Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mobby1977

oczyszczenie jelita grubego - Tombak

Polecane posty

Witam, chcę od jutra oczyścić jelito grube, ale mam pewien problem. Tombak pisze w swojej książce \\\"Jak żyć długo i zdrowo\\\" o oczyszczaniu jelita grubego i jeden ze składników to suchary z czarnego chleba. Szczerze powiem że w moim mieście nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego, oczywiście z sucharami z białego chleba nie ma problemów ale z czarnego... Nie chciałbym pochopnie zmieniać czegokolwiek podczas kuracji dlatego chciałbym się zapytać Was czy można te suchary czymś zastąpić aby kuracja była w 100% udana. Macie jakąś wiedzę na ten temat? Arti

Gość mam wiedzę
ze nie ma czegoś takiego jak kamienie kałowe o których on pisze, kto miał badanie jelita grubego ten o tym doskonale wie. Jeslito samo się oczyszca jesli regualrnie się wyprózniamy

czyli co? według Ciebie nie ma co oczyszczaćjelita grubego? ja chce oczyścić jelito a potem zabrać się za wątrobę .

Gość według mnie jest
to zupełnie bezsensowne, przeglądałam Tombaka i wielu wypadkach mówi on kompletne bzdury i robi podstawowe błędy, które dla mnie dyskwalifikują resztę. A są nimi kamienie kałowe i nie jedzenie śniadań.... Moim zdaniem aby być zdrowym trzeba się dobrze odżywiac na co dzień, jeśli dostraczymy organizmowi potrzebnych składników, ruchu, relaksu, to on sam bedzie się oczyszczał

Gość zybi33
Oczywiscie ze sa kamienie kałowe,czesto wystepują przy długo utrzymujacych sie zaparciach,trzeba oczyszczac jelita masz racje rób to co pisze Tombak,pozdrawiam

Gość przy zaparciach
ale nie u zdrwoego człowieka, idż na kolonoskopię to zobaczysz na monitorze kamienie kałowe... Ich nie ma... Zdrwowa dieta, ruch i regularne wypróznianie się, oczyszczenie raz na jakiś czas tutaj nic nie da...

Gość zybi33
kto powiedział ze nie da????szlam w jelitach i robaki zawsze sa wiec co jakis czas trzeba przeprowadzic program jelitowy

Gość rubby76
mobby1977 - witam, Tombak pochodzi z Rosji i zapewne tam występują tzw. suchary z czarnego chleba - u nas natomiast jest razowe "pieczywo żytnie chrupkie". Co u ciebie słychać, czy udało ci się przeprowadzić oczyszczanie jelita grubego?. Ja oczyszczałem swój organizm, a także jelito grube przy pomocy diety warzywno-owocowej.

Gość skcbhfkdevcjbfgd
BUAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHA "szlam w jelitach i robaki zawsze sa" - tak, każdy zdrowy człowiek ma robaki w jelitach. Całe mnóstwo :D Ja popieram przedmówczynie - przy dobrym odżywianiu organizmu nie trzeba jakos specjalnie "oczyszczać"

Gość gość
"Dobre odżywianie" każdy rozumie po swojemu i za mało tu miejsca żeby o tym pisać.

Gość gość
Zastanówcie się, dlaczego już dzieci zaczynają chorować a człowiek po 40 często ma już szereg dolegliwości, które leczy albo ignoruje udając że ich nie ma (inne podejście). Jelito na skutek zaparć może być zaklejone szlamem (dla odważnych- wpisujemy w google "oczyszczanie jelita" i przełączamy na wyszukiwanie graficzne) a warto zaznaczyć że rzadko kto ma idealnie pracujące jelita bez zaparć. Przy siedzącej pracy np to chyba niemożliwe. Wszystko zależy od tego czy człowiek przekroczy pewną barierę po której organizm już nie nadąża z wydaleniem złogów. Owszem, nie powiedziane że każdy jest 'zaklejony' ale jest to spory problem i jeżeli nie czujemy się w brzuszku dobrze, to warto zainteresować się oczyszczaniem. Druga sprawa to odbudowa prawidłowej flory bakteryjnej, która jest równie ważna.