Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niciii

zbedne owlosienie

Polecane posty

Gość niciii

jestem brunetka i mam wlosy na rekach i zauwazylam, ze mam nawet na piersiach i miedzy nimi oraz na brzuchu cienki pasek.jakby nie bylo wloski te wprowadzaja mnie w lekki kompleksy,myslalam, ze moze powinnam isc zbadac poziom hormonow i tu kieruje swoje pytanie, czy ktoras z was miala za wysoki poziom testosteronu?bo chyba ten hormon za to odpowiada i jesli tak to w jaki sposob leczyly sie z tego?hormonami?nie chcialabym ich brac.;( prosze bez chamskich komentarzy..

Gość łączę tematy
21:02 jeśli Ci to przeszkadza to idż do lekarza i zapytaj. zrobisz badania. ale to jest aż tak bardzo widoczne? każdy ma włosy na brzuchu i klatce pieriowej, kobiety również. tylko delikatne 21:04 hania22 witaj nicii. Czy masz regularne cykle miesiączkowe? 21:07 czaaaarnaaaa no ja tez mam czarne włosy i ciemniejsza karnacje i dlatego tez mam włosy na rekach i na piersiach!!!to jest bardzo krepujace....wydaje mi sie ze wszyscy jak mnie widza to tylko na to patrza i na dodatek jak popatrze na kolezanki to one takich nie mają...bo maja janse włosy 21:11 kaarolinaaaa a ja zauwazyłam tez lekkie włoski nad wargą górną na twarzy...i tak samo jak czarna mam tez taki problem... a moze ktos wie jak takim domowym sposobem i tanim usunac włosy znad ust albo cos z nimi zrobic zeby były jasniejsze?? 21:14 wiejra czaaaarnaaaa wydaje Ci sie, ja jestem naturalna blondynka i niestety borykalam sie z problemem zbednego owlosienia...Borykalam, poniewaz wloski z nad gornej wargi usuwam woskiem, na rekach depiluje i na piersiach, gdzie wloski sa pojedyncze, usuwam je peseta (boli jak cholera). mam spokoj na jakies dwa tygodnie, pozniej to samo. ale wole to niz wstydzic sie pokazywac swojego profilu czy zblizyc sie do kogos...moze to glupio zabrzmi aole odkad zaczelam usuwac wloski stalam sie bardziej smiala 21:16 kaarolinaaaa acha!!a co powiesz na takie kremy do depilacji...moga być do usowania tych włosków nad ustami?? 21:17 ksawierka nadmierne owłosienie - nie zawsze - ale może oznaczać problemy hormonalne, najczęściej jest to nadmiar hormonów meskich z częstym zaburzeniem miesiączkowania. Ginekolog powinien zlecić badania hormonów i w zależności od nich leczenie. 21:18 kaarolinaaaa no ale u mnie wszystko wporządku z miesiączką it. ale mam ten problem i tyle...!! a macie jakies sposoby na to owłosienie na ustami zeby je usunac na jak najdłuzej...??? bo jak usune tym kremem to po 3 dniaach juz cos widac od nowa

Gość marta84
czesc! Ja tez borykam sie z tym problemem.Mam wloski nad gorna warga,na brodzie, kilka w okolicach brodawek sutkowych i pod pepkiem.Na udach tez mam strasznie duzo wloskow tyle ze sa jasne ale juz nie raz uslyszalam od kolezanek alez Ty masz owlosione nogi:/Kiedy powiedzialam o tym ginekologowi to uslyszalam ze to nie zadne owlosienie tylko meszek:/ hormony wyszly mi na dobrym poziomie(ale nie badalam poziomu testosteronu) wiec stwerdzilam ze sama musze sie z tym jakos uporac.Dodam ze jestem brunetka, z ciemniejsza karnacja, moje siostry tez maja troche za duzo wloskow tu i owdzie -chociaz ja mam najwiecej-wiec u mnie to raczej sprawa "mojej urody" Wasik usuwam u kosmetyczki, brode i brodawki poddalam zabiegowi depilacji laserowej(brode juz 3razy,piersi 1).Polecam ten rodzaj walki z nadmiernym owlosieniem bo przynajmniej pozbywa sie go raz na zawsze.Nie wychodzi on tak drogo biorac pod uwage ze to juz na cale zycie a naprawde warto,odrazu sie lepiej czuje,nie musze specjalnie sie podpierac zeby zaslonic brode.Co mnie pociesza to to,ze zauwazam ze coraz wiecej dziewczyn ma ten sam problem-widze wlsoki na brodzie,delikatny wasik, moze to jaka epidemia dzisiejszych czasow????pozdrawiam