Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozumna nierozumna

zgrubienie naszyjce macicy

Polecane posty

Gość rozumna nierozumna

Dziewczyny, od jakiegos czasu w trakcie badania szyjki wyczuwam na niej taka jakby krrostke, zgrubienie.Dodam ze pare miesiecy temu urodzilam dziecko. Mam wizyte u gina na poczatek kwietnia dopiero, ale teraz tez sie troche juz denerwuje. Aha,mam uplawy i czasem bole brzucha. Czy ktoras z was tez tak miala?

Gość jak to wyczuwasz
Na szyjce macicy ?? Przecież to głęboko ??????????????????

Nadżerka....może być....ja też miałam po porodzie

Gość rozumna nierozumna
jak to jak wyczuwam? normalnie:D wkladam palce, przyciskam brzuch i czuje-w zaleznosci od fazy cyklu jest slabiej lub lepiej wyczuwalna, ale zawsze. Julii-ale ja sluszalam ze nadzerka to raczej ranka niz taki guzek... A moze to blizny po porodzie? :O

Gość rozumna nierozumna
mamo trojeczki:) nigdy nie mialam nadzerki :( kurcze...poza tym dziwne zeby dalo sie ja wykryc pod palcem...ponoc jest wykrywalna tylko w bad. ginekologicznym nie moge sie doczekac juz wizyty u lekarza.zawsze bylam troche przewrazliwiona na punkcie swojego zdrowia, to sobie wyobrazcie moje nerwy :P

Nie, no urodziłaś kilka miesięcy temu, a ile razy w tym czasie byłaś u lekarza? Mogłaś mieć tak małą nadżerkę, że sama się zagoiła i tylko bliznę wyczuwasz. Albo coś tam przy porodzie Ci popuściło. Ale to oczywiście wszystko gdybanie;) Pewnie lekarz zrobi Ci cytologię i będzie wszystko jasne

Gość rozumna nierozumna
bylam raz po 6tyg. eh niecierrrpie ginekologow :O

Ja tez to mam... to taka krostka. Czasmi wydaje mi sie ze jest większa:o Teraz np jest prawie płaska:o Rodziłam 10mc temu:o Też sie boję, bo wczesniej tego nie było. w przyszłym tyg wybieram sie do ginekologa. Koniecznie muszę zrobić cytologię

znalazłam na necie wypowiedź ginekologa na ten temat. To moze być: - polip - nadżerka - mięśniak szyjki macicy (żadko ale bywa) - jeszcze bógwico ?? - trzeba byłoby obejrzeć.

Gość rozumna nierozumna
oj, grzywo 😭 to bog wi co jest najgorsze ;) a tak serio mam nadzieje ze to nie polip, bo brzmi okropnie :P

heheh, chcialam czego s poszukac w tym temacie, znalazlam mniej wiecej to: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=55856057&v=2&s=0 wklejam tylko dlatego ze rozwalily mnie masakrycznie niektore wypowiedzi,normalnie rycze ze smiechu :P posmiejcie sie i wy :)