Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_mama

moj synek nie moze zrobic kupki

Polecane posty

Gość załamana_mama

moj synek od kilku juz lat zmaga sie z tym ze nie moze zrobic kupki czasami zdarza sie ze nie robi przez długi okres przy czym tylko brudzi majtki co ejst strasznie meczace bo juz nie nadarzam prac !!! byłam z tym juz u lekarz no i niby wszystko jest normalne tylko czemu od dalej tego nie moze zrobic siedzi na nocniku po czasem nawet godzine i nie zrobi nic pił juz herbatki, je to co niby porpawia traienie i nic nie dzialała.. a jak czasami go ruszy ale to rzadko to ma takie rozwolnienie ze ciagle cieknie z niego tak ze musiaaby cały zcas na kiblu siedziec.. czasami zdarza sie ze zrobi ta kupke i kilka dni ejst spokuj ale potem wszystko zaczyna sie na nowo juz nie wiem co mam robic :(!!!

Gość ile ma lat syn

a co lekarz powiedział? stwierdził ze to normalne? od kilku lat ma zatwardzenia? przecie to jakies schorzenie, to nie jest normalne !!! idz do innego lekarza

Gość a może to kwestia diety
a nie choroby?

Gość załamana_mama
ma prawie 5 lat lekarz pwoiedział ze jest wszystko ok

Gość irgaaaaa
nie wiem ale objawy jak przy nietolerancji glutenu,ale przy tym sa jeszcze bóle brzycha -często

a dieta? może za mało błonnika?

Gość a czy lubi jabłka
one maja to do siebie ,ze działają na zaparcia i na zatrzymanie on musi sie okropnie biedaczek męczyć

Gość załamana_mama
no brzuszek tez bo boli ale jak nie moe tak długo zrobic to mu sie nie dziwie jest wtedy nerwowy i strasznie marudzi całkiem inaczej jak wkancu ja zrobi dosłwnie inne dziecko

a jak z tą dietą?

Gość załamana_mama
tzn. nie jed duzo jakbłek choc ja słyszłam ze one pomagaja na trawienie a diete to chyba dobra ma je takie lekko strawne posiłki

Gość załamana_mama
dietay w sumie zadnej takiej nie ma zje to co mu dam lekarz nic nie zalecił =/

Gość a czy lubi jabłka
jak juz sytuacja grożna użyj czopków glicerynowych dla dzieci -dorażnie pomoże ale lepiej szukaj dobrego lekarza

Poczytaj o Hirschprungu.To może być dla Was wskazówką. Czy syn miał robione wlewy kontrastowe?Do jakiego lekarza trafiłaś?Byłas u gastroenterologa? Ja dużo na ten temat wiem,poniewaz moja młodsza córka ma taki sam problem:(

przecież byłą u lekarza!

to nie jest nornalne, cały czas nie moc sie wypróżnic !!!! idz z dzieckiem do innego lekarza.....wiesz jak teraz jest dla jednego to normalka dla innego to bedzie powazny problem moze wkoncu zauwazy cos niepokojego niech da skierowanie na podstawowe badania.....taka skłonnosc nie bierze sie bez przyczyny, jakby to trwało 2 tygodnie ok,,,ale nie kilka lat nie uwazasz ze to nie jest norlane zjawisko ! pomysl co dziecko czuje jak ty bys sie czuła na jego miejscu....trzeba działac i radzic sie kilku lekarzy a nie wierzyc w zaparte jednemu

Gość załamana_mama
"o w morde jeża " nikt cie o wypowiedz nie prosił pisałam juz ze byłam u lekarza i nic

ale jeżeli je na przuykład dużo czekolady a mało warzyw, owoców, ciemnego chleba, to może dlatego?

Gość moja bratanica
miala takie problemy..codzien pija swiezy sok z marchwi jablka pietruszki , czasem tez buraka i wszystko sie unormowalo.Pila te soki ze 2 miesiace

Gość ALE TY DURNA JESTEŚ
MÓJ SYNEK(2 LATA_)- też tak miał . Miał tendencje do zaparć i jak tylko to zauważyłam: co dzień kasze, śliwki suszone , aparzone rodzynki, JABŁKA SUROWE- ROZWALNIAJĄ , GOTOWANE- ZAPIERAJĄ- ZAPAMIĘTAJ TY i inne kafe- babkiefekt: od czasu gdy stosujemy racjonalną dietę reob i po : od1 do 3 kup dziennie ps i czekolade też czasem zjada, ale po chwili popija sokiem jabłkow3ym (oczywiście wtedy jak zje DUŻO czekolady

Gość załamana_mama
nie byłam u gastroenterologa ale keidys miał takie rozwolnienie ze zawiozłam go do szpitala bo dosłownie lało sie z niego az pożniej zaczoł mi wypotowac juz nie wiedziałąm co robic i w szpitalu tez nic nie poradzili =/

Gość moja bratanica
pila szklanke tego soczku codzien potem nawet troszke mniej,ale nie zadne kupne tlyko robione w domku

Gość a czy lubi jabłka
suszone sliwki sa dobre ...a może zrób badania na nietolerancję glukozy ale zapytaj lepiej lekarza

Gość idz spać głupi jeżu

Gość do o w morde jeża
jak zauwazyłaś-eś - to nie ejst prywatny folwark, więc jak ktos będzie miał ochotę założyć temat i bąkach nie twoja sprawa. zmykaj stąd , dziecino.

Gość załamana_mama
no mu nawet suszone sliwki nie pomagaja =/ a tych soków to on mi nie wypije a na siłe wciskac nie bede nawet lewatywa nie pomaga a ile płaczu jest przy tym wszystkim

Gość załamana_mama
tak zmien diete jak by to był dorosły człowiek to ok ale myskisz ze z takim małym dzieckiem to łątwo o diete normalne ze jak czasem chce cos słodkiego to mu odmówie i mam płacz

Gość moja bratanica
5 letniemu dziecku juz mozna chyba wytlumaczyc ze tak trzeba co ma nie wypic,,Julka pija grzecznie:)

Do autori topiku. Idz z dzieckiem do gastroenterologa. Przy Hirschprungu sa straszne zaparcia.Dzicko robi kupę raz w tygodniu.zazwyczaj cuchnącą. Sa tez ataki w Hirschprungu i wtedy dziecko oddaje powyzej 7 stolców(rzadkich) na dobę.Do tego dochodza wymioty.Wtedy należy natychmiast udac sie do szpitala w którym jest opieka gastroenterologa i chirurga dziecięcego.

Gość załamana_mama
dziekuje bardzo ktośka z w-wy. zrobie tak jak piszesz ja juz uciekam pocztamc cos wiecej o Hirschprungu :) pozdrawiam i dzieku za "te" przydatne odp. :)