Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pieniek1971

kto może polecić Chorwację ?

Polecane posty

Witam , może ktoś z obecnych spędził wakacje w Chorwacji i podzieli się swoimi wrażeniami? Gdzie warto pojechać i co zobaczyć. Może ktoś powlókł się z przyczepą kempingową ?

Gość pumeksol
jeszcze nie slyszalam zeby ktos nie polecal tam jechac ;) ja bylam tam 3 razy. polecam zwlaszcza makarska riviere (poludnie kraju), chociaz piekne kurorty sa wzdluz calej linii brzegowej. po drodze KONIECZNIE zatrzymaj sie w parku narodowym Plitvickie Jezera!!!!! inne tego typu parki juz nie sa az tak ciekawe.

Dzięki, dość ogólne ale zachęcające . Dużo słyszałem dobrego o Chorwacji, zastanawiamy się także czy warto ciągnąć przyczepe czy szukać noclegów na miejscu. A jeśli mogę zapytać to jak Ty rozwiązałaś ten dylemat ?

Gość mimop
ja bylam w tamtym roku-piekne krajobrazy jade w tym roku tez wyspa KRK obojetnie jaka miejscowosc wszystkie zwiedzilam i wszystkie sa piekne przecudny most na morzu co prowadzi do wyspy piekne gory przeczyste morze pogoda gwarantowana co wiecej chciec jedyna wada--nie ma piaskowych plaz tylko kamieniste ale mialam kupione buty do wody i bylo ok polecam -j asie zakochalam w tej wyspie na tyle , ze jaden w tym roku ponownie

Gość mimop
ja bylam w domku z ogromnym tarasem i kuchnia placilam za noc 60 EURO 3 pokoje wiec spokojnie moga jechac 2-3 pary-jak mialo to by byc za drogo

A są jakieś wesołe miasteczka itp atrakcje dla dzieci? Przeźroczyste morze i palmy widzieliśmy już w Azji fakt niezapomniane wrażenia , jest tylko jedna zasadnicza / tak mi się wydaje / różnica , azjaci są zdecydowanie życzliwsi i pogodniejsi . Może ktoś był tam na kempingu ?

Gość mimop
a gdzie w azji? bo to duzy kontynent

Gość mimop
o to super musialo byc? ja bylam w ponad 15 karajach ale tak daleko mnie nie zawialo ale moze kiedys

no na kempingu w Azji to ja raczej nigdy nie będę, ale w Chorwacji polecam Rabac, przy kompleksie hoteli Narcis, Hedera i Mimosa są doskonałe miejsca kempingowe i namiotowe. Okolica bardzo spokojna, zatoka w bliskim sąsiedztwie gór, pełen kompleks wypoczynkowy-zwłaszcza dla dziecki. Jednakże Rabac, tak, jak i Pula-nie należą do najtańszych. Natomiast mentalność tamtejszych chorwatów-niezastąpiona:-)

nam też się bardzo podobało i kraje i ludzie , w europie byliśmy w Czechach , Szwecji, Włochach i Niemczech, oczywiście przejazdem także w Austrii i Słowacji ale jeśli chodzi o ludzi to niestety nie ma porównania z azjatami. Tam ludzie po prostu potrafią się ot tak po prostu uśmiechać do innych.

To na chwilkę odstąpimy od kompa i psa pójdziemy wyprowadzić. PS do azji to i my sie nie wybieraliśmy na kemping :) trzeba by z miesiąc w jedną stronę .

Gość fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
A ja byłam w njiwicach na KRK :) CUDOWNIE. Pogoda trochę nie dopisała(koniec sierpnia) ale w sumie wrażenia cudne :) Morze błekitne, góry cudnie cudnie :D

ciekawi mnie też jak siętam jeździ, zarówno jakość drógi sposób jazdy, czy ktoś podzieli się wrażeniami?

Gość Ewe - linaa
:) Na samo slowo Chorwacja buzia mi sie smieje.Mam wspaniale wspomnienia z tego kraju, bo wlasnie tam zareczylismy sie z mezem.Pamietam wszystko ze szczegolami, nawet zapach jest tam charakterystyczny.My bylismy w miejscowosci Zadar, jest tam bardzo piekne stare miasto.Rejs po morzu i wyspy tez sa piekne.Ehh, chcialabym tam pojechac jeszcze raz, ale nie mozemy sobie teraz na to pozwolic.

ja bylam z rodzinka chyba z 5 lat temu, ale do dzis milo wspominam:) bylam na Istrii, w miejscowosci Porec- po prostu pieknie!!! nie znam piekniejszego kraju niz chorwacja- wtedy ejszcze bylo dosc tanio ale slyszalam, ze ceny poszly juz w gore, musialabys zapytac kogos, kto byl niedawno. mnie w chorwacji najbardziej zdziwilo to, ze nie moglismy dostac przynajmniej w okolicach Porecu chleba ani bulek, tylko taki chleb, ktory przypominal wygladem i smakiem bulke wroclawska. polecam slodycze, nie mowia o owocach z targu, gdzie zawsze dostanie sie od tubylcow jakies gratisy:) aha nie ma sie co przejmowac np deszczem w nocy, bo to na ogol normalka, ze w nocy pada a w dzien sa upaly :)

ja bylam z rodzinka chyba z 5 lat temu, ale do dzis milo wspominam:) bylam na Istrii, w miejscowosci Porec- po prostu pieknie!!! nie znam piekniejszego kraju niz chorwacja- wtedy ejszcze bylo dosc tanio ale slyszalam, ze ceny poszly juz w gore, musialabys zapytac kogos, kto byl niedawno. mnie w chorwacji najbardziej zdziwilo to, ze nie moglismy dostac przynajmniej w okolicach Porecu chleba ani bulek, tylko taki chleb, ktory przypominal wygladem i smakiem bulke wroclawska. polecam slodycze, nie mowia o owocach z targu, gdzie zawsze dostanie sie od tubylcow jakies gratisy:) aha nie ma sie co przejmowac np deszczem w nocy, bo to na ogol normalka, ze w nocy pada a w dzien sa upaly :)

Gość tak chorwacja tAK
tylko chorwacja!kto raz pojedzie ,zawsze będzie chciał wracać.Byliśmy 3 razy ,znów chcemy pojachać.Najpiękniej na KRK.noclegi zawsze się znajdą na miejscu ,można też przez internet,duzo jest ofert.Pola campingowe są dość daleko od cywilizacji ,jezeli lubicie wieczorami wyjść na spacer ,posłuchać muzyki ,połazić po ich bazarach ,to raczej radzę do miasteczka i szukać tz apartamentów. CHorwacjo-choliczka:)