Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość higieniczna

Nie myje sie

Polecane posty

Gość higieniczna

Kapie sie cala raz na tydzie, wlosy dwa razy, zeby 2 razy dzennie. i nie smierdze. ja nie wiem co wy macie z ta higiena?

Gość prowokacją mi to śmierdzi

Gość a tylek jak czesto

Gość higieniczna
raz na tydzien. a jak mi sie nie chce, to rzadziej

Gość aneczka11111
to od ciebie wali az tutaj przed kompem czuje fujjjjjjj

Gość a chłop
pewnie go nie masz albo go smród zabił

Gość a chłop
a miałaś choć raz w życiu przyjemność z chłopem? Myślę, że nie wiesz jak to śmierdzi/pachnie?

Gość zaraz tam prowokacja
ja tez zimą i w chłodniejsze dni cala myje sie co 2-3 dzien, codziennie sie podmywam, wlosy co 2 dzien, zeby 2-3 razy dziennie i nie smierdzę :-) po prostu jak jest zzimno to sie nie pocę

Boze:-O ja sie kapie conajmniej raz dziennie i to przez pol godziny nie liczac wciaranie balsamow potem itd,czasem gdy robie peeling to nawet 45 minut w wannie. najczesciej dodatkowo 20 minut rano prysznic oprocz wieczornej kapieli. nie wyobrazam sobie codziennie sie cala nie umyc:-O jedynie wlosy myje rzadziej-co3-4 dni bo mam dosc suche

Gość no niee...
włosy myjesz co 4 dni??? obrzydliwość :p

Gość buahahahaha
ja tysz tak mom:D:D:D stym sze kompie siem raz na miesiac we wodzie po bracie co jusz z kompieli wziol i wyszed:p:p:p

Gość dzieci
uważają, że nie trzeba sie myć codziennie, tylko w jeden dzień nóżkę, w drugi dzień rączkę.... a tyłek wystarczy raz na tydzień:)

Gość więc
jak macie problemy to sie dostosujcie hahaha:D

Gość buahahahaha
tyłeczek jest najważniejszy:)

Gość dzizas
jak mozna wlosy myc co 4 dni? ja myje codziennie, czasem 2 razy na dzien. Nie jestem brudas

Gość świnia sie nie myje i zyje
:D:D:D

Gość ta sprawa tutaj
2 razy dziennie wlosy? to juz pzresada, co 4 dni to niechlujstwo, jak masz suche wlosy to stosuj odpowiednie kosemtyki, przeciez w ciagu dnia masa brudu sie zbiera na wlosach.

Gość ej wy higienistki
nie powinno sie myc całego ciała codziennie jeżeli nie ma ku temu powodu, to znaczy jeżeli się nie zabrudziło lub nadmiernie spociło, bo to wysusza skórę i nieszczy jej naturalną warstwę ochronną. Myc nalezy się codziennie pod pachami, ewentualnie stopy lub miejsca intymne jeżeli czujemy taką potrzebę

Gość zybi33
To prawda z myciem nie wolno przesadzac,szczególnie w dzisiejszych czasach gdzie z kranu leci zanieczyszczona i chlorowana woda,mało że wysusza skóre to czesto doprowadza do skóry atopowej z krostami i wysiakami,a tak naprawde to nie nalezy kompac sie w wanie co najwyżej prysznic,pozdrawiam

Gość aaa jaaaa
ja codziennie biore prysznic, a raz na tydzien kapiel i co 2 dni myje glowe. co 3 dni balasmy na cale cialo i codziennie na nogi... zeby rano i wieczor... to jest chyba normalnie bo juz sama nie wiem...? dodam ze uprawiem intensywnie sport ;)

Gość ghuimjpok
a ja kapie sie pod prysznice dwa razy w tygodniu a tak podmywam sie codziennie wieczor(intymne partie, twarz, stopy ,pachy)i rano twarz i pachy....wlosy dwa razy w tygodniu mam suche i nawet nie myte caly tydzien nie sa tluste ale myje dwa razy w tyg, aby byly swieze i jestem pachnaca i czysta!!!!!!!!! kapac sie dwa razy dziennie albo dwa razy dziennie myc wlosy(jak pisal ktos wyzej )to przesada to tylko szkodzi wloska.........

Gość ghuimjpok
oczywiscie czasami to wyglada inacze np.latem po powrocie z opalania , kapieli morskiej i jak poprostu czlowiek czuje potrzebe wziac prysznic to go bierze nawet codziennie!!!!!!!!!!

Gość ja dziękuję ..................
nie wqyobrażam sobie nie wejść pod prysznic 2 razy dziennie. Nie wyszłabym z domu jakbym rano sie nie wykąpała i nie umyła glowy, czułabym sie jak kloszard. A wieczorem-jak można się położyć do łożka (zwłaszcza z kimś) po całym dniu, kurz , nogi 10 godzin w butach, feeeee... Prysznic to pierwsza zecz jaką robie po powrocie do domu z pracy. A to podmywanie się, po co tak cudowac, chyba łatwiej wziąc szybki prysznic niż podmywac sie osobni a potem nogi, pachy itd...

Gość ghuimjpok
szybcie no to prawda ale nie chce mi sie pozniej wcierac balsamu itd, leniuch jestem a jak sie podmyje to nie musze hehehhe

Gość do hhhh
nie pekaj zeby myjemy pare razy dziennie

no,moze przesadzilam,co 4 dni sie bardzo rzadko zdarza,raczej co 2-maks 3. oczywiscie zaleznie od stanu w jakim sa.duzo brudu sie nie zbiera,bo mam tu czysciutkie powietrze i do tego praktycznie nigdy sie nie poce. jednak bez kapieli dlugiej codziennej czuje sie brudna. zawsze po uzywam duzo balsamu wiec o skore sie nie boje.

Ja sobie nie wyobrazam,żebym rano miała nie wziąć prysznica:o Jak jest wybitnie ciepło,albo mam za soba jakis uciązliwy wysiłek fizyczny,to biorę szybki prysznic nawet 3 razy dziennie. czułabym się syfiasto,gdybym sie codziennie nie umyła:( Włosy myje co 2 dni.

Gość zaraz tam prowokacja
no wlasnie ja tylko sie codziennie rano i wieczorem podmywam i myje stopy bo mam bardzo sucha skore i zaden balsam mi nie pomaga a po takim prysznicu calego ciala to moglabym sie zadrapac na smierc zwlaszcza nogi i naprawde nie smierdze!!!!!! latem oczywiscie gdy sa upaly do codziennie wchodze cala pod prysznic po prostu wiem kiedy powinna sie cala wykapac lub wziąć prysznic

cyt.: aaa jaaaa ja codziennie biore prysznic, a raz na tydzien kapiel i co 2 dni myje glowe. co 3 dni balasmy na cale cialo i codziennie na nogi... zeby rano i wieczor... to jest chyba normalnie bo juz sama nie wiem...? dodam ze uprawiem intensywnie sport Komentarz: Podzielam zdanie przedmówczyni. I to moim zdaniem jest prawidłowe, dodam: szybki przysznic zmywający ew. brud i pot, po nim hartujący począwszy od stóp w kierunku krocza, dłoni w kierunku barków, twarzy i szyi. Natomiast wanna raz/tydzień lub w chwilach kiedy mamy potrzebę zrelaksowania organizmu. Przeciwwskazaniem częstej kąpieli w wannie jest wyjałowienie skóry; taka skóra później podatna jest na infekcję np. grzybiczą.