Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 jablko-malina

mam angine- nie moge siedziec w domu, czym to grozi?

Polecane posty

Go艣膰 jablko-malina

zastanawiam sie,jakie skutki moze pociagnac za soba wychodzenie z domu w czasie anginy. Po prostu nie moge siedziec i sie kurowac, L4 tez nie dostane, tzn dostac dostalabym, ale nie moglabym go wykorzystac ;] Nie chce tez pozarazac ludzi, bo wiem, ze to mozliwe ;P niech ktos znajacy temat napisze cus :p

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 muehehe
Jama ustna i gard艂o 艂膮cz膮 si臋 z innymi narz膮dami, takimi jak uszy, zatoki, p艂uca. Dlatego organizmy kolonizuj膮ce jam臋 ustn膮 i gard艂o mog膮 wywo艂ywa膰 zaka偶enia przez rozprzestrzenianie si臋 do innych organ贸w. Mo偶e wyst膮pi膰 zapalenie ucha 艣rodkowego (w skrajnych przypadkach prowadz膮ce do g艂uchoty), zapalenie zatok lub ropie艅 oko艂omigda艂kowy. Ponadto mo偶e wyst膮pi膰 ryzyko gor膮czki reumatycznej (wyst臋puje u ok. 3% chorych); ostre zapalenie k艂臋buszk贸w nerkowych (wik艂a 10-15 % infekcji). Dlatego w przypadku ostrego zapalenia migda艂k贸w podniebiennych zawsze nale偶y zasi臋gn膮膰 porady lekarza. tyle portal medyczny przemy艣l

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaczysznik
ja tez mam i tez nie wiem !!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to juz wiecie
dziecmi tez nie jestescie wiec chyba potraficie podjac decyzje-zycze rozwagi i zdrowia :-O

Udost臋pnij ten post

ponadto 贸w paciorkowiec li偶e stawy a k膮sa zastawki serca!!! Je艣li chcesz by膰 kalek膮 to zwlekaj z wizyt膮 u lekarza. Marsz do laboratorium medycznego i szybko prywatnie zr贸b wymaz z gard艂a na posiew i antybiogram. Po 3 dniach orzymasz wynik i z nim do dowolnego lekarza po recept臋 na adekwatny antybiotyk. Antybiotyk wybra膰 do ko艅ca wg wskaz贸wek lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zybi33
No chyba ze zastosujesz leczenie zapperem ale wtedy i tak musisz byc ostro偶na i ciep艂o si臋 ubierac ,bo tak jak pisza poprzednicy bakteria atakuje ca艂y organizm,wiec 偶eby nie by艂o powik艂a艅

Udost臋pnij ten post