Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betinka123

zapomniana tabletka antykoncepcyjna.pomozcie.

Polecane posty

Gość betinka123

Dziewczyny ma takie pytanie. czy jesli wziełam tabletke antykoncepcyjna w trzecim dniu później o 5 godzin od poprzedniej to zmniejsza sie skutecznosc antykoncepcyjna??

Gość betinka123
ale to był dopiero 3 dzien brania tabletek.słyszałam opinie ze wtedy skutecznosc jest jeszcze niewielka.

Gość lenka22
hmmm, niewiem jak to jest w pierwszym tygodniu, ale ogolnie jesli roznica nie przekroczy 12 godzin to nie ma sie co martwic. a skoro na ulotce nic nie pisze jak to jest w pierwszych dniach brania..... jesli masz obawy to przez 7 dni zabezpieczajcie sie dodatkowo

Gość betinka123
no wlasnie rzecz w tym ze juz jest po fakcie i sie nie zabezpieczylismy dodatkowo i teraz sie troche boje. ale narazie bez paniki. mam nadzieje ze bedzie ok.

Gość lenka22
zrob za pare dni test ciazowy, bedziesz spokojniejsza:)

ja po tygodniu spoznilam sie przy pierwszym opakowaniu o 5-6 godzin i nic sie nie stalo, bylas zabezpieczona i nie musisz robic testu ciazowego.... gdybys nie wziela w ogole wtedy mozna by bylo sie martwic, a tak tylko pare godzin sie spoznilas... jedna tabletka zabezpiecza na 36 godzin biorac pod uwage to, ze przyjmujesz co 24 godziny + 12 godzin ewentualnego opoznienia... po 36 godzinach juz jest ryzyko zaciazenia...

Gość Mała23
Nie masz się co martwić!!Ja czasami spóźniałam się kilkanaście godzin!

Witam, chcialam zapytac co mam zrobic. Zapomnialam wziac w weekend 2 tabletek i dzisiaj mialam wziac ostatnia. Czy zostawic je juz i zrobi przerwe 7-dniowa? W ciazy na pewno nie jestem :P Pozdrawiam. :)