Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marchewkowapani

Marchewka

Polecane posty

Gość Marchewkowapani

Słuchajcie tak sobie dzisiaj wymyśliłam pewną rzecz i chce znać wasze zdanie na ten temat. Postanowiłam, że codzinnie rano i wieczorem będę wcinała 1-2marchewki, oprócz tego piła soki z marchwi itd. Podobno cera po marchewce jest ładniejsza? Czy to coś da? Kiedy można się spodziewać efektów. Z góry dziękuję, Pozdrawiam.

Gość Marchewkowapani
up

Gość dziczek malutki
po jakimś czasie będziesz pomarańczowa :)... Serio, moja koleżanka piła te soki gdy karmiła piersią i miała takie plamy.. Ale to chyba od karnacji zależy i od ilości...

Gość Marchewkowapani
A co lepiej zadziała sok z marchwi czy lepiej jesc codziennie marchewke w całosci?

Gość Marchewkowapani

Gość Marchewkowapani
Jest wiele maseczek z marchwi, które podobno nadają skórze ładny odcień ale ja nie chcę raczej korzystać, bo jak się je właśnie nałoży nierówno badź za grubo, za cienko to masz plamy jakby Cię coś o.....no właśnie :).

Gość Marchewkowapani
A co lepiej zadziała sok z marchwi czy lepiej jesc codziennie marchewke w całosci?

Gość Marchewkowapani
Prosiłabym o nie podszywanie się pod mój nick ;).

Gość Marchewkowapani
A mnie, więcej kiedy pierwsze efekty?

Gość czarpar
Ja pije szklaneczke dziennie i nie jestem zolta. Soczek z marchwi jest the best

Gość 13..13
No ja właśnie na coś takiego ( z tym jedzeniem marchewek ) wpadłam, tylko że ponad 2 miesiące temu Więc codziennie, od ponad 2 miesięcy, jem 3-4 duże marchewki i powiem Ci, że jak byłam blada, tak nadal jestem :p Zero jakiegokolwiek kolorytu, żeby choć w niektórych miejscach jakieś plamy wyszły ;) a tu nic :p ale za to odnotowałam inną, bardzo ciekawą korzyść, więc marchewkę zostawiam w jadłospisie już na stałe :)

Gość Marchewkowapani
A co lepiej zadziała sok z marchwi czy lepiej jesc codziennie marchewke w całosci?Prosiłabym o nie podszywanie się pod mój nick .

Gość Marchewkowapani
Oj, ale jesteś złośliwa podszywaczko :). 13 13 jaka to korzyść? :):P

Gość 13..13
no ale masz Ty w sobie tyle samozaparcia, żeby codziennie wyciągać sokowirówkę i robić ten sok ?! no chyba że chcesz pić gotowy, kupowany sok, tylko że on jest pasteryzowany do temperatury nawet + 90 stopni :o i dodają do niego cukier, to co on tam za wartość ma :o

Gość Marchewkowapani
13 13 ja jestem tak zdesperowana moją cerą, że zrobię wszystko :P.

Gość 13..13
po niecałym miesiącu zaczęłam mieć takie dziwne chwile :D tzn. np. patrzyłam na zegar na ścianie ( zawsze wtedy mrużę oczy, bo tak lepiej widzę ) a tu jeszcze nie zdążyłam zmrużyć ślepi, a mi się tak jakoś ostrość ustawia, że nawet podziałkę sekundową zaczynam widzieć :p takich chwil było coraz więcej, teraz już na stałe widzę lepiej, ostrzej, zupełnie jakby mi z pół dioptrii " zeszło " z oczu. No a o zmierzchu i wieczorem to już byłam kompletnie ślepa, a teraz to sobie nawet numer autobusu z daleka przeczytam, coś niesamowitego :)

Gość Marchewkowapani
A czy cera bedzie ładna tylko w trakcie picia soku, czyli cały czas non stop musze pic, czy juz jak cera mi sie poprawi i przestane pic ten sok to cera bedzie ładna dłuzej?

Gość nie polecam w duzych ilosciach
bo szkodzi watrobie... od jednej marchewki dziennie nikt nie umarl, ale kilka dziennie to zdecydowanie za duzo...... ...nie truj watroby- masz ja tylko jedna

Gość Marchewkowapani
Normalnie zrobie za chwilkę coś drugiej marchewkowejpani :P. O wpływie marchewki na wzrok też słyszłam oj przydałoby się, przydało.

Gość Marchewkowapani
A czy cera bedzie ładna tylko w trakcie picia soku, czyli cały czas non stop musze pic, czy juz jak cera mi sie poprawi i przestane pic ten sok to cera bedzie ładna dłuzej?

Gość 13..13
marchewka nie szkodzi na wątrobę, nawet w dużych ilościach !!! Pewnie masz na myśli witaminę A, którą organizm magazynuje w wątrobie, a której nadmiar nadmiar jest szkodliwy i toksyczny, ale marchew nie zawiera witaminy A, tylko prowitaminę - to jest związek chemiczny, który organizm musi sam przekształcić w witaminę A, a robi to tylko w ilości mu potrzebnej, nadmiar prowitaminy jest usuwany z organizmu, a nie magazynowany w wątrobie, tak więc żadnego zagrożenia ze strony marchewki nie ma !

Gość 13..13
acha, nie wiem, czy jak Ci się cera poprawi to możesz odsawić sok, bo mnie się w ogóle nie poprawiła :p

Ja też słyszałam, że szkodzi wątrobie. Jak lekarz w szpitalu zobaczył moją bratanicę, to się wydarł na bratową, że za dużo Kubusiów mała pije (szczegół,że ona tylko na tych gerberkowych bobovitowych etc., i to soki raczej typu jalbkowe, ale moze to od obiadkow - mniejsza z tym :P). Więc coś w tym jest. Lepiej się pytnąć kogo trzeba, bo możesz sobie zaszkodzić... O tym wzroku to nie słyszałam :D. Zdałoby się poprawić wzrok :). Mże też zacznę chrupać marchewkę. Ale jedną. Chociaż może niedługo będę brykała do lekarza, to się go pytnę co nieco :). Pozdrawiam!

Gość Marchewkowapani
A czy uzywacie tez marchewki do masturbacji, bo ja jak zabieram sie za obieranie to ulegam pokusie i zabawiam sie nia, a Wy?Czyli 2 korzysci mam

Gość Marchewkowapani
a jakich podszywaczy? ten ostatni wpis to na serio mój!

Gość Marchewkowapani
Olewam, olewam ;). Czyli wniosek ogólny - od dziś wcinam marchewkę :).