Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grubcia kasia

dieta bialkowa do 13- kto zaczyna ze mna od jutra?

Polecane posty

Gość grubcia kasia

zaczela sie wiosna wiec w koncu trzeba zrobic cos ze swoim cialem, dlugo sie zastanawialam ktora diete zastosowac i padlo na ta:) mysle ze bedzie ok. kto zaczyna ze mna od jutra? mam 24 lata 163 cm i waze....:/85 kilo

Gość grubcia kasia
witaj:) bardzo sie ciesze ze nie bede sama walczyc z kilogramami:) napisz ile wazysz, ile masz wzrostu, lat i czy zamierzasz wprowadzic jakies cwiczenia? ja na poczatku nie mam zamiaru cwiczyc, chce przyzwyczaic organizm do takiej diety i dopiero potem silownia i basen

Gość grubcia kasia
do godziny 13 jemy bialkowe produkty, potem tylko woda

Czy masz na mysli moja bialkowa diete?? czy to jeszcze jakas inna? bo sa rozne wersje. Ja teraz stosuje diete bialkowo-siemienna

Gość grubcia kasia
o siemiennej nie slyszalam. jest lepsza od tej bialkowej? mozesz podac szczegoly

Gość grubcia kasia
gdzie mozna kupic siemie i jak to sie robi? zaciekawilas mnie. i czy po 13 tez mozna to pic?

tak siemie mozna pic caly dzien:) a jedzenie do 13 a mozna kupic jak juz kiedys pisalam ja zaopatruje sie w sklepikach typu cash ale mozna kupic to w sklepach ze zdrowa zywnoscia i moze w makretach:)

Gość grubcia kasia
dzieki sekcja:) napewno sprobuje. chcialabym schudnac do 60 kilo, myslisz ze jak dlugo mi to zajmie?

Gość grubcia kasia
jeszcze raz dziekuje sekcja:) jeszcze ktos sie dolaczy? dalej grubaski:) razem jest razniej i latwiej

Gość kassia27
ja się chętnie przyłączę! :D od jakichś 2 m-cy się odchudzam. udało mi się z 65,5 do 59,5 kg! pierwszy cel najbliższy to 58, później 55, a później 50. i chyba wystarczy, ale zobaczymy... mój wzrost to 160 cm.

Gość eko.
czy ta dieta uwzględnia owoce, warzywa ? jak długo ma trwać ?

Gość eko.
bo wiecie, nadmiar białka jest szkodliwy, choroby nerek moze powodować, ujawnianie się alergii i różne inne

Gość eko.
" Nadmiar białka nie jest bezpieczny dla zdrowia! Białko spożywane w ilościach przekraczających fizjologiczne potrzeby organizmu może powodować poważne zaburzenia zdrowotne. Zbyt duże spożycie białka prowadzi do niepełnego przyswajania i utleniania aminokwasów, co obciąża dodatkowo wątrobę i nerki. Wątroba jest narządem, gdzie odbywa się zasadniczy proces rozkładu białek pokarmowych, nerki z kolei usuwają powstałe produkty metabolizmu. Nadmiar białka może zatem wpływać bardzo niekorzystnie na funkcjonowanie tych narządów. Przy wysokim spożyciu białka zwiększa się proces filtracji w kanalikach nerkowych, co może być przyczyną utraty znacznych ilości wody i wapnia z organizmu. W pewien sposób można zapobiegać temu niekorzystnemu procesowi, np. poprzez wypijanie większej ilości płynów oraz spożywanie produktów bogatych w wapń (mleko i jego przetwory) Niekorzystny proces utraty wody z organizmu może powodować zagęszczanie się moczu, co przy diecie wysokobiałkowej może być przyczyną licznych schorzeń układu moczowego. Należy także pamiętać, że białka należą do silnych 'łapaczy' wolnych rodników. Pod wpływem tych niezwykle aktywnych cząstek, aminokwasy białkowe ulegają bardzo niekorzystnym przemianom. Na przykład wolne rodniki silnie uszkadzają histydynę, jeden z aminokwasów wchodzących w skład hemoglobiny, co może być przyczyną niedokrwistości. Nadmiar aminokwasów siarkowych w diecie, a szczególnie metioniny, może być przyczyn ą powstawania w organizmie homocysteiny, związku, który bardzo silnie uszkadza śródbłonek naczyniowy, zwiększa kumulację niekorzystnego cholesterolu LDL w ścianach tętnic, nasila działanie wolnych rodników oraz hamuje działanie enzymów, które je degradują. Nadmiar metioniny przy niedoborze witaminy B6, B12 i kwasu foliowego może powodować przerost nerek, uszkodzenia wątroby, trzustki, nadmierną degradację hemoglobiny oraz odkładanie się żelaza w śledzionie, co w konsekwencji może powodować anemię. Nie bez znaczenia jest także wpływ nadmiaru białka na funkcjonowanie systemu nerwowego. Przy wysokim spożyciu białka wyraźnie upośledza się czynność mózgu. Dochodzi do wytwarzania błędnych neurotransmiterów, oraz upośledza się prawidłowy transport aminokwasów do komórek nerwowych. W wyniku łączenia się amoniaku z kwasem glutaminowym, w układzie nerwowym powstaje duża ilość glutaminy, która hamuje transport glukozy i ketokwasów do mózgu, związków będących głównym paliwem systemu nerwowego."

Gość kassia27
tak, tak. wlaśnie też czytałam ten artykuł. ;) ja nie zamierzam stosować diety białkowej, a nabiałową. jeść twaróg, jogurty, sery. a w nich, zwłaszcza jogurtach jest chyba więcej węglowodanów niż białka. nie wiem dokładnie czy autorce topiku też chodziło o sam nabiał, ale chyba tak.

Gość
ja dzisiaj zaczynam tą dietke do 13 i bede tu zaglądać mam nadzieje ze po tygodniu już zobacze jakiś efekt trzymajcie sie dziewczymy:)

Gość kassia27
Hej! No i co? Jest tu ktoś? Ja zaczęłam nabiałową do 13.

Gość kassia27
a co daje to siemie do picia?

Gość kassia27
grubcia kasiu, czy Ty zamierzasz jeść sam nabiał czy białko takie w mięsie też? bo ja sam nabiał i warzywa. myślę, że efekt odchudzający tez będzie. :D trzymajcie się. :D

Gość grubcia kasia
o, widze ze sie dolaczylo pare dziewczyn jak fajnie:) ja zamierzam jest nabial i bialko i do tego warzywa ale o malej zawartosci wegli np. pomidory , ogorki. dzisiaj na sniadanko zjadlam maslanke zmiksowana z prawie cala kostka twarogu:P i do tego pomidorek, bardzo dlugo mnie trzymalo. w miedzy czasie podjadalam sobie jajeczka a na obiad zrobilam sobie duuuuuuuza piers z kurczaka z pomidory+ ogorek. a przed pierwsza pokusilam sie jeszcze na taki koktajl (ehh tylko niewiem czy mozna:P) maslanka + serek wiejski + 2 lyzki z zurawin. jak narazie wytrzymuje, popijam sobie wode . a jak tam u was ?

Gość kassia27
u mnie ok! :D zjadłam jogurta owocowego z płatkami fit. pozniej jogurt naturalny z twarogiem. wszystko o obnizonej zawartosci tluszczu. a pozniej jeszcze serek topiony i plasterek sera zoltego i jablko. pije wode i herbatke czerwona i rooibos. jest ok!

Gość grubcia kasia
kasiu, jogurt owocowy z platkami fit to same weglowodany!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niestety ale takie cos zabronione jest na tej diecie

Gość kassia27
no właśnie wiem, że to węglowodany... :( ale ja bardziej patrze żeby jesc nabiał niz białko. ale chyba się nad tym zastanowie... skoro lepszy ma być efekt odchudzający po białkach...

Gość nie chce dostac po oczach
grubciu nie uwazasz że za duzo kalorii jest w Twoim menu?

Gość grubcia kasia
hmmm, moze masz racje...... a co bys na moim miejscu zmienila? te jajka to tylko 2 byly

Gość do Grubci
nie wiem,na pewno ser chudy byc powinien,piers z drobiu równiez,zmniejsz objętosciowo.Organizm przyjmując zbyt duzo białka przerabia go na węglowodany a tego mamy unikac,trzeba byłoby wyliczyć tak by zmiescic sie w przedziale 80-100 gram białka na dobę -jesli nie cwiczysz-w przeciwnym przypadku 1,5 gram bialka na kg masy ciała.Sama zaczynam i gubię się w tych podliczeniach,a na kalorie jednak tez trzeba uwazac

Gość do Grubci
Ja zamierzam tak: sniad serek chudy biały 100 gram z 1 pomidorem obiad pierś kurczaka,ogorek kwaszony kolacja warzywa bogatoresztkowe uwazajcie dziewczyny na jogurty i wszelkie mleczne-mają laktozę-cukier mleczny-utrudniają chudniecie gdy za duzo ich sie przyjmuje