Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 32423

czy to grzybica?

Polecane posty

Gość 32423

Od około 3 miesięcy mam nawracający co ok. 1-2 tygodnie (trwa jakieś 3-4 dni) świąd przy wejściu do pochwy. Tak swędzi że można oszaleć. A jak podrapię to piecze jak oparzenie. Potem piecze przy najlżejszym dotyku a nawet przy robieniu siusiu. Wzięłam dziś lusterko. Okolice wejścia do pochwy opuchnięte, a spomiędzy warg sączy się biała maź, która wygląda własciwie jak sperma. Wargi oklejone czymś co wygląda jak serek (też biały). Zapachu te upławy nie mają. Jeśli to grzybica (jestem umówiona do ginekologa, ale dopiero za kilka dni) - czy ma to także mój partner? JEśli tak - czy on też musi się leczyć? Czy może u niego przebiegać bezobjawowo (nie skarży się na żadne dolegliwości)? Czy w trakcie leczenie nie wolno uprawiać seksu? I dlaczego mam to dopiero od kiedy zaczęłam z nim sypiać, wcześniej tego nie miałam, chociaż miałam przed nim kilku partnerów? Dziękuję z góry za odpwowiedzi.

Gość 32423
Jeszcze jedno - TO wraca po seksie. Czasami nie uprawiamy seksu jakieś 3-4 dni (wtedy nic mnie nie swędzi) a po seksie przez kilka dni mam to samo. Ale to też nie reguła, bo nie zawsze po seksie tak jest, czasami (chociaż rzadko) nie swędzi. Nie używamy prezerwatyw, więc uczulenie na lateks odpada. Nie używam też pigułek. Nie ma wytrysku w środku. Stosujemy stosunek przerywany (nie potępiajcie mnie za ten sposób, bo za miesiąc mamy ślub i właściwie pojawienie się dziecka ucieszyłoby nas, dlatego niespecjalnie dbamy o antykoncepcję).

Gość najprawdopodobniej tak
raczej napewno to grzybica i partner też musi sie leczyć bo jeśli nie to bedziecie to dziadostwo przenosić tam i z powrotem. Z tego co piszesz wygląda na to że to on cię zaraził a u mężczyzn może przebiegać bezobjawowo.Seksu nie uprawiajcie do puki sie niewyleczycie. Twój partner powinien zrobić wymaz mykologiczny i ty także jaki to grzyb i jak go leczyć. Puki co kup sobie tamtum rosa i rub płukanki i nasiadówki z vagosanu pomoże i ci ulży albo poproś o maść w aptece Clatrimazolum poproś bardzo to ci dadzą

Gość nastistekmistek
TAK MASZ GRZYBKA NIESTETY TYLKO PO CO SIE KOCHASZ Z FACETEM SKORO WIESZ ZE COŚ TAM MASZ

skoro tak to pytanie skąd twój partner to ma możę od innej partnerki. Idz szybko do lekarza a seks sobie odpuść

Gość 32423
podmywałam się Tantum Rosa - nic nie dało z tego co pamiętam, miałam kiedyś grzybicę (miałam wtedy 19 lat, teraz mam 27) Powiedzcie mi jeszcze proszę - do jakiego lekarza powinien udać się mój partner?

ty powiedz pani doktor że uprawiasz seks i ona ci przepisze dla niego leki albo niech idzie do wenerolog-dermatolog

natomiast taki wymaz zrobić możecie w jakimkolwiel labolatorium ty i on tj badanie mykologiczne narzadów rodnych

Gość 32423
To że mnie zdradza - odpada. Nie miałby nawet kiedy, bo pracujemy razem i widzimy się non stop. :) Przede mną miał dlugoletnią partnerkę i mówi że ona nigdy się na nic nie skarżyła. Po niej, a przede mną - nie miał żadnych kobiet. I na pewno mnie nie okłamuje, bo mówimy sobie wszystko.

Gość najprawdopodobniejtak
to wcale nie znaczy ze cie zdradza idzcie do lekarza i leczcie sie i już teraz to już po krzyku pozdrawiam i powodzenia

Gość 32423
Dziękuję. Jeszcze jedno pytanie - czytałam na innych forach że grzybicy nie zawsze się jest łatwo pozbyć. Skąd mam wiedzieć kiedy będzie wyleczona, skoro czasami bywają tygodnie że jest wszystko ok i myślę że już mi przeszło? Ile około trwa leczenie?