Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Japonka***

WYPRAWA marzeń! Gdzie?

Polecane posty

moja - wyprawa górska, Alpy, marze tez o Himalajach, ale sa to jak na razie marzenia sciętej głowy podawajcie swoje typy plaża , góry czy mazury? :D

Gość ja bylam w himalajach
fantastycznie!!!!!

Dlaczego uwazasz ze to niemozliwe ze ktos byl juz w miejscu o ktorym marzysz? Dzisiaj to kwestia finansowa, zadna inna. Ja na codzien mieszkam na wyspie, ktora jest marzeniem wakacyjnym wielu osob..Wszystko dzis jest mozliwe. Swiat stal sie maly..nic nie jest juz dzisiaj ZA wysoko, ZA daleko.

Gość blankaaaaa
Hiszpaneczka, masz na imię Agata i pracujesz na Majorce?

Gość pysiu w tym roku
Wielki Kanion :D

Na pewno nie Tunezje, Kanary i inne miejsca dla snobów. I nie Afryka :p a tak to dookoła świata może być

dawajcie dalej.. a czemu nie wierze ze laska była w Himalajach? poniewaz do ekstremalna wyprawa i nie dla każdego i nie jest to tylko kwestia kasy, ale i żelaznego zdrowia

Australia....niestety nie na moja kieszen, jeszcze nie :)

Gość Wieczna Marzycielka
Pojechałabym w góry Tybetu, nad jezioro Bajkał, przejechałabym się koleją transsyberyjską lub Orient-Expressem, chętnie zobaczyłabym Pakistan (góry!!!), Mongolię, Gruzję, Kazachstan. Jednym słowem odkrywałabym tajemnice Dalekiego Wschodu i Orientu.

jedna? treking pod K2 nie wiem, czy dałabym radę, ale na pewno spróbowałabym

są organizowane przez polskich taterników-himalaistów, czy jak ich zwał :) ja sobie zdaję sprawę, że to nie jest spacer ale tak to jest nazwane, że treking są ogłoszenia nawet w moku :)

:) jak wygram w totka, to pojadę pod K2, a raczej polecę i pójdę :) najpierw z pół roku przygotowań kondycyjnych a potem w drogę :)

dlaczego akurat na k2? zdajesz sobie sprawe, ze trzeba miec do tego zdrowie ze stali? a zdobyłas juz cos z gór? żadna ekipa nie zabierze ciebie na k2 jeśli nie masz na swoim koncie innych wypraw górskich

przecież nie napisałam, ze wybieram sie na K2!!!!! halo!!! czytamy dokładnie! na treking pod K2 do bazy sa organizowane takie wyprawy, tylko do bazy pod K2 akurat pod K2, bo podoba mi się ta góra i nie jest taka oklepana może jak everek w różnych górach jestem kilka razy do roku, więc wiem, czym to pachnie :)

Japonka => Wyjechalam po 4 latach korespondowania z chlopakiem, zaprosil mnie. Japonia byla dla mnie szokiem, wyjechalam majac 19 lat, w PL kryzys gospodarczy - tam dostatek i cywilizacja na innym poziomie; wszedzie automaty, roboty, fotokomorki... Ich czystosc i dokladnosc nie jest przesadzona a kosmiczna technologia wspolgra z tradycja, np. wieczorami chodzil po przedmiesciu starszy Japonczyk w kimono i wolal, ze juz wieczor, czas zgasic wszelki ogien (to na wypadek trzesienia). Ten zwyczaj trwa od setek lat. No wlasnie, te trzesienia... Te slabe nawet kilka razy w tygodniu. Najgorzej, gdy wyrwie ze snu.

niesamowita opowieść, zazdroszcze;) uwielbiam podróże i egzotyczne kraje, marze o przygodach i wyprawie życia.

Gość jsss
ja tez bym chciala do Australii...

A ja to bym chciała Meksyk, Meksyk, i jeszcze raz Meksyk wzdłuż i wszerz. Przydałaby się jakaś hacjenda tam z jakimś chico Mexico ;) Indie, Tajlandia i jej wyspy, Emiraty Arabskie (z ciekawosci), Fiordy norweskie, Szkocja, Szwajcaria - kolej Jungraujoch.....tyle tego by było jakbym wygrała w totka ech! :)