Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MM00

Czy coś takiego jak PRZEZNACZENIE istnieje na tym świecie ?

Polecane posty

Gość MM00

Wierzycie w to, że tak naprawdę nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystkie zdarzenia maja jakis cel i ludzie przez nas spotkani tez pojawili sie na tej drodze nieprzypadkowo ?

Istnieje coś takiego jak los. Dane jest nam też otoczenie, gdzie ten los ma swój sens. Przeznaczenie ma sens, gdy dotyczy tego samego otoczenia i los działa w danym otoczeniu (tzn ogólu ludzi znajdujących się w nim).

Gość nistety wierze w przeznaczenie

Gość onk3
tak wierzę w przeznaczenie kazdy ma cos do wykonania w życiu i kazdy ma jakies miejsce w świecie

Gość a dlaczego pytasz
chyba większość ludzi wierzy ,ja tez

Gość Extremum
Wierzę w wolę Bogożą.

Gość MM00
Zaczelam się zastanawić - taka chwila dla wlasnych mysli, zebrałam je pewną całość, zaczęłam dostrzegać pewne prawidłowości. Poza tym stoje przed wyborem, tzn nie, decyzja już zapadła i zastanawiam się czy to znowu " pan los-przeznaczenie " macza w tym palce. Pewnie tak. Ciekawi mnie finał.

Gość *** *** ****
ja uważam ze nie ma czegoś takiego jak przeznaczenie...w życiu zdażają nam się rzeczy które są mniej lub bardziej złożoną konsekwecją naszych decyzji z elementem czynnika losowego...uważam, że nic nie jest z góry okreslone, zapisane..inaczej gdzie było by miejsce na tzw wolną wolę...nie wierzę w przeznaczenie, jestem kowalem własnego losu.

Gość yasarynieczka
tak ja wierze ze nic w zyciu nie dzieje sie bez powodu ze zawsze jest jakis w tym sens

Gość MM00
Tak, zgadzam się jesteśmy kowalami własnego losu, ale czasami ten właśnie los pcha na w pewną strone,czasami zapieramy się przed ta decyzja, mówimy sobie "nigdy wiecej" a potem z każdym dniem coraz bardziej przekonujemy sie do tego pomyslu, az nadchodzi chwila ze zostalismy "złamani" i idziemy w strone przed która tak się wzbranialismy. Jakkolwiek to co napisalam brzmi dziwnie - to tak to odbieram i boje sie konsekwencji tego "pomyslu" ktory wprowadziłam w zycie. Latwiej mi pomyslec : tak musialo sie po prostu stac.

Gość jeżeli znajdzie się
jakaś dziewczyna która się mną zainteresuje i skończy się to trwałym związek to będzie to przeznaczenie. Bo inaczej nie da się wytłumaczyć zainteresowania kobiety kimś takim jak ja :(

Gość nie istnieje
:(

Gość a macie jakieś dowody

raczej nie wierze, bo to by oznaczalo ze nie mam wplywu na wlasne zycie.

Gość MM00
Mamy wplyw, ale jednak mam wrazenie ze idziemy scisle okreslona droga, nie zdajac sobie z tego nawet sprawy.

Gość aguska - 27 - latek - juz
mysle ze istnieje przeznaczenie

Gość to noja droga prowadzi do
szamba :(

Gość zieeeeeeeeeew
onk3 "tak wierzę w przeznaczenie kazdy ma cos do wykonania w życiu i kazdy ma jakies miejsce w świecie " nieprawda niektórzy całe życie spedzają pod budka z piwem , niektórzy umierają bardzo młodo ... a większość żyje bo musi i nic sensownego nigdy nie dokona :) ......tak naprawde to życie nie ma wiekszego znaczenia tak czy tak jakoś sie je przeżyje mniej lub bardziej przyjemnie , niektórzy maja tragicznego pecha i rodzą sie ze schorzeniami czy wyglądem który im bardzo utrudnia normalne funkcjonowanie...palec boży i l los? nie , według mnie czysty przypadek :P wasze życie jest ważne tylko dla was - świat i tzw bóg maja was w dupie tylko tak trudno jest wam to zrozumieć :)

zieeeeeeeeeew- w takim raziejaki jest sens twojego zycia skoro wszyscy maja cie gdzies?nawet Bog?

Gość zieeeeeeeeeew
magduska - boga nie ma , a sens życia każdy sobie sam znajduje na swoja miare , jedni maja wielkie cele inni prawie żadnych - a wszyscy skończą tak samo. Nic ponadto

Gość i to jest niesprawiedliwe
bo ja jestem przeznaczony do większych rzeczy :classic_cool:

Oczywiście, ze istnieje. Np. ten nóż jest przeznaczony do krojenia chleba, a tamtego przeznaczeniem jest smarować masło. :O