Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kate moss

z czego sklada sie wasz codzienny makijaz?

Polecane posty

hej, pytam bo jeszcze do niedawna moj makijaz to byl podklad, puder, cien albo kredka i rzesy, od czasu do czasu szminka lub blyszczyk czyli klasycznie i sporo od pewnego czasu to sie radykalnie zmienilo opalilam sie, moja skora ma bardzo ladny odcien (a wczesniej bylam blada strasznie i widac bylo wszystkie niedoskonalosci) i teraz to tylko puder w kamieniu, roz w kremie na policzki i blyszczyk i wiecie ze to wyglada duzo duzo lepiej??? kiedys nie wyobrazalam sobie wyjscia z domu bez pomalowanych rzes a teraz dopiero widze jak to ciezko wygladalo (jestem ciemna brunetka) pisze o tym bo moze to was tez skusi do szukania interesujacego sposobu malowania sie a moze ktos ma jakies fajne pomysly lub sztuczki?

Ja zazwyczaj tylko \"wrzucam na siebie\" kreski pod oczy i ewentualnie czasami podkład. Też bym sobie poczytała o sposobachi tricach kosmetycznych :). Ma ktoś patent na tłustą skórę powiek? Niestety żaden cien nie wytrzymuje u mnie dłużej niż jakąś godzinę...

Gość a moj makijaz codzienny
sklada sie z: -czasami podklad z AA (ale naprawde czasami) -puder prasowany matujacy -czarna maskara -czasami brazowe cienie do powiek -pomadka nivea nawilzajaca

Zbyt wiele to nie daje. Podobno są jakieś bazy po cienie, ale np. z INGLOTA są tylko takie bazyna cały makijaż i nie wiem cyz są skuteczne, a nie chcę w błoto pieniędzy wyrzucać :D. Tym bardziej, że mocno się nie maluje, więc po co mi baza pod cały makijaż...

a ja wlasnie uwazam ze baza pod makijaz to bardzo fajna sprawa szczegolnie jak sie duzo nie malujesz kiedys cos takiego mialam i makijaz naprawde wygladal lekko i trzymal sie przez caly dzien, ja mialam z sephory

tez jestem ciemna brunetka i uzywam tuszu i podkladu dla alergikow na codzien. chyba ze mam wczesnie rano zajecia na uczelni to ograniczam sie tylko do tuszu :P

no wlasnie wszystkie prawie dziewczyny uzywaja tuszu na codzien (ja tez przez lata) a ja wlasnie zauwazam ze jest mnostwo dziewczyn wlacznie ze mna ktore bez maskary wygladaja duzo lepiej...

Gość rollmopsik
to zależy jakie kto ma rzęsy, np ja jestem blondynka,mam długie i opadające rzesy,które sa bardzo białe na koncach,co nie wyglada dobrze,dopiero jak uzyje zalotki i pomaluje tuszem to mam ladne rzesy.... a moj codzienny makijaz niestety sklada sie z wielu warstw bo mam straszna cere i probuje jakos to ukryc - gęsty korektor w kremie, puder, puder w kamieniu,korektor w sztyfcie, czasami jeszcze brązujący na policzki, cienie,ciemniejszy nad linia rzes,jasniejszy pod brwiami,kredka,maskara,konturówka do ust, błyszczyk

wiesz mialam kolezanke blada blondynke, dosyc ladna dziewczyna ktora nakladala tony makijazu zeby ukryc niezbyt ladna cere ze zmianami tradzikowymi i niebieskiej maskary i powiem ci ze jak ja zobaczylam bez makijazu to naprawde wydala mi sie duzo bardziej atrakcyjna... nie namawiam was bron boze do zaprzestania malowainia sie ale moze warto czasem poszukac innych rozwiazan niz podklad+maskara?

Gość a jaki zestaw poison
korektora pod oczy, fluidu, tuszu, cieni, rozu..moje koleznaki tez uzywaja takich kosmetykow

Gość pomaranczka ...
ja tez jestem blondynka i mam bardzo jasne rzesy,ktore sa bardzo dlugie i podkrecone ale ja ich nie pomaluje to nikt tego nie widzi. Mam bardzo jasna oprawe oczu i bez makijazu wygladam niewyrazinie:)heh jak sie nie pomaluje to sie pytaja czy chra jestem bo takie mam dziwne oczy:) ja uzywam tuszu kredki i czasem cieni i podkladu.

Gość ...a ja
Najpierw lekki podkład rozświetlający (mam ładna cerę, ale zimą jest szara; latem sobie odpuszczam), potem korektor pod oczy, baza pod cienie, cień do powiek w jakimś naturalnym odcieniu: beż, róż lub brzoskwinia (chociaż czasem sobie poszaleję i maluję oczy na błękitno, fioletowo lub grafitowo - mój chłopak twierdzi, że wyglądam wtedy tak drapieżnie! :)) Na koniec moja święta trójca czyli róż, tusz i błyszczyk. Od czasu do czasu tylko do niej się ograniczam.

Gość Irishka
Puder do twarzy w kremie Maybelline...ladniej skora wtedy wyglada...Latem wystarczy krem z drobinkami zlota na opalona buzke, no ale teraz zdecydowanie ladniej z podkladem:) Tusz do rzes czarny, bo mam mega dlugie i frube rzesy, wiec to podstawa mojej wtarzy...Blyszczyk bezbarwny obowiazkowo! Czasem troche rozu na policzki...I czesto kreski czarne na oczach, styl a'la lata 60:)

Gość aaajaaa
a ja sie nie maluje wcale :)

pełny makijaż: podkład, puder sypki + puder rozświetlający na policzki cienie do powiek, kredka, konturówka/eyeliner, tusz do rzęs szminka w pewnym wieku i na pewnych stanowiskach nie wypada chodzić bez makijażu. a blond rzęsy przy ciemnych włosach też nie wyglądałyby powalająco :D

Gość ...a ja
ArtDeco. Polecam ją zresztą, każde cienie trzymają się na niej minimum 10 godzin.

A gdzie je dostanę? W zwykłej droerii czy w jakiejś z sieciowych? A może w Internecie?

Gość asiukq
dawniej standardem byl podklad plus puder. teraz uzywam kremu matujacego i zauwazylam ze podklad nie jest mi juz potrzebny...co wiecej wygladm duzo lepiej bez ;) moj makijaz to: jasnorozowy blyszczacy cien do powiek,delikatny (ukrywa moj naturlany jasnobrazowy kolor powiek) czarna kredka i czarny tusz - lubie podkreslac oczy korektor na ewentualne pryszcze itd. puder transparentny blyszczyk czasem puder brazujacy w ramach rozu

Na co dzień, jak mi się nie chce pacykować to tylko tusz i pomadka ochronna na usta lub błyszczyk, ewentualnie puder matujący. Na większe wyjścia - cień na powieki, kredka, odpowiednio dobrana kolorystycznie pomadka na usta i róż na policzki. Podkładów nie używam bo nie muszę. :)

Gość 21laaaatka
cienie,tusz do kresek,tusz do rzes,podklad matujacy,puder sypoki,perelki brazujace,blyszczyk i roz.dziewczya ktora skonczy 18 lat i sie nie maluje zbytnio oznacza to,ze jej sie nie chce i jest leniwa i nie chce jej sie stawac o np pol godziny wczesniej zeby sie pomalowac tylko straszy ludzi w dzien brrrrrrrrrrrrrr

Gość safafafasf
21laaaatka --> bez przesady :o nie kazdy musi sie malowac ja sie maluje, zeby zakryc cienie pod oczami i rumiane policzki, ale rozumiem, ze jesli ktos nie czuje takiech potrzeby, to nie musi tego robic :/ nie wpadajmy w skrajnosci :/

Gość marta5143
Mój makijaż składa się z: -jasnych lub brązowych cieni do powiek( w zależności od okoliczności) - tuszu do rzęs -kredki do ust -błyszczyka -błyszczyka rozjaśniającego

Ja na co dzień używam: -Podkładu Clinique -Pudru Rimmel -błyszczyka Vichy albo Max Factor

Gość gość
-korektor pod oczy ,bo ja choćbym spała 12 godzin to i tak miałabym cienie pod oczami -puder -róż -tusz do rzęs -kreski eyelinerem -pomadka ochronna,błyszczyk I to koniec mojego makijażu.ano zależy mi na czasie dlatego też wszystko robię w biegu ;) również makijaż

Gość gość
puder prasowany, koniecznie cienie do brwi (jestem po poważnym leczeniu, połowy brwi nie mam, więc lekko to uzupełniam...) tusz do rzęs i pomadka ochronna.