmy sprobowac. powiedzialam ze sa starej daty wiec stwierdzili zebym robila jak uwazam ze mnie nie trzymaja. teraz sie nad tym zastanawiam oni twierdza jak to bedze wygladala przed ludzmi ze lepiej bedziego go wziasc tutaj niz w Polsce no ale ja na ludzi nie bede patrzala. nie moge myslec o tam co oni o tym mysla bo jak tak bede robia dalej i nie bede sie im stawiala to bede taka mala myszka nadam musze im pokazac ze poprostu wiem co robie i doroslam do tego kroku co o tym myslicie czy mial tak ktos. jak tery wzgldada czwilnz w polsce potryebni sa swiadkowie ale trzeba czekac

hey Ja tez wyjechala z chlopakiem za granice i tutaj wzielismy slub cywilny w 2008 mamy zaplanwany koscielny w Polsce

Gość proszę nie uogólniać
a czy Ty jesteś rocznik '86? Jeśli tak, to nie bierz tego ślubu, poczekaj.

Gość mala 86
ja jestem w niemczech razem z moim chlopakiem tak moj rocznik to 86. ale zastanawiam sie czy tu cz\y w polsce

Gość mala 86
a i jeszcze jak na razie cywiny a i koscielny bedzie za jakies dwa latka

Gość kurde to kiedy ty
wyjechalas do tych niemiec z facetem? jak miałas 10 lat? chyba nie wcisniesz mi kitu że przez 3 lata zapomniałas jezyka polskiego :P

Gość mala 86
sorki za bledy ale to z pospiechu z chlopakiem wyjechalam majac 19 lat a znamy sie juz 4 lata

Heh to ty pytasz jak teraz wygląda ślub cywilny? A co się miało zmienić przez dwa lata. Druga sprawa. Ja nie rozumiem tak naprawdę o co ci chodzi. O pokazanie rodzicom, że dorosłaś do tego kroku (halo to pierwsza oznaka tego, że nie dorosłaś). Poza tym spróbować? A spróbować czego, życia po ślubie? To nie czekoladka którą się próbuje i jak coś to wyplujesz. Chyba, że mi się zdaje. Co za różnica to wasza decyzja gdzie go weźmiecie. Tak naprawdę to nie rozumiem twojego problemu, no ale. A na sam koniec, to dobrze ktoś zauważył, że piszesz jakby cię tu nie bylo od nastu lat i zapomniałabyś polskiego.

Gość mala 86
glownie chodyi mo o to czy w polsce komnieczni sa swiadkowie ile trzebe czekac i ile mnie wiecej bedze mnie to kosztowalo. od razu mowie ze sie tym wczesniej nie interesowalam wiec mowiac szczerze nie mam zielomego pojecia jesli chodzi o takie sprawy

Gość kurde to kiedy ty
:o ja nic nie kumam... Sorry, ale wg mnie to ty powinnas isc do szkoły żeby nauczyc sie pisac jak nalezy, a nie bez ładu i skladu... Mysli o zamązpójsciu a ułozyc zdanie w logiczna całosc nie umie :o :o co ty robiosz w tych Niemczech?

Czesc A gdzie mieszkasz w Niemczech ? Ja tez mieszkam w Niemczech! Jezeli nie chcesz jakiegos wiekszego zamieszania to wez slub cywilny tutaj a Koscielny w Polsce. Ja tak przynajmniej zrobilam i jestem z tego zadowolona Powodzenia.